Ženske sandale na plan prikukajo zlasti v toplejšem letnem času. Veljajo za eno od najbolj priljubljenih vrst obutve. Glede na to, koliko različnih tipov je na voljo, to ni prav nič čudnega. Nekoč so bili sila priljubljeni tudi polsandali, ki pa se ponovno vračajo na oder. Takšna obutev je prepoznana zlasti po tem, da ima sprednji del povsem zaprt, peto pa objema ter na mestu drži pašček. Na peti se takšni sandali za ženske dvignejo kot natikači, pašček pa učinkovito preprečuje, da bi se z nog lahko sezuli.

Ločimo več vrst polsandalov, in sicer glede na višino ter debelino pete. Takšni čevlji so primerni za vse generacije. Peta praviloma ni visoka. Na voljo so modeli s tanko, mišjo peto in tisti s širšo, nizko peto. Lahko pa najdete tudi takšne polsandale na visoki ter tanki peti. Sicer pa imajo skorajda prav vse blagovne znamke v svojih kolekcijah zelo pestro in lepo izbiro polsandalov z različnimi petami. Na voljo so celo takšne s polno peto.

Elegantni čevlji za starejše ženske

Če menite, da polsandale nosijo samo modne navdušenke, ki nenehno sledijo trendom, se še kako zelo motite. Takšni elegantni ženski čevlji so še vedno zelo priljubljeni tudi pri starejši generaciji žensk. Čeprav so klasični modeli tovrstne obutve nekoliko bolj zadržanih in tradicionalnih oblik, pa veljajo za zelo udobne in uporabne. Njihov prstni del je zaokrožen. Še posebej so dobrodošli za vse dame v zrelih letih pa tudi za tiste ženske z nekoliko širšim stopalom. Kljub temu pa je ključno, da ima takšen tip polsandala malenkost povišano peto, da jih lahko nosijo ženske, ki imajo težave s hrbtenico ali s hojo.

Ženski polsandali so spet v trendu - platneni.

Visoko priljubljenost imajo tudi poročni polsandali. Če so nekoč neveste pod dolgimi oblekami predvsem skrivale sandale ali salonarje, so polsandali dandanes ena od najpogostejših izbir. So namreč izjemno elegantni čevlji, še vedno pa se dvigajo na manjših petah. Bodoči ženi tako nudijo veliko mero potrebne opore, prav tako ne otežujejo njene hoje. V njih lahko preplešejo celo noč.

Obutev kavbojske oblike

Omenjena obutev pa se lahko pojavlja tudi v kavbojski obliki. Čeprav takšni čevlji na prvi pogled ne delujejo najbolj privlačno, pa do izraza pridejo šele, ko se vanje obujete. Zato jim le dajte priložnost in lepe ženske sandale uporabite večkrat.