Sedežna garnitura in čiščenje le te

Posted on 29 aprila, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Sedežna garnitura in čiščenje le te

umazan kavčSedežna garnitura je nakup, ki ga uporabljamo veliko let. Sčasoma pa se kljub manjšemu čiščenju pojavi umazanija, katere sami ne moremo odstraniti. Kavč je drag nakup, zato je veliko bolj smiselno čiščenje starega, kot nakup novega.

Postopke čiščenja je potrebno prilagoditi vsakemu materialu posebej. Obstajajo različni postopki čiščenje za garniture iz usnja, umetnih vlaken, blaga, itd. Vsekakor je potrebno preventivno vzdrževanje, na vsake toliko časa pa tudi temeljita nega. Običajno sta najbolj pogosta materiala uporabljena pri kavčih usnje ali umetno usnje, ter mikrotkanina.

Najbolj osnovni ukrepi za vzdrževanje sedežnih garnitur je redno čiščenje z vlažno ali suho krpo, priporočljiva je tudi uporaba sesalca. Sesalec mora biti nastavljen na nizko moč sesanja, s tem se izognemo poškodbam materiala. Na trgu obstaja mnogo izdelkov za nego usnjenih izdelkov, od raznih polirnih sredstev, krem ter čistilcev in vlažilcev, ki ohranjajo usnje fleksibilno ter nenagubano. Če imamo kavč postavljen tako, da nanj sveti močna dnevna svetloba, ga to lahko krepko poškoduje. Zelo priporočljivo je izogibanje neposredni izpostavljenosti soncu, toploti iz radiatorja, kaminov in podobnega, navsezadnje je potrebno za usnje skrbeti podobno kot za našo kožo. Read the rest of this entry »

5 nasvetov za nakup sedežne garniture

Posted on 16 marca, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za 5 nasvetov za nakup sedežne garniture

Sedežna garnitura spada med najbolj opazne elemente v naši dnevni sobi, prav tako pa na njej večina izmed nas preživi pomemben del svojega prostega časa. Prav zato je izredno pomembno, da smo pri nakupu sedežne garniture pozorni na več elementov. V tem članku smo za vas pripravili nekaj nasvetov, ki jim je vredno slediti pri nakupu sedežne garniture. Read the rest of this entry »

Stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupu sedežne garniture

Posted on 25 julija, 2012 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Stvari, na katere je treba biti pozoren pri nakupu sedežne garniture

Sedežne garniture so prisotne v skoraj vsakem domu. Ker so dokaj drage in jih lastniki običajno ne nameravajo menjavati vsakih nekaj let, je treba odločitvi nameniti večjo pozornost že pred nakupom. Ko se odločite za določen model, je pomembno, da si dobro obledate njegovo ogrodje. Read the rest of this entry »