Vas vleče na sonce? Pravi odgovor je Malta

Posted on 27 aprila, 2011 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Vas vleče na sonce? Pravi odgovor je Malta

Malta, otok sredi Sredozemlja. Ravno dovolj blizu Afrike, da je posončena vse poletje, kljub temu pa ostaja evropska po kulturi in ljudeh, ki jih boste srečali med počitnicami na Malti. Sonce na Malto sije povprečno 3000 ur na leto, kar postavi Malto med najbolj s soncem obsijane evropske destinacije.

Najbolj poznane znamenitosti Malte so glavno mesto Valleta, s svojim čudovitim obzidjem, Blue Cave in starodavnimi templji. Templji, ki jih uradno imenujejo Megalithic Temples of Malta, spadajo tudi na UNESCOv seznam svetovne dediščine in so bili zgrajeni med 3600-3000 pred Kristusom. Predstavljajo najstarejše samostoječe zgradbe na svetu, sama Malta pa je bila naseljena že v času 5000 let pred Kristusom. Read the rest of this entry »

Apartmaji na otoku Korčula

Posted on 22 februarja, 2011 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Apartmaji na otoku Korčula

Otok Korčula ni med največjimi otoki na Hrvaški obali, spada pa med tiste, ki so naseljeni že izredno dolgo.

Prva oseba, ki bi se naj na otoku naselila že v 12. stoletju pred kristusom, je Trojanski heroj Antenor. Isti heroj, ki je torej nekako ustanovil otok Korčula, je opevan tudi kot ustanovitelj mesta Padova v Italiji. Read the rest of this entry »

Otok Hvar

Posted on 11 februarja, 2011 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Otok Hvar

Otok Hvar je dolg približno 68 kilometrov in prav poseben, saj ima rodovitno zemljo ter svoj izvir vode. Hribi na otoku so prekriti z gozdovi, vinogradi, nasadi oljk ter sivke. Prav po sivki je ta otok znan daleč okrog, saj so njive sivke izredno velike, tako da se po otoku pogosto širijo vonjave sivke. Na otoku živi okoli 11 tisoč prebivalcev, s čimer je to četrti najbolj poseljen otok na Hrvaškem. Read the rest of this entry »

Apartmaji ob morju vam zagotavljajo počitnice, na katerih se resnično odpočijete

Posted on 28 maja, 2010 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Apartmaji ob morju vam zagotavljajo počitnice, na katerih se resnično odpočijete

Nekoč si bil največji car (bolj carica) če si kupoval v butikih. Velike trgovine (Modna hiša, KVIK 🙂 ) so prodajale eno in isto in nič pametnega. Butične trgovine pa so ponujale manjšo izbiro, vendar le posebej izbrane kose, ki so bili najbolj primerni za prodajo. Butične so sedaj postale tudi turistične agencije. Enako kot butiki tudi te agencije ročno izberejo posamezne destinacije in jih ponudijo svojim strankam. Na takšen način lahko zagotavljajo, da so apartmaji, ki jih oglašujejo kot apartmaji ob morju resnično ob morju, da klima v sobi pomeni klimatsko napravo in ne majhen ventilator in da kuhinja pomeni štedilnik in odlagalna površina in ne majhen plinski kurilnik z eno đezvo.

Biseri Jadrana je turistična agencija ki po Jadranu išče najlepše in najbolj luksuzne apartmaje in vile, v katerih se lahko oddahnejo tako pari, družine z otroci kot tudi velike družbe, željne zabave ob morju. Apartmaji so luksuzno opremljeni, večina s klimatsko napravo, WiFi povezavo, kabelsko, pomembne pa so predvsem podrobnosti, čistoča, kvalitetna oprema, prijetne postelje in še kaj. Agenti Biserov Jadrana so si vsako destinacijo osebno ogledali, se pogovorili z lastniki, odšli na plažo in si ogledali okolico. Na takšen način lahko stojijo za svojimi trditvami in vam tudi svetujejo. Read the rest of this entry »