Nagrobniki oziroma nagrobni spomeniki

Posted on 4 avgusta, 2010 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Nagrobniki oziroma nagrobni spomeniki

Stvar ki vsakega dolet, ki se ji pač zaenkrat še ne moremo izogniti, kasneje se ne ve kaj bodo še izumili, toda zaenkrat je to nekaj kar pač enkrat pride, nikoli ne vemo kdaj. In s smrtjo našega bližnjega, se spodobi da poskrbimo za svečan odhod, rože in drugo okrasje, sveta maša in pogreb, in pa seveda ureditev njegovega groba.

Sestava groba se spreminja odkar so pričeli ljudi pokopavati. Na začetku je bil kakšen kamen in na njem izdolblen napis, potem kakšni leseni nagrobniki, v današnjih časih pa se nagrobniki delajo iz raznoraznih kamnov, od marmorja do granita in podonih. Različne so tudi oblike, pravokotne, zaobljeni robovi, polkrožni, v obliki srca, in še in še. Človekova domišlija ne pozna meja. In prav je tako. Za našega dragega pokojnika si še zadnjič vzamemo cele dneve časa in mu uredimo grob takšen, kot bi si ga sam želel. Postavimo nagrobnik, zraven rože in pa nekaj sveč. Za nagrobnike pa priporočamo podjetje mravlja, ki izdeluje nagrobnike iz marmorja. http://www.mravlja.si

Kamnoseštvo Grama – Sevnica

Posted on 24 aprila, 2010 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Kamnoseštvo Grama – Sevnica

Podjetje Kamnoseštvo Grama je ustanovil Vojko Železnik v Sevnici leta 1991, katero je tudi v 100% zasebni lasti. Proizvodno- poslovni objekt se nahaja v obrtni coni Dolenji Boštanj 56e. V podjetju je stalno zaposlenih do 10 ljudi, po potrebi pa se tudi vključijo stalni – preverjeni podizvajalci – montažerji na terenu širom Slovenije.

Industrijska proizvodnja se izvaja z najsodobnejšo strojno opremo, zaposleni pa tudi obvladajo vsa ročna opravila – obdelave naravnih kamnov, kot so štokanje, špičenje, klesanje, restavriranje, itd…

Na zalogi – skladišču se vedno nahaja več kot trideset različnih barv marmorja, granita, poldragih kamnov in ostalih kamnin tako, da si jih kupci tudi v živo ogledajo, saj se lažje odločijo pri izbiri le-teh. Read the rest of this entry »