Tehnike reševanja konfliktov in razvijanja čustvene inteligence na delovnem mestu

Posted on 29 septembra, 2021 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Tehnike reševanja konfliktov in razvijanja čustvene inteligence na delovnem mestu

Delovno mesto je okolje, v katerem preživimo veliko svojega časa, saj služba zavzema velik del našega življenje. Pomembno je, kako se na delovnem mestu počutimo, kako je v naši ekipi, kako rešujemo konflikte, kakšni so naši rezultati in tako dalje. V vsakem primeru, če smo postavljeni v položaj vodje ali pa ne, je pomembno, kako se naučimo reševati vsakodnevne konflikte in kakšna je naša čustvena inteligenca, ki nas prav tako spremlja na delovnem mestu. To sta namreč dve področji, za kateri je smiselno, da za njiju poskrbimo in tako hkrati izboljšamo kvaliteto svojega življenja, ne le na delovnem mestu, temveč tudi v prostem času, saj so to definitivno neke tehnike, ki nas spremljajo povsod.

Glede tehnik reševanja konfliktov in razvijanja čustvene inteligence na delovnem mestu se lahko podučite preko raznih člankov, knjig, priročnikov in podobnih gradiv, lahko pa se obrnete tudi direktno na strokovnjake, ki se s temi področji ukvarjajo. Na trgu namreč lahko najdete kar nekaj različnih ponudnikov, ki vam v okviru svojih storitev nudijo različne tečaje, treninge, delavnice in predavanj na področju reševanja konfliktov in čustvene inteligence na delovnem mestu.

Primer čustvene inteligence in reševanje konfliktov na delovnem mestu, kjer ženska miri svoja dva sodelavca.

Koga vam priporočamo za izbor tečaja na področju reševanja konfliktov ter čustvene inteligence?

Ko se boste odločili za izbiro treninga na omenjenih področjih, lahko preko spletnega brskalnika najdete različne ponudnike in primerjate njihove ponudbe ter se nato odločite za tisto, ki bo vam osebno najbolj ustrezala. Sicer pa vam lahko glede na svoje izkušnje priporočamo, da preverite ponudbo treningov na spletni strani mojcabalanc.si. Gre namreč za spletno stran, ki vam na enem mestu nudi pester nabor različnih izobraževanj, usmerjenih tako na poklicno življenje, kot tudi na osebnostno rast. Vsekakor gre za področji oziroma znanja, ki se nekako prepletajo, tako da vam bodo te veščine še kako prišle prav na večih področjih v vašem življenju.

Odlična rešitev je tudi, da tečaje na področju reševanja konfliktov in čustvene inteligence na delovnem mestu, če je le možno, privoščite svojim sodelavcem. Takšne delavnice so vsekakor izredno profitabilne za ekipno vzdušje, dobre odnose ter vrhunske rezultate v vsaki ekipi. Če niste popolnoma prepričani, kakšno izobraževanje bi bilo najbolj primerno za vašo ekipo, vam definitivno svetujemo, da se obrnete direktno na Mojco, ki vam bo glede na vaše želje in potrebe prilagodila izobraževanje oziroma vam bo priporočila za vas ustrezna izobraževanja, da boste kar se le da uspešni.

Če torej tudi vi želite izboljšati svoje poklicno in privatno življenje, potem vam toplo priporočamo, da obiščete spletno stran mojcabalanc.si in si tudi vi zagotovite izobraževanja, ki jih potrebujete za boljše rezultate na različnih področjih. Konflikti so zagotovo nekaj s čimer se srečujete pogosto in verjamem, da si želite, da bi lahko konflikte reševali kar se le da učinkovito. Prav tako pa je čustvena inteligenca izrednega pomena, saj je obvladovanje čustev pomembno za različne situacije, prav tako pa je bistveno prepoznavanje svojih čustev in vsekakor tudi čustev drugih.

Obiščite omenjeno spletno mesto ter si tudi vi zagotovite izobraževanja, s pomočjo katerih boste boljša verzija sebe.

Vaše delovno mesto zahteva izpit za viličarja?

Posted on 30 marca, 2021 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Vaše delovno mesto zahteva izpit za viličarja?

Skladišča, proizvodnja, trgovine in številna podobna delovna mesta zahtevajo specifična usposabljanja in eno izmed najpogostejših je ravno izpit za viličarja. Čeprav se vožnja stroja ne zdi preveč zahtevna in bi jo praktično lahko opravljali brez ustreznih dokazil, pa je za varno upravljanje le-tega in za varnost zaposlenih pri delu z njim potrebno opraviti posebno strokovno usposabljanje in pridobiti ustrezna potrdila. Potrdilo o usposobljenosti je potrebno pridobiti še preden boste viličarja sploh uporabljali, najeli ali kupili. Če je v vašem delovnem procesu prišlo do sprememb in v najkrajšem možnem času potrebujete ustrezno dokumentacijo, se obrnite na Projekt Varnost, njihovo ponudbo pa lahko na https://www.projekt-varnost.si/izpit-za-vilicarja.

Kaj potrebujete za izpit za viličarja?

Izpit za viličarja lahko opravlja vsak, ki je dopolnil vsaj 18 let, pred tem ni potrebno imeti opravljenega katerega koli izpita druge kategorije. Usposabljanje običajno poteka v dveh delih, teoretičnem in praktičnem. V teoretičnem delu se predavajo osnove varnosti ter zdravja pri delu in varnostna določila, osvojili boste osnovno znanje delovanja viličarja, njegovo uporabo in vzdrževanje. V praktičnem delu usposabljanja se boste naučili praktične rabe stroja, od vožnje in manevriranja do dvigovanja in spuščanja različnih bremen ter osvajanja vse potrebne motorike. Po opravljenem teoretičnem in praktičnem delu sledi praktični preizkus pridobljenega znanja, na podlagi katerega pridobite izpit za viličarja.

Delovno mesto za viličarja zahteva izpit z viličarja.

Zakaj za usposabljanje izbrati pri Projekt Varnost?

Podjetje je strokovno usposobljeno za delo z viličarji in ima dolgoletne izkušnje na področju urejanja varnosti in zdravja pri delu. Njihova ključna prednost je ta, da za usposabljanje zaposleni ne rabijo izgubljati časa z zapuščanjem delovnega okolja, saj izobraževanje izvedejo na vašem delovnem mesu in ga prilagodijo specifikam vašega delovnega okolja. Pridobljen izpit za viličarja je trajen in ga ni potrebno obnavljati vsakih nekaj let, za usposabljanje več udeležencev hkrati pa vam nudijo tudi popust. So vedno dosegljivi za vprašanja in informacije, usposabljanje pa izvedejo hitro in ažurno, da lahko vaše delo v najkrajšem možnem času poteka spet po nemotenem sporedu.

Prosta delovna mesta v Ljubljani so dobrodošla izbira

Posted on 7 novembra, 2020 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Prosta delovna mesta v Ljubljani so dobrodošla izbira

Iskanje delovnega mesta je neredko vezano na večja mesta, zato se ljudje najpogosteje selijo v prestolnico ali druga pomembnejša mesta, kjer je veliko večja možnost, da najdejo delo. A še preden si v glavnem mestu najamete ali kupite stanovanje, da bi tam lahko delali, je treba najti ustrezno delo. Prosta delovna mesta v Ljubljani so vam na voljo tudi na spletu, kjer jih lahko vsakodnevno spremljate.

Zagotovo pa se ne boste navduševali nad vsemi prostimi delovnimi mesti, ki so vam ponujena v naši prestolnici. Po drugi strani pa niti ne boste vedno izpolnjevali vseh pogojev za delo. Če ustreznega dela v mestu dolgo ne boste našli, pa je čas, da namesto prijave na delo napišete kar ponudbo.

Razlika med prijavo in ponudbo za delovno mesto

Ker prosta delovna mesta v Ljubljani ne vsebujejo dela, ki bi ga lahko opravljali sami, je morda čas, da napišete ponudbo. Kakšna pa je torej razlika med prijavo in ponudbo za delovno mesto? Prijava na delovno mesto – nekoč se je to imenovalo prošnja za delovno mesto – praviloma nastane kot posledica razpisanega prostega delovnega mesta. 

Ponudba za delovno mesto pa je lahko povsem samostojna odločitev nekoga, ki si na primer nadvse želi delati v nekem podjetju. Čeprav to podjetje v tistem hipu ne razpisuje prostega delovnega mesta, mu lahko napišete ponudbo. Četudi ne boste ujeli pravega trenutka, vas s podjetja lahko kontaktirajo kasneje, ko bodo za delo potrebovali osebo z znanjem, kot ga imate sami.

Ponudba za delovno mesto pa je lahko povsem samostojna odločitev.

Koliko prostih delovnih mest je na voljo

Če vas zanimajo prosta delovna mesta v Ljubljani, najverjetneje spremljate novosti s tega konca naše dežele. Vsakodnevno je teh novosti kar nekaj, a velika verjetnost je, da se večina delovnim mest ne ujema z vašim znanjem ter izkušnjami.

Če želite natanko slediti številu na novo razpisanim delovnim mestom, je najbolje, da se naročite na obveščanje po spletu. Sicer pa na spletu obstajajo številni portali, kjer so vsakodnevno na voljo nova prosta delovna mesta v Ljubljani in tudi v drugih mestih naše države.

Prijava na delovno mesto in razgovor

Če boste dobili pozitiven odgovor na prijavo na prosto delovno mesto, temu praviloma sledi razgovor. Nanj se je treba dovolj dobro pripraviti. Sicer pa je najbolje, da se s tem, kar boste povedali svojemu morebitnemu bodočemu delodajalcu, ne obremenjujete preveč. Iz prijave ter življenjepisa se tako in tako da razbrati vaša znanja in spodobnosti pa tudi osebne lastnosti.

Najpomembneje je, da se na razgovoru počutite sproščeno in da ste to, kar v resnici ste. Dober delodajalec bo to takoj opazil.