Tudi vi spadate med tiste, ki obožujejo in dnevno uporabljajo portal Youtube? Vas navdušuje količina različnih posnetkov in pesmi, ki se nahajajo na tem portalu? Ste že kdaj pomislili, da bi glasbo iz te spletne strani pretvorili v format, ki bi ga podpirale druge naprave in poslušali te pesmi v avtu, na radiu itd.?
To je sedaj mogoče, saj je na voljo Youtube pretvornik. Nekateri Youtube pretvornik že poznate, a verjetno so še mnogi med vami, ki za to še niste slišali. Gre za zelo uporabno zadevo, ki omogoča pretvorbo izbranega videoposnetka v mp3 format. Mp3 format je le glasbeni format, tako da bo Youtube pretvornik obdržal le melodijo, posnetek pa se bo izgubil, končen produkt tega pretvornika pa boste lahko poslušali v avtu ali kakšni drugi napravi, ki podpira mp3 format.
Youtube mp3 pretvornik je mogoče dobiti v dveh različnih izvedbah, in sicer takšnega, ki zahteva namestitev na vaš računalnik in takšnega, ki ga lahko uporabite kar na internetu. Včasih je nujna uporaba slednjega, saj se lahko zgodi, da nimamo pravic za namestitev. To je predvsem v primeru, ko uporabljamo nek javni računalnik ali pa imamo službeni računalnik, kjer so nam te pravice onemogočene.
Vsekakor preizkusite vsaj enega izmed omenjenih Youtube pretvornikov in navdušeni boste nad enostavnostjo iskanja in pridobivanja novih pesmi, tako da vam ne bo več zmanjkalo novih idej za to, kaj bi lahko poslušali med dolgo vožnjo v avtu. Nove ideje lahko dobite na portalu Youtube, ki vam na desni strani vedno prikaže kakšno zanimivost, ki vam sicer ne bi prišla na misel.