Izbira čevljev marsikomu predstavlja velik problem, saj je od njih v veliki meri odvisno naše počutje. Nihče namreč ne mara bolečih in utrujenih nog, ki lahko vsakemu pokvarijo lep večer. Ne glede na to, ali kupujete modne ali elegantne čevlje, prvo pravilo je vsekakor udobnost. Mogoče se marsikateri ženski zdi nemogoče izbrati udobne elegantne čevlje, vendar to ni tako nemogoč scenarij, kot se zdi. Vendar je za to potrebno odšteti tudi nekaj več denarja. Pri izbiri čevljev načeloma velja pravilo, da večja cena odraža tudi nekaj kvalitete, naj si bo v materialu, ali v udobnosti modela.

Če ste pripravljeni za čevlje odšteti nekaj več denarja, potem je vsekakor nujno, da za njih tudi dobro poskrbite. Z vsakodnevno nego bo vaš čevelj vsekakor imel precej daljšo življenjsko dobo. Osnovno pravilo, ki velja pri pravilnem rokovanju, ne glede na to, ali so to modni ali elegantni čevlji, je uporaba žlice za čevlje. Obuvanje s pomočjo žlice ali uporaba napenjalcev obutve bo ohranilo lepo obliko čevljev. Nujni pripomočki pri negi čevljev so vsekakor krema, impregnacijskih sprej in krtača, s katerimi ne skoparite in jih uporabljate pogosto.
Vsekakor ni dovolj, če se 1x mesečno spomnite, da bi očistili čevlje. Posebno nego zahtevajo predvsem usnjeni čevlji. Ko odstranite umazanijo jih nežno skrtačite s toplo vodo ter jih pustite, da se dobro posušijo. Negovalno sredstvo za nego usnjenih čevljev izberite na osnovi njihove barve in vrste usnja. Kremo za loščenje nanesite s krožnimi gibi ter počakajte nekaj minut predno skrtačite čevlje. Usnjeni čevlji so posebej občutljivi na različne vremenske pogoje, zato jim posvečajte več pozornosti.