današnjem času je le malo delovnih mest, kjer se delo opravlja le osem ur ali pač dogovorjeni čas v pogodbi, potem pa doma čisto nič več. Veliko več je delovnih mest, ko je potrebno večkrat delovni čas tudi podaljšati, da se delo naredi do konca in tako potem pride do številnih nadur. Z nadurami pa je lahko velik problem, v kolikor delodajalec nima ustreznih rešitev, kako se nadure koristijo ali plačajo, saj potem tudi obračun plač nikoli ni takšen, kot si ga zaposleni želijo oz. ga pričakujejo glede na vloženi čas.

Obračun plač

V podjetju Špica imajo res odlično rešitev za te težave, in sicer se rešitev imenuje Time&Space, v podjetju se na vstopni točki postavi terminal za štemplanje prihoda in odhoda iz delovnega mesta, hkrati pa se lahko na tem terminalu preverja tudi število opravljenih ur, število prostih delovnih dni, ki so še preostali, hkrati pa lahko ukrepajo tudi v primeru, da število ur ne ustreza številu že opravljenih delovnih dni v mesecu.

 Time&Space podjetja Špica za obračun plač

Evidenca delovnega časa je izjemno pomembna za vsakega zaposlenega. Je kaj boljšega od tega, da si lahko v realnem času pogledate svojo evidenco delovnih ur, preostali dopust, lahko oddajate prošnje za dopust, najavljate službene poti, sporočate, da koristite nadure in podobno.

Torej ni potrebna ves čas komunikacija s šefom, ki ga je težko uloviti, potem ima še vrsto podvprašanj in podobno, saj se boji, kako bo to vplivalo na obračun plač ali pa ima kakšno drugo bojazen, ki na samo poslovanje podjetja niti ne vpliva in še in še prednosti bi lahko našli.

Računovodski program za obračun plač.

Ampak, če imate enkrat takšno rešitev, vse to na obračun plač sploh nič ne vpliva, saj se vsi podatki, ki so za obračun plač potrebni, avtomatsko prenesejo v obračun plač, ki je narejen praktično takoj.

Znani so celo primeri, ko je podjetje za obračun plač porabilo 14 dni in imelo več računovodij, ki so se ukvarjali z obračunom vseh plač, ko pa se je uvedla rešitev podjetja Špica, pa so bili vsi obračuni kar na enkrat narejeni v le štirih urah.