Mladi moški se včasih glede oblačil ne znajdejo ravno najbolje. Po eni strani si želijo biti urejeni, po drugi ne želijo nositi srajce, suknjiča in kravate.Rešitev so seveda moški puloverji, ki so danes na voljo v toliko različnih stilih, da lahko gotovo najdejo primernega za vsako priložnost.

Od doma pletenih do angleškega stila

puloverVčasih so se puloverji pletli doma in moški, ki so oblekli nase pletenino, ki jo je iz volne ali garna naredila njihova žena ali mama, niso bili nobena redkost. Ob današnji modi takšnih prizorov skorajda ni več, saj bi bili gotovo tarča posmeha. Nosijo se puloverji, ki so industrijsko pleteni, in za katere na prvi pogled sploh ne bi pomislili, da gre pravzaprav za pletenino.

Priljubljenost so si moški puloverji v zadnjih nekaj letih ponovno pridobili zaradi tako imenovanega angleškega stila oblačenja, pri katerem je v ospredju sproščena vsakdanja moda, ki pa ni niti povsem športna, niti elegantna – gre za oblačila, ki jih lahko nosimo vsak dan, a smo vseeno videti urejeni, naš stil pa je poseben in zanimiv. Platnene hlače, zanimivi suknjiči, moški puloverji in celo telovniki preko srajce ustvarjajo nekoliko podeželski in bohemski videz, pa čeprav gre za modo, ki je priljubljena v urbanem okolju. V takšni »opravi« se precej pogosto pojavljajo mladi zvezdniki, predvsem tisti z Otoka, zato vsekakor ni presenetljivo, da je postala precej priljubljena med mladimi moškimi vsega sveta. Pri tem pa seveda ne gre pozabiti, da je takšen stil tudi izjemno praktičen – za v službo, za po opravkih, za sproščeno pitje piva s prijatelji v pubu, povsod smo lahko oblečeni enako in ni nam potrebno prilagajati svoje garderobe.

Moški puloverji so torej še kako priljubljeni, res pa je, da ne ustrezajo čisto vsakemu »kalibru«. Nekaterim se namreč tudi sproščena angleška moda zdi preveč urejena in zraven hlač iz džinsa še vedno raje oblečejo običajno majico.