Najbolj razširjena zimska obutev so prav zagotovo škornji. V hladnih dneh nam namreč nudijo dobrodošlo toplino, poleg tega pa jih večina ne prepušča vode. Ob tem, da so škornji praktični za nošenje v zimskem času, pa so tudi zelo moderni. To ne velja le za ženske, ki so nad modnimi škornji najbolj navdušene, temveč tudi za moške, ki v zadnjih letih vedno bolj posegajo po tej obutvi. Škornji so pozimi primerni tudi za otroke, saj se bodo z njimi lahko zunaj brezskrbno zabavali tudi v primeru snega ali dežja.

Na tržišču je na voljo zelo veliko različnih vrst škornjev – od gležnarjev, ki segajo (kot že samo ime pove) malo nad gleženj, do zelo visokih škornjev, ki lahko segajo celo nad koleno. Slednji so bili zelo priljubljeni v pretekli sezoni, modni strokovnjaki pa jih napovedujejo tudi v letošnji zimi. Zelo pogosti so preprosti usnjeni škornji v črni ali kateri drugi nevtralni barvi, ki so kakovostni, hkrati pa se lepo podajo k vsaki garderobi ne glede na stil osebe. Letos so zelo modni »jahalni« škornji, ki jih lahko zasledimo na praktično vsaki modni pisti.

zaljubljen par

Klasika, ki je vedno v modi, so škornji s peto, s katerimi ne moremo nikoli zgrešiti. Primerni so za prav vse predstavnice ženskega spola, ki lahko izbirajo med zelo različnimi višinami pete – od škornjev z zelo nizko peto do tistih s platformo in vrtoglavimi petami, ki segajo precej čez 10 centimetrov.

Če se torej odločate za nakup zimske obutve, s škornji nikakor ne morete zgrešiti.