Prednosti in slabosti reseller gostovanja

Posted on 14 avgusta, 2012 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Prednosti in slabosti reseller gostovanja

Gostovanje spletnih strani je osnova, ki jo vsaka spletna stran potrebuje, zato da se sploh lahko pojavlja na svetovnem medmrežju. Read the rest of this entry »

Kako je registracija domene povezana z gostovanjem spletne strani?

Posted on 11 avgusta, 2012 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Kako je registracija domene povezana z gostovanjem spletne strani?

Posredovanje in prejemanje podatkov preko interneta je v sodobnem svetu že stalnica. Ljudje se z medmrežjem srečujemo v službi, doma ali pa tudi v šolske namene. Za vzpostavitev lastne spletne strani pa moramo v naprej zakupiti določene storitve, kot sta na primer registracija domene in pa samo gostovanje spletne strani. Kaj sploh je domena? Read the rest of this entry »

Kaj je IPv6

Posted on 13 februarja, 2011 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Kaj je IPv6

Kaj je IPv6
Februarja 2011 so pri krovni organizaciji IANA podelili zadnje 4 bloke IP naslovov, kot jih poznamo in to pomeni konec! No ni še tako kritično, regionalni in lokalni ponudniki naj bi imel še zalog za nekaj let vendar se prehod na IPv6 nezadržno bliža.

Kaj to pomeni za moje gostovanje?
Ponudniki gostovanja bodo morali svoje strežniki vklopiti na IPv6 omrežje in omogočiti »dual-stack«, kjer strežnik posluša na IPv4 in IPv6 naslovih.
Do danes večina ponudnikov v Sloveniji tega še ni storilo in pri tem prednjači edino Zabec.net Read the rest of this entry »

Gostovanje spletnih strani in registracija domene

Posted on 4 januarja, 2010 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Gostovanje spletnih strani in registracija domene

Večina ljudi ne ve kako postavitev spletne strani sploh poteka, zato ne ve, da stran mora nekje biti postavljena, na nekem strežniku. Tako jo lahko vidijo vsi ki so povezani na internet. In vsi ki imajo samo stran ali dve, se odločijo da bodo stran nekje gostovali. Torej gostovanje spletnih strani pomeni da nekje zakupimo spletni prostor ter nanj naložimo podatke za našo spletno stran. Kdor pa ima več strani, si lahko omisli svoj strežnik, toda to za seboj povleče številne težave, oziroma je za to potrebno kar precej znanja.
Kaj točno pa je pri gostovanju pomembno?

–          Uptime mora biti čim višji, vsaj 98%, še bolje pa da kar 99, 100 pa nima skoraj nihče.

–          Seveda je pomembna cena, ki se giblje nekje od 20€ na leto, pa vse do 100€+, seveda pa je večina odvisno od velikosti prostora ki ga zakupimo.

–          Skoraj zmeraj se najde kakšen problem ki ga sami ne znamo rešiti, zato je pomoč uporabnikom ključni člen pri izbiranju gostovanja.

Gostovanje je tudi eden pomembnejših dejavnikov za rangiranje na iskalnikih. Slovenski trg ima ogromno ponudnikov gostovanja, zato se lahko kar globoko poglobite v storitve ki jih ponuja trg. Priporočam pa da si preberete še kakšno razpravo o tem kdo je zadovoljen s katerim gostovanjem, ter se boste takoj lažje odločili.

Poleg gostovanja pa je pomembna tudi registracija domene, kajti od nje je odvisna vaša prepoznavnost.