Kako se sodobna otroška oblačila razlikujejo od tistih, ki so jih za nas uporabljali naši starši? Pri najmlajših pravzaprav ne gre za veliko razliko, kajti osnovno oblačilo za prvo leto življenja je še vedno body za dojenčke.

Materiali in kroji za otroška oblačila so se precej spremenili, saj so oblačila za otroke vse bolj podobna oblačilom za odrasle, pa tudi domača izdelava ni več potrebna, saj je tekstil postal precej poceni. Kljub temu pa pri oblačilih za dojenčke še vedno velja, da je najbolje poskrbeti za to, da so ta v prvi vrsti praktična, šele nato pa se ozirati na njihov videz. Tako je body za dojenčke še vedno zelo priljubljen. Zakaj?

Medtem, ko otroška oblačila za večje otroke starši že izbiramo glede na njihov namen (za doma, za v vrtec, za šport, za pomembnejše dogodke itd.,), so dojenčki glede oblačenja nezahtevni in body za dojenčke lahko uporabljamo za vse situacije in namene. Bistveno je predvsem to, da gre za oblačilo, ki lahko pozimi služi kot spodnje in preko njega nadenemo še majičko ali jopico, spodnji del otroka pa oblečemo v hlače, poleti pa je lahko body za dojenčke tudi povsem samostojno zgornje oblačilo – ali pa v vročih poletnih mesecih tudi vse, kar ima otrok na sebi. Body tako spada med najbolj uporabna otroška oblačila, ker so bodyji izdelani iz bombaža, pa tudi za najbolj koži prijazna. Pri dojenčkih je namreč potrebno veliko pozornosti posvečati koži, še zlasti ob porastu različnih kožnih obolenj kot je kontaktni dermatitis in podobno.

Ko nakupujete otroška oblačila za dojenčka, se torej velja dobro založiti z bodyji. Ker so ti koži prijazni, hkrati pa so precej neobčutljivi in omogočajo, da jih zelo pogosto peremo, brez česar pri dojenčkih pač ne gre. Je pa res, da imamo vseeno več izbire kot nekoč – vsaj kar se tiče barv in različnih potiskov, ki naredijo tudi bodyje prijetne za oko, s tem pa naše otroke še toliko bolj ljubke.