Stopnice

Posted on 30 septembra, 2011 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Stopnice

Stopnice so en izmed pomembnih delov objekta, pa naj si bodo to zunanje ali notranje. Stopnice nam omogočajo prehod iz enega v drugo nadstropje ali pa le olajšajo prehod na nekoliko višjo točko. Obstajajo najrazličnejše vrste stopnic, od ravnih, polkrožnih, zavitih pa vse do okroglih. Najbolj pogoste so standardne, torej ravne stopnice, ki se pogosto kombinirajo z vogalom in tako dobijo izgled črke “U”, le da so take stopnice nekoliko bolj pravokotne. Vse bolj moderne pa so razne zavite stopnice, pa naj si bodo to okrogle ali pa le nekoliko zavite stopnice nepravilnih oblik. Kar se tiče materialov so vsaj v notranjosti objektov daleč najbolj pogoste lesene stopnice, katerim ponavadi pripada tudi lesena ograja. Seveda zaradi možnosti drugih materialov vse bolj le te tudi kombiniramo.

Tako lahko lesene stopnice, ki jih lahko naročite v mizarstvu Cestnk, kombiniramo tudi z raznimi kovinami, kot je npr. aluminij, pogosto pa imajo lesene stopnice tudi betonsko podlago. Ta rešitev je pogosta predvsem v primerih, ko so stopnice narejene že prej, mi pa še ne vemo točno, kakšne stopnice bi radi imeli. V tem primeru so seveda betonske stopnice prava izbira, saj jih lahko potem po želji prekrijemo z lesom ali ploščicami.

Izdelki iz lesa za vaš dom

Posted on 27 januarja, 2010 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Izdelki iz lesa za vaš dom

Les večin ljudi še vedno vidi kot najbolj naraven in hkrati najbolj topel material, ki ga lahko uporabite v vašem domu. Tako uporabljamo še vedno večino pohištva iz lesa, ne glede na to, da so drugi materiali bolj primerni za obdelavo ali pa je predelava in izdelava iz njih cenejša. Kljub vsemu pa les ni vedno enak lesu, zato je vedno pametna izbira poiskati mizarja, ki stvar naredi za vas. Res je sicer, da so lahko izdelki iz Ikea prodajalne nekoliko cenejši, vendar je ponavadi les, ki ga uporabijo v teh izdelkih nižje kvalitete, ali pač ni pravi les, ampak je narejen izdelek iz t.i. prešanega lesa.

Vsekakor lahko mizar, ki vam izdelek naredi, poskrbi za to, da se bo izdelek najbolje izkazal in pokazal v vašem domu. Vhodna vrata morajo biti narejena iz kvalitetnega lesa, ki bo, med drugim, varoval vaš dom, na drugi strani pa bo predstavil vaše stanovanje ali hišo v pozitivni luči. Enako velja za notranja vrata, ki lahko, če so pravilno izbrana, dajo poseben ton vašemu stanovanju in vašim sobam.

Mizar pa vam lahko vedno naredi izdelke po meri, kar je posebej pomembno za pohištvo, ki se bo tako popolnoma prilegalo vašemu stanovanju. Kuhinje po meri so vedno bolj popularne, saj je ravno v sestavu pohištva v kuhinji pogosto težavva v tem, da tukaj nekaj manjka in je tam nekaj odveč. Kuhinja, ki jo je mizar naredil po vaših merah pa se bo popolnoma prilegala vašim stenam in prostoru, ki ga imate v kuhinji.