Archive for the ‘Storitve’ Category

Tiskanje brezhibnih tiskovin

Posted on 20 junija, 2020 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Tiskanje brezhibnih tiskovin

Pri pripravi nekaterih tiskovin si lahko privoščimo nekaj več svobode in najdemo nekatere kompromise, ki so za nas bolj ugodni. Pogosto pa se izkaže, da moramo na prvo mesto postaviti kakovost končnega izdelka, ne pa cene, hitrosti ali kakšne druge lastnosti pri tiskanju. Da bi bili lahko s takšnimi storitvami čim bolj zadovoljni, moramo seveda izbrati izvajalca, ki se lahko tem potrebam prilagodi in svoje delo opravi brez zapletov.

Pri nekaterih tiskovinah pride to še posebej do izraza. Takšno je recimo tiskanje diplomskih nalog in drugih pomembnih del, pravzaprav tudi knjig. Pri diplomskih nalogah je projekt lahko kar zahteven, saj imamo več specifičnih potreb. Seveda gre v prvi vrsti za to, da je naloga pravočasno in kakovostno pripravljena. Za tiskanje diplomskih nalog je značilno to, da se včasih z delom kar precej mudi, takrat se preizkuša tudi odzivnost in prilagodljivost ponudnika. Seveda pa je prilagodljivost tudi sicer ključna odlika – tiskanje diplomskih nalog ima pogosto specifične predpise, ki jih je treba upoštevati. Ključno je že to, da nalogo dobro pripravimo na tisk v ustreznem formatu, a upoštevati moramo tudi pravila glede platnic in hrbta ter nekatere druge detajle.

tiskanje diplomskih nalog

Tiskanje diplomskih nalog ni edini zahtevnejši projekt, ki zahteva brezhibno tiskanje. Enako velja za mnoge druge tiskovine, še posebej barvite motive, ki jih pripravljamo v manjših nakladah. V poštev pride digitalni tisk, ki v takšnih primerih ponuja odlične rezultate. Digitalni tisk ponuja praktično vsaka profesionalna tiskarna, ne moremo pa se vedno zanesti na to, da lahko izbrani izvajalec zagotovi tudi dobro izkušnjo. Prepričajmo se torej tudi o drugih odlikah, recimo o odzivnosti in prilagodljivosti, ne le o opremi. Ker je digitalni tisk vsestranski in se pogosto uporablja, namreč takšne storitve nudijo praktično vsi tiskarji, tudi tisti, ki se ne bodo dobro izkazali pri nalogah, ki zahtevajo brezhiben tisk.

Potni nalogi preprečujejo morebitne težave

Posted on 22 maja, 2020 in Posel, Razno, Storitve | Komentarji so izklopljeni za Potni nalogi preprečujejo morebitne težave

Nikoli ni mogoče predvideti, kaj vse lahko se zgodi. Lahko pa se predvideva, da pride do določenih možnosti. Temu bi se lahko reklo predvidevanje vseh mogočih scenarijev. Na pripetljaje se je mogoče že vnaprej pripraviti, kar dokazuje podjetje Špica. Med njihove odlične rešitve spadajo potni nalogi. Modul, ki ga je ustvarila, bodo izjemno olajšali upravljanje z njimi. Po navadi je pogosto, da potni nalogi predstavljajo pravo težavo tako za vlagatelje kot računovodski oddelek. Zdaj si lahko vsi oddahnejo. Napredno zasnovan modul bo preprečil marsikateri zaplet.

Potni nalogi zagotavljajo odličen pregled

Ti ne bodo več obdelani ročno. S tem se boste izognili kakršnim koli morebitnim napakam s strani vlagatelja ali računovodstva. Računovodje bodo svoje delo opravili hitreje in na enostavnejši način. Inovativna Špica ponuja organizacijam izdelke, ki zagotovi, da bo vse teklo kot po maslu. Priprava, ki so jo prej zahtevali potni nalogi, bo zdaj bistveno zmanjšana. Računovodski oddelek ne bo izgubljal časa niti z obračunom. Zato bodo lahko v manj časa opravili več nalog. Preprostost uporabe pa bo preprečila potencialne napake. Vodilni in kadroviki bodo imeli odličen pregled nad tem, kdo je v službi in za koga so bili izdani potni nalogi.

Potni nalogi zagotavljajo odličen pregled

Potni nalogi pregledani na mobilnem telefonu

Za vpogled v vse prisotnosti in odsotnosti pa ne potrebujete računalnika ali tablice. Vse si lahko ogledate kar na mobilnem telefonu. Novi potni nalogi so zasnovani tako, da se jih bodo zaposleni hitro naučili uporabljati. Že preden se odpravi na službeno pot, zaposleni odda vlogo. Ko se vrne, mora vestno izpolniti elektronski obračun, saj morajo biti vsi potni nalogi popolnoma in natančno izpolnjeni. Po izpolnitvi pristojni oddelek prejme obvestilo, da je treba izplačati stroške in urediti vse preostale potrebne obrazce. Resnično inovativno pa je, da lahko vse sproti posodabljate. Spremembe ne predstavljajo nobene težave, saj lahko dodajate nove relacije. To je lažje zaradi povezanosti z zemljevidom. Vmesnik je prav sanjski za uporabo, potrjevanje je hitro, dostop pa vedno mogoč.

Kakovostna gradnja bazena v različnih tehnikah

Posted on 30 aprila, 2020 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Kakovostna gradnja bazena v različnih tehnikah

Postavitev, zasnova in gradnja bazena lahko poteka v različnih izvedbah oziroma z različnimi tehnikami, pri katerih strokovnjaki tudi uporabijo druge materiale. Med najbolj klasične in razširjene izvedbe spada zidana graditev plavalne konstrukcije, ki ima lahko različne obloge, kot je keramika, naravni kamen in stekleni mozaik. Pri tem pa konstrukcija stoji na temelju armiranobetonske plošče.
Načrtovanje in betonska gradnja bazena v specializiranem podjetju Aquagrad iz Iga poteka premišljeno in kakovostno, saj strokovnjaki z izkušnjami postavijo ustrezno armirane stene, izdelajo statični izračun jeklene armature, natančno obdelajo spoje med dnom in stenami z ekspanzijskim trakom ter pri tem tudi upoštevajo vsa tehnološka priporočila.

Gradnja bazena z oblogo Diamond Brite

Klasična zidana gradnja bazena na armiranobetonski plošči zagotavlja optimalno vodotesnost, pri čemer strokovnjaki uporabijo lepilno-polnilne mase. Poleg tega pa je bazenska školjka tudi strukturno trdna in nudi dolgo življenjsko dobo brez pojavljanja razpok zaradi različnih dejavnikov.
Na drugi strani pa lahko videz plavalne konstrukcije popestrimo z različnimi oblogami, med katerimi je najbolj priljubljena Diamond Brite, ki je izdelana iz cementne osnove in naravnih granulatov peskov. Nedrsečo oblogo nanesejo na armirano betonsko školjko, kjer se posuši in kmalu razkrije svoje barve.

Gradnja bazena

Gradnja bazena, ki je izdelan iz segmentov

Večji in manjši poliestrski bazenčki so izdelani iz segmentov, kar pomeni, da lahko izbiramo med poljubnimi oblikami in dimenzijami. Prav tako se segmenti sestavljajo na kraju izgradnje konstrukcije. To je še posebej uporabno, če gradnja bazena poteka v notranjih prostorih, kjer strokovnjaki spajajo tipske gradnike z lepljenjem plasti.
Postopek laminiranja vogalnikov ter ravnih in zaokroženih elementov za stene in stopnišča zagotavlja vodotesen in trajen spoj med tipskimi gradniki. Ko so nameščene vse instalacije pa se školjko zasuje z mešanico peska in cementa.

Gradnja bazena, ki je izdelan iz zidanih kvadrov

Školjka je lahko izdelana tudi iz kvadrov ali pa elementov iz trdega polistirena, ki se zapolnijo z betonom, kar daje konstrukciji dodatno mehansko trdnost in obliko ter zagotavlja vodotesnost z dodano oblogo.
Zidana gradnja bazena Liner v podjetju Aquagrad poteka z izpopolnjeno tehniko polaganja obloge, pri čemer pod oblogo položijo dezinfekcijski poliestrski flic, ki se velikokrat uporablja v javnih kopališčih, saj daje prijetno mehak občutek.

Kuponi za potovanja preveč ugodni za izgovore

Posted on 13 januarja, 2020 in Produkti, Razno, Storitve | Komentarji so izklopljeni za Kuponi za potovanja preveč ugodni za izgovore

Ste si zaželeli iti na dopust, pa se vam zdi, da ni časa ali denarja? Danes vam prav kuponi za potovanja omogočajo, da greste na lepše kadar koli. Ni treba, da se odpravite daleč, da se naužijete lepot tujih mest. Da se odpočijete od vsega in ne skrbite zaradi pretirane porabe denarja, poskrbijo kuponi potovanja pa so že organizirana. Zato se vam ni treba obremenjevati kdaj, kako in s čim. Le nekaj ur vožnje vas loči od prelepega Dunaja, za obisk katerega se vam na portalu 1nadan kar sami ponujajo kuponi potovanja so na tak način dosegljiva za večino ljudi. Po navadi so na izbiro nekajdnevni oddihi za vsaj dve osebi.

Kuponi za potovanja vaših sanj

Hotel je pri tem lahko že izbran, vendar tako skrbno, da ne boste imeli pritožb. Vsakršna misel na reklamacijo pa vas bodo minila, ko boste videli, po kakšni ceni se dobijo kuponi za potovanja v prelepe kraje. Določene destinacije se znajdejo na seznamu večine ljudi. Preprosto treba jih je obiskati, saj slovijo po znamenitostih. Do tega, da si jih lahko ogledate, pa vas pripeljejo prav ugodni kuponi potovanja so na portalu 1nadan uresničljiva želja. Zakaj bi le sanjali o obisku bližnjih glavnih mest? Če se preprosto in hitro rezervirajo kuponi za potovanja v sosednje države in ste čez nekaj ur že na cilju?

Potovanje v avstrijsko metropolo

Kuponi za potovanja pripeljejo do Mozarta

Zdaj vam poceni kuponi za potovanja v avstrijsko metropolo zagotovijo, da se sami prepričate, ali je sacher torta tam najokusnejša. Legendarna slaščica je bila spečena leta 1832 in je še zdaj zelo priljubljena. V ponosu Avstrije dobite kos tortice, spečene po skrbno varovanem izvirnem receptu. Sladkosnedi posamezniki se bodo navdušili nad razkošno opremljenimi kavarnami. Zvečer pa vam bo zagotovo prijal ogled operne predstave ali koncert. Prav kuponi za potovanja so vas pripeljali v svetovno prestolnico glasbe. Navsezadnje so ta košček sveta za svoj dom imeli največji glasbeniki, kot so Mozart, Schubert in Vivaldi.

Izbris kazenskih točk

Posted on 12 januarja, 2020 in Razno, Storitve, Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Izbris kazenskih točk

Pri udeležbi v prometu moramo upoštevati nekatera pravila, ki skrbijo za varnost vseh udeležencev in za tekoč potek prometa na javnih cestah. Hkrati pa to pomeni, da moramo paziti tudi na morebitne posledice, če ta pravila prekršimo, kar se lahko hitro zgodi že pri nepazljivi vožnji, še bolj zanesljiva pa je kazen v primeru, da se na pravila sploh ne oziramo. Doletijo nas lahko različne kazni, najpogostejše so denarne globe, še bolj boleče pa so lahko kazenske točke. V primeru, da se teh nabere preveč, bomo morali ostati kar doma – ob 18 kazenskih točkah namreč vozniško dovoljenje preneha veljati. Tako je zelo koristen izbris kazenskih točk, ne samo pri kritični zbirki, temveč tudi pri manjšem številu. A izbris ne bo enostaven, treba bo opraviti poseben program, ki ponuja izbris kazenskih točk, pri tem pa lahko računamo na to, da bomo odpravili štiri kazenske točke. Celoten postopek je lahko dokaj enostaven, pogosto pa tudi nekoliko bolj zapleten – izbris kazenskih točk je namreč odvisen od prekrškov, s katerimi smo si točke nakopali, poleg tega je možno včasih program opravljati le po posebnem napotilu in ob izpolnjevanju nekaterih drugih pogojev.

Kazenske točke in kazen

Kaj je potrebno za izbris kazenskih točk?

Vsebino programov določa Ministrstvo za promet, v vsakem primeru pa bomo deležni teoretičnega in praktičnega dela. Tako je treba za izbris kazenskih točk nameniti kar nekaj dni, celoten program običajno traja tri dni, kar pomeni 12 ur teorije in 6 ur prakse. Programi temeljijo na uporabnih in zanimivih vsebinah, predvsem na izkušnjah voznikov, ki zaradi svojih prekrškov sploh potrebujejo izbris kazenskih točk, prav tako dobimo nekaj dodatnega usposabljanja za kritične primere, s katerimi se lahko srečamo na cesti. Tako je izbris kazenskih točk lahko zelo koristen, ne le za kazenske točke na vozniškem dovoljenju, temveč tudi za spretnosti in izkušnje voznika.

Več informacij o izbrisu kazenskih točk poiščite na www.bb.si.

Kabelska polica omogoča enostavne razvode kabelske trase

Posted on 10 januarja, 2020 in Razno, Storitve, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Kabelska polica omogoča enostavne razvode kabelske trase

Različni kabli oziroma žice so sestavni del inštalacij v vsakem objektu. Brez njih si inštalacij danes sploh ne moremo predstavljati, saj so povezovalni člen med virom električne napetosti in uporabnikom, kabli pa se uporabljajo tudi za vzpostavitev internetne povezave. Ne glede na to, za kaj se kabli uporabljajo, jih je potrebno ustrezno napeljati po objektu, pri čemer nam je lahko v veliko pomoč kabelske police in povezovalni elementi.

Kabelska polica je izdelana iz kakovostnih materialov

Kot že samo ime pove, je osnovni namen kabelske police da se z njeno pomočjo v objektu napelje različne inštalacije. Za nemoteno delovanje je zato zelo pomembno, da je kabelska polica izdelana iz kvalitetnih materialov, ki omogočajo trajno in kvalitetno izvedbo napeljave kablov.

Najpogosteje je kabelska polica izdelana iz kvalitetne pocinkane pločevine, ki je naknadno perforirana in je zato primerna za notranje in suhe prostore. Če pa je kabelska polica izdelana iz jeklene pločevine, ki je naknadno vroče cinkana, pote se lahko uporablja tudi za vlažne prostore ali pa na prostem. V tem primeru se lahko kabelska polica tudi prašno barva, s čimer se zagotovi dodatna zaščita proti koroziji.

Kabelska polica, ki je enostavna za montažo

Kabelska polica je enostavna za montažo

Verjetno se boste spraševali, zakaj bi sploh potrebovali kabelske police? Izkazalo se je, da je nameščanje tako imenovanih kabelskih tras s kabelsko polico veliko bolj enostavno, hitro in tudi učinkovito.

Ker nam ponudniki kabelskih polic običajno ponujajo tudi druge konstrukcijske rešitve in elemente, je tudi spajanje med policami zelo enostavno, pri čemer je verjetnost poškodovanja kablov izredno majhna. To pa še ni vse. Kabelska polica ne predstavlja le boljše in hitrejše konstrukcijske rešitve, ampak je tudi ekonomsko ugodnejša rešitev.

Kabelska polica se uporablja v različne namene

Kabelska polica se uporablja pri razvodih v različnih industrijskih obratih, cestni infrastrukturi, telekomunikacijah in elektro distribuciji. Ker imajo vsa ta omenjena področja drugačne zahteve, je pomembno vedeti ,da glede na to, koliko kablov bomo napeljali, so nam na voljo različne izvedbe, ki se med seboj razlikujejo predvsem po njihovih dimenzijah.

Danes so nam najpogosteje na voljo kabelska polica širine 50 do 600 mm in višine 50 ali 60 mm. Na voljo pa je tudi več drugih različnih izvedb kabelskih polic, katerih izvedba se popolnoma prilagodi glede na želje uporabnika, zaradi širokega spektra konstrukcijskih rešitev, pa so primerna tudi za specialna področja uporabe. V primeru, ko iščemo kabelsko polico specifičnih dimenzij in zahtev, je najbolje, da kontaktiramo izbranega ponudnika in se pogovorimo o naših potrebah.

Popolnoma izbrišimo podatke s trdega diska

Posted on 20 julija, 2019 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Popolnoma izbrišimo podatke s trdega diska

Naš trdi disk hrani veliko podatkov. To so datoteke in programi operacijskega sistema Windows, Linux, iOS ali drugi. Obenem pa se na disku nahajajo tudi naši osebni podatki, ki so lahko občutljive narave. Dejstvo pa je, da ko izbrišemo nek program ali pa tudi celoten operacijski sistem, je vse še vedno shranjeno na trdem disku. Čiščenje trdega diska računalnika poskrbi, da so naši podatki popolnoma in za vedno izbrisani s trdega diska, SSD-ja, USB ključa ali drugega medija.

Read the rest of this entry »

Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda v starejših hišah

Posted on 22 maja, 2019 in Produkti, Storitve | Komentarji so izklopljeni za Visokotemperaturna toplotna črpalka zrak voda v starejših hišah

Visokotemperaturna toplotna črpalka se v praksi velikokrat uporablja za ogrevanje starejših in slabše izoliranih objektov z radiatorji, saj dosega ekonomično delovanje tudi pri zelo nizkih zunanjih temperaturah. V primeru energetsko potratnih objektov so posamezniki prepričani, da je nakup visokotemperaturne toplotne črpalke povsem nesmiseln, pa tudi energetski svetovalci so do nedavnega zagovarjali stališče, da je energetska učinkovitost naprave v primeru starejše in slabše izolirane hiše nižja. Prav tako je mogoče zaslediti prepričanje, da je ob namestitvi visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda v slabo izoliran objekt razlog za višjo porabo električne energije.

 

Če bi sledili tem prepričanjem, bi se lahko za montažo in uporabo visokotemperaturne toplotne črpalke odločili šele po prenovi izolacije objekta in zamenjavi stavbnega pohištva, vendar je k sreči resnica daleč od tega. Dejstvo je, da visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda sodijo med energetsko najbolj učinkovite ogrevalne naprave na trgu, zato so idealna izbira za ogrevanje tudi v primeru starejših objektov z radiatorskim ogrevanjem. Ker imamo možnost izbire med nizkotemperaturnimi in visokotemperaturnimi sistemi, je zelo pomembno, da se pred izbiro informiramo o prednostih vsakega izmed njih.

 

ogrevalni sistem z toplotno črpalko

 

Radiatorsko ogrevanje v starejših objektih pravzaprav zahteva izbiro visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda, podobno pa velja tudi za segrevanje vode v vgrajenem bojlerju – tudi takrat namreč pride v poštev le visokotemperaturna toplotna črpalka. Če ste bili vse do tega trenutka prepričani, da so radiatorji tisti, ki vas ovirajo pri odločanju za alternativni vir ogrevanja, sedaj veste, da je tudi v starejših zgradbah smiselna vgradnja primerne toplotne črpalke.

 

Ker bo glavni vir energije za proizvajanje toplote zunanji zrak, bo poraba električne energije manjša, kar se bo poznalo pri stroških porabe elektrike. Strošek porabe električne energije bomo v povprečno veliki energetsko potratni hiši ob zamenjavi kurilnega olja za alternativni kurilni vir zmanjšali na 700 – 800 €. Kadar pa iščemo najustreznejšo rešitev za talno, stropno in stensko ogrevanje prostorov, je najbolje izbrati kakovostni nizkotemperaturni sistem, ki bo izpolnil vsa naša pričakovanja.

 

Ključnega pomena je izbira primerne vrste toplotne črpalke!

Vse prednosti in ugodnosti toplotne črpalke bomo lahko izkoristili le v primeru, da bomo izbrali najprimernejšo za naš primer. Medtem ko so eni sistemi primernejši za talno ogrevanje in nižje temperature vode, so drugi zasnovani posebej za radiatorje in visoke temperature vode v ogrevalnem sistemu. Ponudniki in monterji velikokrat opažajo, da še vedno ne poznamo razlik med nizkotemperaturnimi in visokotemperaturnimi toplotnimi črpalkami zrak voda, zato velikokrat prihaja do težav pri odločanju.

 

Prav tako ne vemo, kakšen je v resnici princip delovanja naprave, toplote ne proizvaja, temveč jo le prenaša iz enega mesta na drugo. Visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda tako pri svojem delovanju izkoriščajo naravno lastnost toplote, da prehaja iz mesta z višjo temperaturo na mesto z višjo temperaturo. Pri izkoriščanju tega naravnega pojava sistemi potrebujejo zelo majhno količino električne energije, da bi lahko prenesli toploto iz okoliškega zraka v naš dom.

 

Zakaj bi torej plačevali za les, pelete ali celo kurilno olje z vrtoglavo visoko ceno, ko pa nam je toplota v zraku na voljo povsem brezplačno? Z uporabo visokotemperaturnih toplotnih črpalk zrak voda ne zmanjšamo le mesečnih stroškov električne energije, temveč prispevamo tudi k bolj zdravemu bivalnemu okolju in pri tem ne onesnažujemo zunanjega okolja. Radiatorji v objektu nikakor ne predstavljajo težave, saj je vse, kar moramo storiti, da zamenjamo toplotni vir, pri čemer se bomo izognili nadležnim gradbenim posegom in izkopom, ki bi prinesli dodatne stroške.

 

Kako vedeti, da bo delovanje izbrane toplotne črpalke najugodnejše?

Ker je ponudba različnih modelov na trgu zelo pestra, previdnost pri izbiri vsekakor ne bo odveč. Ko bomo izbrali model, vedno preverimo, ali ga spremljajo vsi potrebni certifikati, ki jih podeljujejo najpomembnejše neodvisne strokovne institucije v EU. Prav tako se je priporočljivo seznaniti s številnimi preizkusi kakovosti, ki nam povedo, ali je izbran sistem dosegel ali morda celo presegel zastavljene standarde in se s tem uvrstil med najboljše sisteme na trgu. O kakovosti visokotemperaturnih toplotnih črpalk zrak voda ne pričajo le spremljajoči certifikati, temveč tudi zadovoljne stranke, ki lahko z zanesljivostjo potrdijo, da bomo z nakupom pridobili le najboljše.

 

V podjetju Orca Energija se ukvarjamo s proizvodnjo ogrevalnih toplotnih črpalk in toplotnih črpalk za sanitarno vodo. Pri svojem delovanju, ki temelji na strokovnosti, inovativnosti in usmerjenosti k strankam, sledimo poslanstvu zniževanja stroškov ogrevanja in izboljšanja kvalitete življenja. Naši produkti so visokokakovostni in estetsko dovršeni, prav tako pa so v celoti proizvedeni v Sloveniji iz najboljših materialov, razpoložljivih na evropskem trgu. V kolikor imate vprašanja, ki se nanašajo na visokotemperaturne toplotne črpalke zrak voda, se obrnite na naše svetovalce, ki bodo z veseljem poiskali odgovore na vaša vprašanja in vam svetovali pri izbiri.

Kaj je potrebno vedeti o nuhalni svetlini?

Posted on 28 februarja, 2019 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Kaj je potrebno vedeti o nuhalni svetlini?

Nuhalna svetlina je  v medicini definirana kot tekočina na vratu ploda. Izmerimo jo s pomočjo ultrazvoka. Po njeni velikosti pa lahko sklepamo na kromosomske okvare pregledovanega ploda. Kar 70 % kromosomsko okvarjenih otrok ima povečano nuhalno svetlino. Vsekakor pa to ne velja za vse, zato je nujno potrebno poleg nuhalne svetline upoštevati še številne druge dejavnike.

Pregled nuhalne svetline se torej opravi med nosečnostjo. Z ultrazvokom se najprej izmeri debelino tekočine na vratu ploda. Če je merjeni predel s tekočino debelejši od povprečja, se to lahko izkaže kot zgodnji znak Downovega sindroma, srčnih nepravilnosti ali trisomije 18.

Kdaj se mora opraviti test?

Nosečnica mora tovrstni test opraviti nekje med 10. in 14. tednom nosečnosti. Na ta način se pokaže, ali je pri razvoju fetusa prišlo do kakršnih koli zapletov. Za še bolj zanesljive rezultate pa se lahko opravi diagnostični test v obliki biopsije horionskih resic ali amniocenteze.

Test največkrat opravijo kar ginekologi. Za ta postopek morajo imeti primerne naprave. Med pregledom se mora nosečnica uleči na hrbet ali na bok. Strokovnjak jo po trebuhu namaže z gelom. Nato s posebno napravo manjše velikosti drsi po trebuhu. Na zaslonu naprave se pokaže slika ploda. Ginekolog na ta način poišče in tudi izmeri nuhalno svetlino. Test nuhalne svetline ne traja dolgo. Najpogosteje je končan že po petnajstih ali dvajsetih minutah.

Nuhalna svetlina je torej zelo koristna pri preverjanju, ali je s plodom vse v najlepšem redu ali se na njem kažejo že prvi znaki, da je z njim nekaj narobe. A kot smo omenili že na začetku prispevka, je dobro, da opravimo še druge teste. Nuhalna svetlina namreč ni vedno nujni pokazatelj, da s plodom nekaj ni v redu.

Številne informacije o nuhalni svetlini lahko izveste tudi na spletni strani podjetja, ki take vrste testov tudi opravlja. Preko spleta se boste lahko naročili na pregled oziroma test.

Več informacij o nuhalni svetlini si lahko preberete na http://www.zzz-strumbelj.si/storitve/ginekologija/ginekoloski-pregledi.html.

Masaža za popolno sprostitev

Posted on 30 decembra, 2018 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Masaža za popolno sprostitev

Praktično vsaka masaža zagotavlja sprostitev in prav posebno doživetje, ki je dobrodošla umiritev stresnega vsakdanjega. A za popolno sprostitev je treba vseeno izbrati primeren tretma. Vzeti si je treba čas in se pozanimati o različnih masažah, ki so na voljo v našem priljubljenem salonu. Izogniti se želimo kratkim masažam, ki so sicer odlične za hitro sprostitev po napornem delovniku, iščemo pa masažo, ki bo docela sprostila celotno telo. Ena izmed teh je gotovo tudi tradicionalna tajska masaža, ki je tudi pri nas zelo priljubljena.

Masaža celega telesa

Tajske masaže se izvajajo v zelo različnih oblikah. Tajska tehnika je vsekakor uporabna tudi za krajše tretmaje in razne druge prilagojene masaže, česar pa ne smemo zamenjati s tradicionalno masažo v tajski tehniki. To je drugačen tretma, ki je bistveno bolj obsežen in ponuja drugačno doživetje od drugih tajskih masaž. Tradicionalna tajska masaža običajno traja vsaj 60 minut, pogosto tudi 90 ali celo 120 minut. Dve uri masaže seveda izgledata čisto drugače kot le 15- ali 30-minutni tretma. Poleg tega ima tradicionalna tajska masaža še druge značilnosti, po katerih se loči od drugih masaž. Pri tem tretmaju smo recimo povsem oblečeni, kljub temu, da masaža vključuje celotno telo. Poleg tega so uporabljene različne tradicionalne tehnike, tudi akupresura, masaža s komolci in koleni …

Zaradi teh posebnosti je tradicionalna tajska masaža primerna le za tiste, ki vedo, kaj vse tak tretma vključuje. To ni najboljša izbira za prvo masažo ali le hitro sprostitev. Gre za celovito sprostitev telesa, na katero se je treba dobro pripraviti, si vzeti dovolj časa. Zanimivo pa je, da ima tradicionalna tajska masaža kljub temu razmeroma ugodno ceno, tudi v primerjavi z drugimi, krajšimi tretmaji. Ravno zaradi tega je odlična izbira za tiste, ki želijo za svojo ceno dobiti kar največ, še posebej pa za redne obiskovalce masažnih salonov, ki bi radi preizkusili kaj novega.