S peleti se lahko grejemo skozi celotno zimo

Posted on 26 januarja, 2021 in Razno | Komentarji so izklopljeni za S peleti se lahko grejemo skozi celotno zimo

V zimskem obdobju je kurjava zelo pomemben del našega vsakdana. Ljudje si na različne načine ogrevamo dom, saj si želimo imeti prijetno tople prostore. Ko prenavljamo ali gradimo svoj dom, moramo dobro premisliti, kateri način ogrevanja bo primeren za naše razmere in kateri bo seveda tudi najbolj ugoden. Ena izmed ugodnih možnosti za ogrevanje so tudi peleti.

Peleti so cenovno izredno ugodni. Kupimo jih lahko v različnih poslovalnicah. Če se odločimo za peč na pelete, pa moramo seveda poskrbeti za večje naročilo.

Kje lahko dobimo najugodnejše pelete?

Ko se odločamo za nakup, je pametno, da najprej pregledamo ponudbo na spletu. Tam bomo namreč imeli dostop do različnih prodajalcev, pri katerih so peleti ponujeni po resnično ugodnih cenah.

Če želimo, da bodo peleti pri nas doma že pred začetkom kurilne sezone in da jih bomo kupili po resnično ugodni ceni, se vedno priporoča, da jih kupimo še v poletnem času, ko so cene najnižje.

Peleti so cenovno izredno ugodni.

Naročilo peletov je resnično enostavno

Veliko ljudi je v svojih domovih že prešlo na ogrevanje s peleti. Peleti odličen naravni material, ki poskrbi za izredno dober način ogrevanja. Če si želimo znižati stroške, ki jih vsako leto prinese ogrevanje, je pametno, da razmislimo o drugačnih možnostih. Seveda se pri tem vprašamo, ali so peleti resnično tako ugodni in zato v splet vpišemo besedno zvezo peleti cena.

Peleti cena je odličen način za iskanje informacij na spletu. Vsak brskalnik nam bo tako poiskal najugodnejše možnosti, ki so na voljo. Tako bomo hitro in učinkovito našli idealnega ponudnika.

Pelete nam lahko tudi dostavijo

Vsak kupec, ki se odloči za naročilo večje količine peletov, si bo zagotovil tudi enostavno dostavo na dom. Peleti cena tako ni edini podatek, ki je bistven za kupca. Pomembna je tudi dostava.

Ogrevalna tehnika Tersus

Posted on 27 maja, 2015 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Ogrevalna tehnika Tersus

Podjetje Tersus iz Ljubljane je eno izmed večjih podjetij v Sloveniji na področju ogrevalnih in hladilnih sistemov. So ekskluzivni zastopnik priznanih blagovnih znamk radiatorjev, klimatskih naprav, peči in še kaj. Read the rest of this entry »

Izbira pravega energenta za ogrevanje

Posted on 27 avgusta, 2014 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Izbira pravega energenta za ogrevanje

Še pred kratkim se je večina gospodinjstev ogrevala na kurilno olje ali pa na drva, seveda z izjemo srečnežev v urbanih okoljih, ki so priklopljeni na še vedno optimalno rešitev, to je daljinsko ogrevanje. Situacija pa se je v zadnjih letih močno spremenila. Cena kurilnega olja je močno narasla in še raste, veliko objektov se je dodatno priklopilo na plinsko omrežje, hkrati pa so na popularnosti pridobili novi energenti, predvsem lesni peleti ter toplotne črpalke. Vprašanje torej je, kater energent izbrati? Read the rest of this entry »

Kako prihraniti pri ogrevanju?

Posted on 20 novembra, 2012 in Produkti | Komentarji so izklopljeni za Kako prihraniti pri ogrevanju?

Zima se hitro približuje in verjetno marsikoga ob pogledu na cene kurilnega olja boli glava. Cena se je v obdobju od leta 2009 več kot podvojila in sega že čez 1€, kar pomeni, da povprečna družinska hiša za letno zalogo kurilnega olja porabi nekaj tisoč evrov. To je za marsikateri družinski proračun preprosto previsok znesek, zato mnogi aktivno iščejo alternativne načine ogrevanja, s katerimi bi lahko nekaj prihranili.

Najhitreje lahko zmanjšamo stroške ogrevanja z pametno uporabo. Ko povišamo temperaturo v bivalnem prostoru za 1 stopinjo, se poraba energenta poviša za 6%, tako da je včasih bolje obleči en pulover več, kot dvigniti temperaturo. Prav tako je pomembno prezračevanje – sicer je res, da z manj prezračevanja znižamo stroške ogrevanja, vendar to povzroči slabšo kvaliteto zraka v prostoru, kar je škodljivo za naše zdravje. Poleg tega se lahko začne pojavljati tudi plesen zaradi visoke vsebnosti vlage v zraku. Seveda pa je pomembno kako prezračujemo. Najbolje je to početi v najtoplejšem delu dneva (okoli 1h popoldne) in sicer prostore prezračimo hitro in intenzivno (okna odpremo na stežaj in naredimo prepih, tako da se zrak hitro zamenja).

Druga rešitev je zamenjava energenta. Ta zahteva nekoliko več časa ter tudi denarja, vendar je na dolgi rok ta investicija smiselna, saj se pričakuje nadaljna rast cen kurilnega olja. Trenutno so najpopularnejše alternative drva, lesni peleti, plin ter toplotna črpalka.

Pomeben je tudi dober toplotni ovoj stavbe, v kateri bivamo, kar pomeni, da je pametna tudi investicija v novo fasado z debelim slojem izolacije.

Kombinacija pametne uporabe, pravega energenta ter primerno izolirane hiše lahko stroške ogrevanja zmanjša tudi za 90%.