Archive for the ‘Vzdrževanje doma’ Category

Lesene konstrukcije za enostavne objekte

Posted on 11 avgusta, 2021 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Lesene konstrukcije za enostavne objekte

Iz lesa lahko izdelamo raznovrstne objekte, tudi večje hiše. Pravzaprav so lahko takšni objekti kar v celoti izdelani iz lesa, kar je recimo značilno za lesene brunarice, še pogosteje pa je les le en izmed materialov, ki so v uporabi pri gradnji raznovrstnih objektov. A včasih ta material še bolj izstopa pri kakšnih enostavnejših objektih, kjer ima vsak element naravnost kritično vlogo. Tako so lesene konstrukcije zelo pomembne in ne dopuščajo kakšnih kompromisov.

Na srečo imamo pri enostavnejših objektih tudi nekaj več svobode pri oblikovanju in izdelavi teh elementov, če smo seveda dovolj prilagodljivi s svojimi željami in pričakovanji. Veliko je odvisno od tega, za kakšne objekte gre in za kaj jih bomo uporabljali. A prilagodljive lesene konstrukcije običajno ponujajo zelo posrečene rešitve, s katerimi bomo v vsakem primeru zadovoljni.

Enostavne lesene konstrukcije

Za kakšne objekte uporabljamo lesene konstrukcije?

Najbolj značilni so enostavni objekti, pri katerih prav les sestavlja večino strukture. To so recimo leseni nadstreški, ki so izredno popularni ravno zaradi posebnih odlik lesa. Podobno velja za lesene konstrukcije pri garažah in sorodnih enostavnih objektih. Prav tako se les pogosto uporablja pri gradnji teras, paviljonov in podobnih struktur na prostem.

V vseh teh primerih imajo lesene konstrukcije kritično vlogo in močno odločajo o tem, kako uporaben bo objekt v praksi. To pomeni, da potrebujemo kakovosten les in zanesljivo izdelavo konstrukcije, oboje dobimo pri izkušenih tesarjih.

Lesene konstrukcije pri tesarjih

Običajno za lesene konstrukcije uporabljamo kakovosten lepljen les, ki ga dobavljajo izkušeni tesarji s široko ponudbo. Na istem mestu pa morda dobimo tudi zanimivo ponudbo za izdelavo konstrukcij ali kar celotnih objektov. Ti mojstri se pogosto ukvarjajo z izdelavo nadstreškov, teras in podobnih struktur, to ponudbo se splača izkoristiti, če se lotevamo kakšnega takšnega projekta, saj lahko pričakujemo ugodne cene in predvsem brezhibno izvedbo brez kakšnih zapletov.

Spletni nakup hladilnih komor in druge hladilne tehnike

Posted on 10 julija, 2021 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Spletni nakup hladilnih komor in druge hladilne tehnike

Imate tudi vi morda v lasti nek gostinski lokal, prenočišča ali podobno storitev? Potem ste se verjetno tudi vi že znašli v situaciji, ko ste razmišljali o tem, da bi opravili nakup kakovostne in funkcionalne hladilne komore ali pa drugi kos hladilne tehnike, ki bi poskrbela za to, da bi hranjenje živil in pijače, ki jih ponujate svojim strankam, potekalo tako kot mora. Na našem trgu lahko najdete nekaj različnih prodajnih mest, ki vam v okviru svoje ponudbe zagotavljajo različne kose hladilne tehnike, tudi razne hladilne komore, tako za gostinstvo, kot tudi za trgovino in medicino.

Pri nakupu hladilne komore oziroma pri vsakemu kosu izbrane hladilne tehnike je potrebno razmisliti o tem, kakšno opremo si želite oziroma jo potrebujete, na način, da vam bo le ta najbolje služila. Najprej je potrebno definirati, zakaj točno določeno hladilno tehniko potrebujete in kakšne morajo biti funkcionalnosti hladilne komore, da bo ustrezala vašim kriterijem. Potem je potrebno definirati tudi kakšne morajo biti dimenzije izbrane hladilne komore, da bo ta dovolj velika, hkrati pa bo ustrezala prostorom na način, da bodo le ti še vedno funkcionalni. V naši državi na trgu lahko najdete ponudnike, ki vam nudijo tudi možnosti prilagoditve hladilne tehnike, v kolikor ste omejeni s prostorom.

Nara je podjetje, ki vam nudi naročilo hladilnih in zamrzovalnih komor v standardni velikosti, z možnostjo upoštevanja vaših želj v celoti, če ste prostorsko omejeni. Gre za ponudbo hladilnih in zamrzovalnih komor, ki jih lahko uporabite v mesnicah, restavracijah, hotelih in na podobnih krajih. Hladilne komore so tako namenjene shranjevanju mesa, perutnine, zelenjave, sadja in tudi pekovskih izdelkov. Preko podjetja Nara si lahko zagotovite celotno storitev, vse od izrisa hladilne komore, do svetovanja glede lokacije postavitve, ki bo najbolj optimalna za vas, določanja hladilnega sistema za zagotavljanje čim bolj optimalne porabe energije in seveda montažo.

Hladilna komora v gostinskem objektu

Kaj lahko še najdete v ponudbi omenjenega podjetja poleg nabora hladilnih in zamrzovalnih komor?

V ponudbi podjetja Nara se nahaja več vrst hladilne tehnike, saj gre za podjetje, ki je na tem področju specializirano. Tako lahko na tem mestu opravite nakup različnih hladilnih vitrin, primernih za sladoled, slaščice, meso in podobno, hkrati pa tudi hladilnike za vina in druge pijače, skrinje, ledomate, minibar hladilnike in še marsikaj. Poleg hladilne tehnike boste v isti ponudbi našli tudi gostinsko opremo, kot so friteze in konvektomati.

V kolikor torej tudi vi nakupujete hladilno komoro, katero izmed hladilnih tehnik ali pa na splošno opremo za gostinstvo, vam toplo priporočamo, da si ogledate spletno stran omenjenega podjetja ter preverite njihovo ponudbo. Najbolje bo, da kar direktno kontaktirate osebje podjetja ter se posvetujete o najboljšem nakupu za vašo storitev. Verjamemo, da boste tudi vi navdušeni nad ponudbo ter celotno storitvijo, ki vam jo na področju opreme za gostinstvo ponuja omenjeno podjetje ter da boste našli tiste prave artikle, ki bodo vam olajšali delo in zagotovili za še boljše izdelke, ki jih boste z veseljem ponudili svojim rednim in novim strankam. Obiščite spletno stran podjetja Nara in si tudi vi zagotovite najboljšo opremo.

Posteljnina za kakovosten spanec

Posted on 7 junija, 2021 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Posteljnina za kakovosten spanec

Opremljanje spalnice ima velik vpliv na kakovost spanca, a pri tem včasih kar zanemarimo nekatere manj opazne elemente, ki imajo presenetljivo veliko težo na tem področju. Osredotočamo se predvsem na samo posteljo in ležišče, medtem ko je recimo posteljnina tista, s katero smo pri spanju stalno v stiku. Tako si zasluži nekaj dodatne pozornosti pri izbiri in nakupu. S premišljeno izbiro si zagotovimo boljšo izkušnjo pri uporabi – izbiramo lahko med različnimi dimenzijami, ki morajo odgovarjati meram ležišča in odeje, seveda pa je posteljnina na voljo tudi v različnih materialih ter v raznih barvah. Vse to so lahko kritični dejavniki, ki odločajo o tem, kako zadovoljni bomo s svojo opremo in kako mirno bomo spali. Kakovostna posteljnina lahko v praksi naredi veliko razliko, najbolj opazno je to pri tistih, ki imajo občutljivo kožno ali kakšne alergije, vsekakor pa je treba za kakovostno opremo poskrbeti tudi pri vseh tistih, ki želijo zagotoviti kar najboljše pogoje za miren spanec.

Posteljnina v beli modri na rjavi postelji.

 

Ustrezna posteljnina za vsak namen

Nekaj dodatne izbire imamo še med različnimi izvedbami recimo za otroke, otroška posteljnina je običajno bolj pisano obarvana in pogosto prikazuje še kakšne atraktivne motive iz sveta domišljijskih junakov. Takšno opremo lahko uporabimo tudi za dekoracijo, kar je še dodaten plus. A v vsakem primeru mora biti posteljnina najprej usklajena z ležiščem in opremo ter z željami uporabnika. Že pri dimenzijah se lahko zaplete, saj moramo upoštevati več različnih mer – ležišče in posteljo običajno izbiramo v standardnih dimenzijah, ki določajo velikosti enojne, francoske ali zakonske postelje, medtem ko so odeje večje, da lahko prekrijejo celotno površino. Posteljnina je s svojimi merami praviloma skladna z dimenzijami odeje, kar pomeni, da moramo biti precej pozorni na to, da te mere odgovarjajo tudi dimenzijam samega ležišča. To so le nekateri premisleki, ki nas čakajo pred izbiro in nakupom.

Sodobno zasnovana električna kosilnica

Posted on 23 avgusta, 2020 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Sodobno zasnovana električna kosilnica

Spomladanski in poletni čas je namenjen tudi vrtnarskim opravilom. Morda ste lastnik hišnega vrtička ali pa je okoli vašega doma ogromen park. Ne glede na to, travo na površini bo treba primerno pokositi. Od načina košnje oziroma od uporabe kosilnice je zelo veliko odvisno, ali bo vaša travnata površina videti lepo ali manj lepo urejena.

Najpomembneje je torej, da si za košnjo izberete pravo vrsto kosilnice, ki bo tudi dovolj kakovostna. Na trgu so vam na voljo motorna, ročna, robotska in ne nazadnje tudi električna kosilnica. Nekateri uporabniki izberejo tudi motorno koso, vrtni traktor in še kaj drugega.

 

profesionalna-električna-kosilnica

 

Tiha in ekološka kosilnica

Električna kosilnica je v primerjavi z motorno šibkejša, a po drugi strani je veliko tišja in ekološka. Kosilnica na elektriko je izjemno dobrodošla za urejanje zelenice okoli hiše. Pri uporabi vas ne bo skrbelo,da bi vam zmanjkalo goriva. Vseeno pa boste morali imeti dostop do električne vtičnice in ne nazadnje še ustrezno dolg podaljšek.

Sodobno zasnovana električna kosilnica je zelo preprosta za uporabo. Košnja z njo vam bo udobna, saj je ergonomsko zasnovana. Na trgu vam je na voljo v številnih različicah. Izbirajte med uveljavljenimi proizvajalci, kot je na primer Husqvarna.

Močnejša kosilnica za različno veliko travo

Motorna kosilnica je najprimernejša za površine z različno dolžino trave. A še preden se lotite košnje s to vrsto kosilnice, boste morali nujno preveriti, ali vključuje dovolj goriva. Medtem ko je električna kosilnica izjemno tiha, pa je motorna nekoliko glasnejša, kar morda ne bo prijalo vašim sosedom. Električna kosilnica je morda tudi zato boljša izbira.

Najlaže vodljiva kosilnica

Ročna kosilnica je med vsemi vrstami kosilnic med najlaže vodljivimi. Njen pogon deluje na ročni potisk. Je tudi najbolj ekološka in med vsemi možnostmi cenovno najdostopnejša.

Motorna, ročna in električna kosilnica pa še zdaleč niso edine naprave, s katerimi lahko zelo učinkovite poskrbite za svoje travnate površine. Na voljo vam je tudi motorna kosa, ki vam zagotavlja izjemno preprosto košnjo na bolj razgibanih terenih. Še zlasti učinkovita je pri košenju robov in nekoliko težje dostopnih predelov oziroma površin.

Robotska kosilnica

Če je košnja za vas bolj kot ne muka, je najbolje, da si kupite kar robotsko kosilnico. Z njo boste imeli prav tako zelo urejeno zelenico. Medtem ko bo skorajda povsem sama opravljala delo na vrtu, se boste vi lahko bolj posvetili zabavi s svojimi najbližjimi.

Odlična izbira je prav tako lahko tudi vrtni traktor. Ta je idealen za največje zelenice. Po njem zato posegajo zlasti uporabniki oziroma lastniki večjih kmetijskih površin. Dobrodošli so tudi pri košnji javnih površin, skupnih zelenic, športno rekreativnih površin ter podobno.

 

profesionalna-robotska-kosilnica

 

Nakup vrtne kosilnice

Ne glede na to, ali bo v vašem domu pristala profesionalna električna kosilnica ali katera koli druga vrsta kosilnice ali morda celo vrtni traktor, pa pred nakupom ne pozabite preveriti prav vseh najpomembnejših karakteristik naprave. Še zlasti pomembna je moč. Sicer pa, na primer, sodobna električna kosilnica ni samo odlično ergonomsko zasnovana, temveč se ponaša z zelo veliko močjo.

Najbolje, da se z napravo pred nakupom tudi rokujete. Prodajalci v specializiranih trgovini vam bodo zagotovo dovolili, da kosilnico primete v roke in jo morda zapeljete tudi med policami. Ne nazadnje ne pozabite poskrbeti še za to, da bo na izbrani kosilnici napisano ime priznanega proizvajalca oziroma blagovne znamke.

Ali so alu vhodna vrata primerna za naše potrebe?

Posted on 11 maja, 2020 in Razno, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Ali so alu vhodna vrata primerna za naše potrebe?

Vhodna vrata so lahko izdelana iz različnih materialov. Pomembno je, da so dovolj kakovostna, da naš dom branijo pred različnimi vremenskimi pojavi, kot je močan veter, dež ali toča. Vsekakor se dandanes kupci bolj nagibajo k novim materialom, ki nam zagotavljajo boljšo zaščito doma. Poskrbijo namreč, da v naš dom ne uhajata mraz in vročina. Ker je ogrevanje postalo izredno drago, je pomembno, da so vrata izdelana tako, da čim bolje tesnijo. 

Alu vhodna vrata so odličen primer kakovostnih vrat, ki bodo poskrbela tudi za dobro tesnjenje in nam tako zmanjšala mesečne stroške za ogrevanje. Z zmanjšanjem ogrevanja pa bomo poskrbeli tudi za naše okolje, ki je izredno obremenjeno z izpušnimi plini ter pozimi z dimom, ki prihaja iz dimnikov hiš in stanovanjskih blokov. Ker se temperature na zemlji vsako leto višajo, moramo poskrbeti za čim manj onesnaževanja. 

Alu vhodna vrata lahko kombiniramo s steklom

Kot smo že omenili, je glavna prednost alu vhodnih vrat ravno ta, da so neizmerno odporna na vse vremenske pojave. Zato jih lahko imamo nameščena tudi tam kjer nimamo nobenega nadstreška, ki bi jih ščitil pred dežjem ali pred žgočim soncem.

Seveda se pri izdelavi alu vhodna vrata lahko popolnoma prilagodijo našim željam. Veliko kupcev si želi, da so alu vhodna vrata kombinirana s steklom, saj tako pridobijo bolj eleganten in lep videz. Steklo bo imelo tudi funkcijo, da bo v notranjost hiše spustilo zunanjo svetlobo. To je izredno pomembno skozi vse letne čase, saj nam tako ne bo potrebno vedno prižigati luči, ko se bomo odpravljali od doma. 

Aluminijasta vhodna vrata

Različni barvni odtenki za alu vhodna vrata

Ko bomo izbirali barvo naših novih vhodnih aluminijastih vrat, bomo imeli na voljo več možnosti. Dobri proizvajalci nam lahko izdelajo alu vhodna vrata v poljubni barvi. Če želimo imeti vrata v bolj naravnih barvnih odtenkih, se nam bo proizvajalec prilagodil in nam predstavil vsa alu vhodna vrata v rjavih tonih. 

Seveda so nekateri kupci bolj ekstravagantni in si za svoj moderni dom želijo ekscentrična alu vhodna vrata, ki bodo že na daleč poosebljala pozitivno energijo novega doma. Tako si lahko omislimo tudi rumena, modra ali zelena alu vhodna vrata, saj nam jih lahko pobarvajo v odtenek po naših željah. 

Poleg barve je pomembna tudi velikost vrat. Pomembno je vedeti ali želimo imeti enokrilna ali dvokrilna vrata. To je seveda odvisno tudi od velikosti odprtine. Pri manjših odprtinah bodo enokrilna alu vhodna vrata zadostovala.  

 

Pestro ponudbo vhodnih vrat lahko preverite na  https://www.inotherm.si/

Kuhinje po meri so srce vašega doma

Posted on 29 aprila, 2020 in Razno, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Kuhinje po meri so srce vašega doma

Lahko bi rekli, da so srce doma prav kuhinje po meri so posebej izdelane prav za vaše domovanje. V njih se pripravlja obroke za družino, skuha se kavo za prijatelje, obeduje in pomenkuje. Je središče vsakodnevnega druženja družine, vsekakor bolj kot dnevna soba. Ker tam stoji hladilnik, v katerem je hrana, jo zagotovo najpogosteje obiskujete. Pravzaprav dan začnete prav tam, ob skodelici kave in zajtrku. Glede na njeno pomembnost je opremi treba nameniti precej časa. Ker je vaše stanovanje edinstveno, so najboljša izbira kuhinje po meri: https://www.kuhnca.si/kuhinje. Zakaj bi kupili nekaj, kar je narejeno za masovno prodajo in je za vse isto, četudi se ne bi prilegalo vsaki sobi?

Kuhinje po meri pomagajo kovati spomine

Veliko spominom in poglobitvi odnosov so priča prav kuhinje po meri naj bodo izdelane, da bodo popolnoma prilagojene. Skladne naj bodo s prostorom in vašim okusom. Imate odprti tloris? Potem se posvetite opremi kuhinje po meri izdelane se bodo zlile s preostalo opremo. Želite, da vaš poseben značaj zrcali vaš dom? Nikar ne oklevajte in si oglejte ponudbo, saj kuhinje po meri lahko pritegnejo pogled vsakega obiskovalca. Vam pa bo polepšala vsak dan bronasto obarvana z reliefno površino, ki bo preostalim delom dala poseben pridih. Pohištvu v bogatih rjavih ali umirjenih bež odtenkih bo dala nekaj življenja in popestrila opremo.

Srce doma - kuhinja

Kuhinje po meri dajo pravi občutek

Preveč umirjeno okolje lahko postane dolgočasno. Ni pa vam treba skrbeti, da bo videz celotnega domovanja preveč baročen. Čiste in precizne linije kuhinje po meri zagotavljajo modernejši videz. Ljubitelji lesa bodo izbrali omarice, ki so videti, kot da so narejene iz lesa. Vodoravni vzorec daje občutek, kot da je večja oziroma širša. Obdani z lesom se boste počutili, kot da ste del narave, občutek pa ne bo izginil, ko se boste dotaknili elementov. Primerna je za mirne osebnosti, ki so rade zunaj in želijo biti obkoljene z nežnimi vzorci in barvami. Če jo boste želeli popestriti, lahko izberete nenavadno delovno površino in posebne ročaje.

Alu vrata

Posted on 20 februarja, 2020 in Razno, Uncategorized, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Alu vrata

Pri izbiri vrat za različne namene gotovo mislimo predvsem na njihove funkcionalne lastnosti oziroma odlike. Seveda se včasih pustimo prepričati lepi vizualni podobi, prav tako ne moremo mimo posebej ugodnih ponudb, kar lahko predstavlja dobro izbiro v primeru, da nimamo kakšnih posebnih zahtev. A še bolj pogosti so primeri, ko moramo izbrati kakovostna vrata, ki bodo svoje delo brezhibno opravila. Verjetno pridejo v tem primeru v poštev prav alu vrata, ki lahko zadostijo različnim zahtevam in potrebam, tudi v kakšni posebni vlogi.

Alu vrata so namreč znana po nekaterih prepričljivih funkcionalnih lastnostih, s katerimi se kosajo s kakšnimi cenejšimi in morda tudi vizualno privlačnejšimi opcijami. Če je treba zagotoviti kakovost, vzdržljivost in nosilnost, so takšna vrata gotovo prava izbira. Pravzaprav včasih niti nimamo veliko izbire, za večja vrata pridejo v poštev le kakovostni in vzdržljivi materiali, to so praviloma kovinska vrata. A prav tako dobro se alu vrata obnesejo v stanovanjskih hišah, tudi če nismo posebej zahtevni pri uporabi – navsezadnje gre za kakovostna in zanesljiva vrata, ki bodo navdušila z brezhibno funkcionalnostjo.

Vsestranska alu vrata za vsako okolje

Vsestranska alu vrata za vsako okolje

Poleg tega moramo odgovoriti na nekatere očitke, ki so jih pogosto deležna alu vrata, predvsem na pomislek, ki se tiče estetske vrednosti. Res je, da kovina nima že v izhodišču pripisane posebne estetske vrednosti, kot to velja za les, kar pa še ne pomeni, da takšna vrata ne bodo privlačna na pogled. Tudi kovino namreč lahko lepo oblikujemo in kombiniramo z različnimi materiali, predvsem pa alu vrata dopolnjuje tudi druga oprema, ki oblikuje čudovit vhod. Na ta način se lahko takšna vrata lepo podajo v vsako okolje. Ne le, da bodo lepa na pogled, dobro se ujamejo z različnimi oblikovalskimi slogi. Tako nam prav alu vrata pogosto ponujajo najboljšo kombinacijo zaželenih lastnosti, ki jih iščemo pri izbiri vhodnih vrat.

Oglejte si ponudbo prestižnih alu vrat mednarodno priznanega slovenskega proizvajalca Pirnar in se dokončno prepričajte, da so prava izbira za vas.

Moderne kuhinje z otokom na sredini so funkcionalne in izjemno lepe

Posted on 12 februarja, 2020 in Razno, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Moderne kuhinje z otokom na sredini so funkcionalne in izjemno lepe

Moderne kuhinje so tiste, za katere je mogoče reči, da so njihov dizajn, materiali in razporeditev elementov popolnoma prilagojeni sodobnemu načinu življenja. Seveda pa je obenem pomembno, da se skladajo s siceršnjim slogom opreme v vašem domu. Tako je najboljša rešitev zagotovo izdelava po meri, ki omogoča, da prav vsako podrobnost prilagodite svojemu okusu in svojim vsakodnevnim navadam.

Kuhinje z otokom na sredini so danes izredno moderne

Najverjetneje ste že zasledili trend, ki je postal v zadnjih letih zelo izrazit oziroma razširjen. V mislih imamo kuhinje z otokom na sredini, ki so nemalokrat pravi estetski presežek. Mnogi menijo, da ta tip postavitve poskrbi za še posebej moderen občutek. Nedvomno je mogoče z vgradnjo moderne kuhinje z otokom na sredini doseči zanimiv vizualni učinek, obenem pa je takšna razporeditev zelo praktična. Otok na sredini nam namreč zagotovi kar nekaj dodatne delovne površine za pripravo obrokov, nato pa se lahko ta površina po potrebi uporabi še za obedovanje. Če so moderne kuhinje z otokom na sredini pritegnile tudi vašo pozornost, vam predlagamo obisk salona Pohištvo Erjavec, kjer bodo poskrbeli za vrhunsko izvedbo, ki bo natanko takšna, kot ste si jo zamislili. Izdelava po meri omogoča, da kar najbolje izkoristite razpoložljivo površino, s čimer dosežete zares optimalno funkcionalnost.

Moderna kuhinja s kuhinjskim otokom na sredini

Minimalistična eleganca moderne kuhinje brez ročajev

Ker pri izdelavi pohištva šteje vsak detajl, je pomembno, da si izdelovalec vzame čas za natančen pogovor s strankami glede njihovih želja in za individualno strokovno svetovanje. Pika na i pa je 3D-izris, ki poskrbi, da boste imeli čim bolj natančno predstavo glede tega, kako bo videti končna postavitev. Pri tem lahko preizkusite različne možnosti – od same razporeditve elementov do navidezno drobnih podrobnosti. Ena izmed opcij je na primer izdelava izredno moderne kuhinje brez ročajev, za katero je značilen minimalističen učinek, ki uspešno prepleta eleganco in preprostost.

Zanimiva, moderna rešitev sta tudi kuhinja in dnevna soba v istem prostoru

Razmišljate o tem, da bi bila v vašem domu kuhinja z dnevno sobo del istega prostora? V podjetju Pohištvo Erjavec vam bodo stali ob strani pri samem procesu načrtovanja, nato pa poskrbeli za kakovostno in hitro izdelavo vsega potrebnega pohištva. Na podlagi bogatih izkušenj na področju notranje opreme vam bodo pomagali pri tem, da ustvarite resnično zračen, odprt, svetel in moderen prostor, kjer se boste z veseljem zadrževali in ki bo predstavljal središče vašega doma.

Prenosna klima za znosno poletje

Posted on 9 februarja, 2020 in Produkti, Razno, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Prenosna klima za znosno poletje

V poletnem času se resda predajamo nekoliko bolj ležernemu življenjskemu slogu in izkoristimo dodatne proste dni, a pri tem imamo opravka tudi z nekaterimi nevšečnostmi, ki se jim ne moremo izogniti. To so predvsem visoke temperature, ki nastopijo že ob začetku poletja, vztrajajo pa lahko vse do septembra ali še dlje. Da bi res imeli kaj od poletja, moramo torej poskrbeti za prijeten občutek tudi v zelo vročih dneh. Na pomoč lahko priskoči prenosna klima, ki je zelo elegantna rešitev v takšni situaciji. Pomaga nam namreč pri vzdrževanju prijetne temperature, s tem da ne zahteva visoke finančne investicije, kot tudi ne kakšnega zahtevnega dela pri vgradnji. Poleg tega ima prenosna klima še to prednost, da jo lahko enostavno prenašamo naokoli in uporabljamo v različnih okoljih, kar je pogosto ključna odlika. V končni fazi pa je seveda najbolj pomembno to, da lahko prenosna klima uspešno zniža temperaturo v prostoru, s tem pa se lahko dobro zoperstavimo visokim zunanjim temperaturam. A za to bo treba izbrati zmogljivo napravo in jo tudi pravilno uporabljati.

Kaj zmore prenosna klima?

Da bi bila prenosna klima res uporabna, mora biti dovolj zmogljiva. Le tako jo bomo lahko uporabljali v različnih okoljih, kjer je treba vzdrževati prijetno temperaturo. Poznati pa moramo tudi omejitve takšnih naprav. Prenosna klima verjetno ne bo zmogla hladiti celotnega stanovanja, še posebej če želimo narediti za več stopinj razlike. Veliko bolje se obnese v posameznih prostorih, ki so zaprti in dobro izolirani. Pogosto je že to čisto dovolj – tako se prenosna klima dobro obnese pri hlajenju poslovnih prostorov oziroma delovnega mesta ter tistih stanovanjskih prostorov, ki so preko poletja najpogosteje v uporabi. Ker je prenosna, je ta naprava idealna tudi za hlajenje avtodoma, vikenda ali kakšnega drugega dopustniškega prostora, ravno v takšnem okolju se te rešitve najbolje obnesejo.

Izolacija fasade mora biti pravilno narejena

Posted on 11 januarja, 2020 in Posel, Razno, Uncategorized, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Izolacija fasade mora biti pravilno narejena

Si od dodatne toplotne izolacije vašega objekta obetate prihranke in poleti bolj hladne prostore, pozimi pa bolj tople prostore, saj vam trenutno temperatura lahko pozimi preko noči zaniha tudi za 6 – 9 stopinj Celzija? Zagotovo izolacija fasade omogoča tudi to, a le, če je dovolj debela in če je pravilno izvedena. Zato je vsekakor najbolje, da se izvedba prepusti strokovnjaku, ki vam bo tudi svetoval, kako debela izolacija fasade je za vas potrebna, saj je tu treba upoštevati faktor lokacije, starost objekta, sončno osvetljenost in trenutno izolacijo. A kar je še najbolj pomembno, je to, da mora biti izolacija fasade pravilno izvedena.

Kako je lahko izolacija fasade nepravilno izvedena?

Če sami še nikoli niste tega delali, če vam ni nihče natančno razložil postopka ali pa če postopek malo prilagodite po svoje, ste na poti k temu, da vam izolacija fasade ne bo prinesla takšnih prihrankov in takšnih rezultatov, kot si jih obetate. Debelino izolacije boste zagotovo zadeli, če se boste odločili za 15 cm, ali manj v primeru, da vam temperatura pozimi ne zaniha med dnevom in nočjo zelo močno in se vam poleti objekt ne segreje prav zelo. V takem primeru je tudi 7 cm bolje kot nič, ali vseeno kak centimeter ne bo škodil. Kar pa se tiče postopka pa je takšen, da velikokrat zahteva strokovno presojo predvsem kar se tiče vlažnosti osnove, lepil, zraka …, za kar pa velikokrat potrebujemo dodatne instrumente, da se potem odločimo za pravilno ravnanje.

Pravilno izvedena izolacija

Katera je največja napaka?

Če se izolacija fasade dela pozno spomladi, ko so temperature sredi dneva tam do 30 stopinj, ponoči ne padejo pod 15 stopinj in ni nič dežja, potem težav z vlago, če boste posameznemu nanosu pustili nekaj dni za sušenje, ne boste imeli. Pojavi pa se lahko tako imenovani toplotni most, če lepila na stiropor niste nanesli na celotno površino. To pomeni, da se vam bo na tem delu ves čas nabirala vlaga (da o posledicah tega ne govorimo), hkrati pa bo tudi krožil zrak, kar pomeni, da vam bo pod izolacijo zahajal tako vroč kot mrzel zrak, zato v takem primeru izolacija fasade ne more biti učinkovita.