Za vsak letni čas potrebujemo drugačna oblačila in kopalke so prav gotovo tisti del tekstilne industrije, brez katerega ne boste mogli preživeti poletja. Poznamo ženske kopalke in moške kopalke. Predvsem pri mlajših moških lahko opazimo, da vse bolj pogosto uporabljajo kopalne hlače, moške kopalke pa so že nekako iz mode.

Tudi ženske kopalke ločimo na enodelne kopalke in dvodelne kopalke. Enodelne so tiste, ki so, kot njihovo ime pove, sestavljene iz enega samega dela in z njimi prekrijemo tudi trebuh. Običajno so primerne za vse, ki imajo kakšno kilo preveč oz. se ne počutijo najbolje v dvodelnih kopalkah.

Najboljši čas za nakup kopalk bo sicer jeseni oz. konec poletja, saj so običajno ravno takrat kopalke najbolj znižane, žal pa jih takrat običajno res ne potrebujemo. Tako se za nakup kopalk odločimo tik pred poletjem, ko nam že zmanjkuje časa in izberemo kopalke ne glede na ceno, saj ni za pričakovati, da bodo v tem času, ko je ravno po kopalkah največ povpraševanja, prodajalci ponudili kakšen popust.

Barve kopalk so lahko različne, saj imamo na voljo skoraj vsako barvo, ki si jo lahko zamislimo in tudi vzorcev je več kot preveč. Z obiskom le ene ali dveh prodajaln boste prav gotovo našli tisti vzorec in barvo, ki vam bo najbolj ustrezala. Moški imajo pri tem nekoliko manj sreče, saj je izbire običajno nekaj manj. To velja tako za kopalne hlače kot moške kopalke, a kljub temu, če upoštevamo še dejstvo, da so moški manj izbirčni pri kupovanju tekstilnih izdelkov, bodo tudi oni hitro našli kaj zase.