Denarnice – praktične in modne

Gotovo se boste vsi strinjali, da je najboljša denarnica tista, ki ni prazna. Vendar je denarnica gotovo več kot praktičen izdelek, namenjen hranjenju denarja – je tudi modni dodatek.

Kakšne naj bodo denarnice? To je v prvi vrsti odvisno od uporabnika in njegovih potreb, razlike pa se pojavljajo tudi glede na spol. Medtem, ko imajo ženske namreč raje velike denarnice, v katerih hranijo tako denar kot plačilne kartice, dokumente in še cel kup drugih (za moške pogosto nepotrebnih) reči, imajo moški namreč raje ločeno klasično denarnico, etui za dokumente, etui za kartice, ter včasih še drobižnico. Tudi v primeru, da se odločijo za eno samo denarnico, je ta običajno precej manjša od ženske denarnice. Pravilo, ki večinoma še vedno velja za moško različico, je namreč to, da naj bi šla denarnica v zadnji žep hlač. Kljub temu, da moški denarnic večinoma ne nosijo več v zadnjem žepu, temveč v kakšni moški torbi ali nahrbtniku, ki je navsezadnje pogosto precej večji od ženske torbice.

Kakšna pa je moda na področju denarnic? Če bi sledili modnim zapovedim, bi morale imeti ženske denar pospravljen v denarnicah, ki se ujemajo s torbico. Vendar pa – nekoliko nepraktično bi bilo zamenjati denarnico vsakič, ko zamenjamo torbico! Večina žensk ima tako eno samo denarnico, ki je lahko usnjena, ali pa iz umetnih materialov. Prednost umetnih materialov je seveda v tem, da nudijo precej več različnih vzorcev. Hkrati je pri umetnih materialih denarnica nekoliko tanjša (usnje je debelejše od umetnih tkanin), pa tudi čiščenje je bolj enostavno.

Kljub temu, da so ženske večinoma nagnjene k eni veliki denarnici, zagotovo ne bo odveč, če bodo imele pri sebi še eno majhno, v velikosti cigaretne škatlice, ki bo namenjena zgolj drobižu. Pogosto se namreč zgodi, da na hitro skočimo ven in s seboj ne vzamemo torbice, veliko denarnico pa je neprijetno nositi v rokah – v majhni drobižnici pa je lahko ravno prav denarja za kavico. Drobižnice so praktične tudi takrat, kadar ne želimo preveč debele denarnice, saj to sicer zaradi vsega drobiža včasih komaj zapremo.

Kaj pa je najbolj pomembno za vsako denarnico (poleg tega, da jo imamo radi polno)? Vsekakor to, da jo redno popolnoma izpraznimo in nekoliko očistimo (vsaj obrišemo z vlažno krpo). V denarnici se vedno naberejo stari računi, različne nalepke za zbiranje točk ugodnosti in podobno.