Archive for the ‘Posel’ Category

Tehnike reševanja konfliktov in razvijanja čustvene inteligence na delovnem mestu

Posted on 29 septembra, 2021 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Tehnike reševanja konfliktov in razvijanja čustvene inteligence na delovnem mestu

Delovno mesto je okolje, v katerem preživimo veliko svojega časa, saj služba zavzema velik del našega življenje. Pomembno je, kako se na delovnem mestu počutimo, kako je v naši ekipi, kako rešujemo konflikte, kakšni so naši rezultati in tako dalje. V vsakem primeru, če smo postavljeni v položaj vodje ali pa ne, je pomembno, kako se naučimo reševati vsakodnevne konflikte in kakšna je naša čustvena inteligenca, ki nas prav tako spremlja na delovnem mestu. To sta namreč dve področji, za kateri je smiselno, da za njiju poskrbimo in tako hkrati izboljšamo kvaliteto svojega življenja, ne le na delovnem mestu, temveč tudi v prostem času, saj so to definitivno neke tehnike, ki nas spremljajo povsod.

Glede tehnik reševanja konfliktov in razvijanja čustvene inteligence na delovnem mestu se lahko podučite preko raznih člankov, knjig, priročnikov in podobnih gradiv, lahko pa se obrnete tudi direktno na strokovnjake, ki se s temi področji ukvarjajo. Na trgu namreč lahko najdete kar nekaj različnih ponudnikov, ki vam v okviru svojih storitev nudijo različne tečaje, treninge, delavnice in predavanj na področju reševanja konfliktov in čustvene inteligence na delovnem mestu.

Primer čustvene inteligence in reševanje konfliktov na delovnem mestu, kjer ženska miri svoja dva sodelavca.

Koga vam priporočamo za izbor tečaja na področju reševanja konfliktov ter čustvene inteligence?

Ko se boste odločili za izbiro treninga na omenjenih področjih, lahko preko spletnega brskalnika najdete različne ponudnike in primerjate njihove ponudbe ter se nato odločite za tisto, ki bo vam osebno najbolj ustrezala. Sicer pa vam lahko glede na svoje izkušnje priporočamo, da preverite ponudbo treningov na spletni strani mojcabalanc.si. Gre namreč za spletno stran, ki vam na enem mestu nudi pester nabor različnih izobraževanj, usmerjenih tako na poklicno življenje, kot tudi na osebnostno rast. Vsekakor gre za področji oziroma znanja, ki se nekako prepletajo, tako da vam bodo te veščine še kako prišle prav na večih področjih v vašem življenju.

Odlična rešitev je tudi, da tečaje na področju reševanja konfliktov in čustvene inteligence na delovnem mestu, če je le možno, privoščite svojim sodelavcem. Takšne delavnice so vsekakor izredno profitabilne za ekipno vzdušje, dobre odnose ter vrhunske rezultate v vsaki ekipi. Če niste popolnoma prepričani, kakšno izobraževanje bi bilo najbolj primerno za vašo ekipo, vam definitivno svetujemo, da se obrnete direktno na Mojco, ki vam bo glede na vaše želje in potrebe prilagodila izobraževanje oziroma vam bo priporočila za vas ustrezna izobraževanja, da boste kar se le da uspešni.

Če torej tudi vi želite izboljšati svoje poklicno in privatno življenje, potem vam toplo priporočamo, da obiščete spletno stran mojcabalanc.si in si tudi vi zagotovite izobraževanja, ki jih potrebujete za boljše rezultate na različnih področjih. Konflikti so zagotovo nekaj s čimer se srečujete pogosto in verjamem, da si želite, da bi lahko konflikte reševali kar se le da učinkovito. Prav tako pa je čustvena inteligenca izrednega pomena, saj je obvladovanje čustev pomembno za različne situacije, prav tako pa je bistveno prepoznavanje svojih čustev in vsekakor tudi čustev drugih.

Obiščite omenjeno spletno mesto ter si tudi vi zagotovite izobraževanja, s pomočjo katerih boste boljša verzija sebe.

Potni nalogi preprečujejo morebitne težave

Posted on 22 maja, 2020 in Posel, Razno, Storitve | Komentarji so izklopljeni za Potni nalogi preprečujejo morebitne težave

Nikoli ni mogoče predvideti, kaj vse lahko se zgodi. Lahko pa se predvideva, da pride do določenih možnosti. Temu bi se lahko reklo predvidevanje vseh mogočih scenarijev. Na pripetljaje se je mogoče že vnaprej pripraviti, kar dokazuje podjetje Špica. Med njihove odlične rešitve spadajo potni nalogi. Modul, ki ga je ustvarila, bodo izjemno olajšali upravljanje z njimi. Po navadi je pogosto, da potni nalogi predstavljajo pravo težavo tako za vlagatelje kot računovodski oddelek. Zdaj si lahko vsi oddahnejo. Napredno zasnovan modul bo preprečil marsikateri zaplet.

Potni nalogi zagotavljajo odličen pregled

Ti ne bodo več obdelani ročno. S tem se boste izognili kakršnim koli morebitnim napakam s strani vlagatelja ali računovodstva. Računovodje bodo svoje delo opravili hitreje in na enostavnejši način. Inovativna Špica ponuja organizacijam izdelke, ki zagotovi, da bo vse teklo kot po maslu. Priprava, ki so jo prej zahtevali potni nalogi, bo zdaj bistveno zmanjšana. Računovodski oddelek ne bo izgubljal časa niti z obračunom. Zato bodo lahko v manj časa opravili več nalog. Preprostost uporabe pa bo preprečila potencialne napake. Vodilni in kadroviki bodo imeli odličen pregled nad tem, kdo je v službi in za koga so bili izdani potni nalogi.

Potni nalogi zagotavljajo odličen pregled

Potni nalogi pregledani na mobilnem telefonu

Za vpogled v vse prisotnosti in odsotnosti pa ne potrebujete računalnika ali tablice. Vse si lahko ogledate kar na mobilnem telefonu. Novi potni nalogi so zasnovani tako, da se jih bodo zaposleni hitro naučili uporabljati. Že preden se odpravi na službeno pot, zaposleni odda vlogo. Ko se vrne, mora vestno izpolniti elektronski obračun, saj morajo biti vsi potni nalogi popolnoma in natančno izpolnjeni. Po izpolnitvi pristojni oddelek prejme obvestilo, da je treba izplačati stroške in urediti vse preostale potrebne obrazce. Resnično inovativno pa je, da lahko vse sproti posodabljate. Spremembe ne predstavljajo nobene težave, saj lahko dodajate nove relacije. To je lažje zaradi povezanosti z zemljevidom. Vmesnik je prav sanjski za uporabo, potrjevanje je hitro, dostop pa vedno mogoč.

Izolacija fasade mora biti pravilno narejena

Posted on 11 januarja, 2020 in Posel, Razno, Uncategorized, Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Izolacija fasade mora biti pravilno narejena

Si od dodatne toplotne izolacije vašega objekta obetate prihranke in poleti bolj hladne prostore, pozimi pa bolj tople prostore, saj vam trenutno temperatura lahko pozimi preko noči zaniha tudi za 6 – 9 stopinj Celzija? Zagotovo izolacija fasade omogoča tudi to, a le, če je dovolj debela in če je pravilno izvedena. Zato je vsekakor najbolje, da se izvedba prepusti strokovnjaku, ki vam bo tudi svetoval, kako debela izolacija fasade je za vas potrebna, saj je tu treba upoštevati faktor lokacije, starost objekta, sončno osvetljenost in trenutno izolacijo. A kar je še najbolj pomembno, je to, da mora biti izolacija fasade pravilno izvedena.

Kako je lahko izolacija fasade nepravilno izvedena?

Če sami še nikoli niste tega delali, če vam ni nihče natančno razložil postopka ali pa če postopek malo prilagodite po svoje, ste na poti k temu, da vam izolacija fasade ne bo prinesla takšnih prihrankov in takšnih rezultatov, kot si jih obetate. Debelino izolacije boste zagotovo zadeli, če se boste odločili za 15 cm, ali manj v primeru, da vam temperatura pozimi ne zaniha med dnevom in nočjo zelo močno in se vam poleti objekt ne segreje prav zelo. V takem primeru je tudi 7 cm bolje kot nič, ali vseeno kak centimeter ne bo škodil. Kar pa se tiče postopka pa je takšen, da velikokrat zahteva strokovno presojo predvsem kar se tiče vlažnosti osnove, lepil, zraka …, za kar pa velikokrat potrebujemo dodatne instrumente, da se potem odločimo za pravilno ravnanje.

Pravilno izvedena izolacija

Katera je največja napaka?

Če se izolacija fasade dela pozno spomladi, ko so temperature sredi dneva tam do 30 stopinj, ponoči ne padejo pod 15 stopinj in ni nič dežja, potem težav z vlago, če boste posameznemu nanosu pustili nekaj dni za sušenje, ne boste imeli. Pojavi pa se lahko tako imenovani toplotni most, če lepila na stiropor niste nanesli na celotno površino. To pomeni, da se vam bo na tem delu ves čas nabirala vlaga (da o posledicah tega ne govorimo), hkrati pa bo tudi krožil zrak, kar pomeni, da vam bo pod izolacijo zahajal tako vroč kot mrzel zrak, zato v takem primeru izolacija fasade ne more biti učinkovita.

iPhone 8 je povsem uspešno nasledil svojega predhodnika

Posted on 6 septembra, 2019 in Moda, Posel, Produkti, Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za iPhone 8 je povsem uspešno nasledil svojega predhodnika

Glede na to, da je iPhone 8 prišel praktično ob istem času kot iPhone X, ni pravzaprav nič nenavadnega, da je ostal kar malo v senci bolj zmogljivega telefona, ki bi si ga želel vsak, tukaj smo lahko čisto iskreni. A dejstvo, da je iPhone 8 mnogo bolj prijazen žepu in denarnici, pri marsikomu vseeno tehtnico raje nagne bolj v smeri iPhone 8 kot njegovega zmogljivejšega brata. Če boste kupili iPhone 8 v podjetju A1 https://www.a1.si/telefoni/iphone-8-64gb-siva, potem boste na paketu A1 Go! M za telefon plačevali po 23 € 14 mesecev, kar je mnogo manj kot pri X-u in kar je tudi mnogo manj kot če bi telefon kupili z gotovino in ga odplačali takoj.

iphone 8

iPhone 8 z dvema velikostma notranjega pomnilnika

Če se nagibate v smeri, da bi si kupili iPhone 8, potem morate biti malo pozorni tudi pri izbiri notranjega pomnilnika. Le – tega se namreč ne da razširiti z dodatno micro SD kartico, kamor se lahko shranijo dodatno podatki. Prav zato je proizvajalec omogočil dve različici v velikosti notranjega pomnilnika, in sicer 64 ali pa 256 GB. 64 GB je več kot dovolj za cca 200 – 300 slik (odvisno od kvalitete slike) ter za kar nekaj aplikacij. A če že sedaj veste, da radi snemate video posnetke s telefonom, imate na telefonu ogromno aplikacij, številk …, potem je na dolgi rok zagotovo veliko ceneje, če kupite iPhone 8 z 256 GB notranjega pomnilnika. Opcijo imate sicer, da so vaši podatki v oblaku pri Applu, a ta oblak je treba vsak mesec plačati nekaj evrov, tako da razmislite, kaj je za vas cenejše.

iPhone 8 v dveh velikostih

Zelo dobro pri iPhone 8 je tudi to, da je proizvajalec ponovno poskrbel za več različnih želja glede velikosti telefona. Če imate še vedno raje manjši telefon v žepu, potem bo 4,7 palčna izvedba zagotovo veliko boljša izbira za vas kot pa 5,5 palčni telefon, saj se razlika v žepu res zelo pozna.

Mesečni obračun plač

Posted on 1 januarja, 2019 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Mesečni obračun plač

Kdo vsaki mesec skrbi za obračun plač? Pravilen odgovor bi bil računovdja. Pa vendar, veliko je ljudi, ki menijo, da lahko storijo vse sami, čeravno je potrebnega nekaj znanja, sploh za računovodstvo.

Vsak od nas opravlja določeno delo, za to, da nekaj zasluži. Njegov trud je poplačan s financami. Koliko bo teh na koncu, je seveda odvisno od predhodnega dogovora. Ko smo na razgovoru z delodajalcem, smo seveda seznanjeni tudi s plačilom za naše usluge. V kolikor se strinjamo in ustrezamo potrebam delodajalca, bomo za naš trud na koncu tudi poplačani.

Plačilo za opravljeno delo

Vsak od nas pa si seveda želi čim višjega finančnega prihoda, pa žal je ta omejen. Razen, če nismo nekdo, ki mu je bilo veliko podarjenega ali pa smo si ustvarili bogastvo. Odlično. Pa vendar, vsekakor je pomembno, da na koncu meseca dobimo plačilno listo in vidimo, kaj in koliko plačila dobimo za opravljeno delo. Tega seveda ne more delati vsak, res je da, so iz meseca v mesec plačilne liste videti enako, pa vendar ni temu tako, če se osredotočimo na vsako podrobnost posebej.

Kdo je računovodja?

Računovdje vodijo vso papirologijo podjetj in skrbijo, da je vse zakonsko skladno. Hkrati pa tudi skrbijo za plače delavcev oziroma delajo obračune na podlagi dogovorov z delodajalcem. Res je, da lahko kdaj tudi pride do kakšne napake, česar seveda ne zamerimo, ker vsi počnemo napake, pa vendar nanje opozorimo in vse dokler so te odpravljenje, je dobro.

Torej je obračun plač delo računovodje, ki je običajno za eno podjetje zadolžen in tudi za svoje opravljeno delo prejme plačilo. Smiselno, mar ne?

Ko se bliža datum za obračunavanje in vse ostale zaključne račune, imajo največ dela prav računovodje, ki morajo poskrbeti, da je vse v najlepšem redu. Hkrati pa tudi odgovarjajo, da podjetje deluje skladno s predpisi, spremljajo vse zakone o delovanju in skrbijo za urejeno delovanje podjetja ter dokumentacije v celoti.

Inštrukcije matematike za srednjo šolo

Posted on 1 aprila, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Inštrukcije matematike za srednjo šolo

Ste srednješolec ali pa je kdo bližnji vaš to? Mogoče pa ste starš srednješolca ali nekdo, ki ga ima rad in mu želi pomagati. Kateri predmet mu dela preglavice? Običajno največ težav povzroča prav matematika in so zato potrebne inštrukcije matematike za srednjo šolo.

Ko smo se vpisovali v srednjo šolo, bi se naj odločili, kaj bomo počeli celo življenje. Ali pa smo šli splošno smer prav iz tega razloga, da bi se potem vpisali na fakulteto po izbiri. Kakorkoli, ni nujno, da če smo končali srednjo šolo, pridobili določen poklic, da bomo morali nadaljevati v tej smeri. Odločimo se lahko tudi za drugo smer in sicer tako, da se vpišemo na fakulteto, ki nas je prepričala. Kar pa je zanimivo, je to, da na vseh srednjih šolah od nas zahtevajo določeno znanje matematike. In to mora biti vaj zadovoljivo, da uspešno nadaljujemo v naslednji letnik. Read the rest of this entry »

Ponudba rabljenih in novih cnc strojev

Posted on 22 marca, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Ponudba rabljenih in novih cnc strojev

Cnc stroji so zagotovo eni izmed najbolj razširjenih strojev na področju strojništva. Verjetno skoraj vsak strojnik pri svojem delu ceni dober cnc stroj, s pomočjo katerega lahko svoje delo opravlja zares kvalitetno in na enostaven način. S prodajo cnc strojev se sicer ukvarja kar nekaj podjetij oziroma strokovnjakov. Nekaj časa nazaj sem se tudi sam lotil kupovanja cnc strojev in kot običajno, sem najprej obiskal splet, da bi na spletu našel primerno podjetje, ki se ukvarja s prodajo cnc strojev. Pri nakupu sem razmišljal o tem, da mogoče niti ne bi kupoval novega cnc stroja, ampak bi si privoščil kar rabljenega. Kmalu sem naletel na spletno stran, preko katere sem bil deležen ponudbe rabljenih in novih cnc strojev. Pestra ponudba rabljenih in novih cnc strojev se skriva na spletni strani cnc-tehnika.si. Read the rest of this entry »

DDV šola poskrbi, da niste nikoli v dvomih

Posted on 7 marca, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za DDV šola poskrbi, da niste nikoli v dvomih

Ste zavezanec za plačilo davka na dodatno vrednost, in si želite, da bi vaše podjetje poslovalo popolnoma v skladu z zakonom, hkrati pa bi bilo poskrbljeno tudi za to, da ne delate napak v lastno škodo in ste tako čim bolj uspešni? Pri Inštitutu za računovodstvo vam je na voljo DDV šola, kjer se boste naučili prav vsega, kar morate kot podjetnik vedeti o davku na dodano vrednost. Read the rest of this entry »

Zakon o delovnih razmerjih ureja delovna razmerja

Posted on 16 februarja, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Zakon o delovnih razmerjih ureja delovna razmerja

Da zakon o delovnih razmerjih začne delovati, mora biti sklenjena zaposlitvena pogodba med delodajalcem in iskalcem zaposlitve oziroma zaposlenim. S pogodbo o zaposlitvi iskalec zaposlitve postane zaposlen pri delodajalcu. Predhodno sta na različne načine našla skupni jezik o pravicah in dolžnostih. Read the rest of this entry »

Inštrukcije fizike

Posted on 1 januarja, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Inštrukcije fizike

Fiček je mali avto, je formula, ki vsaj nam takoj pade na pamet, ko slišimo besedo fizika. Komplicirana veda, kajne?

inštrukcije-fizike

 

Read the rest of this entry »