V primeru, da se odločamo za nakup nove strojne opreme za tiskanje, je morda vredno vreči svoje oko tudi na nekaj takega, kot je multifunkcijska naprava, ki omogoča tako tisk, kopiranje kot tudi optično branje dokumentov. Vsekakor pa multifunkcijska naprava ni namenjena le za tiskanje in branje dokumentov, ampak tudi za obdelavo barvnih podatkov. To so lahko plakati, logotipi, izkaznice in tako dalje.

Naprava za tiskanje dokumentov

Zato je torej smiselno, da vemo, v kakšne namene bo multifunkcijska naprava uporabljena, da si zato tudi izberemo ustrezno napravo. Namreč, ni vsaka multifunkcijska naprava namenjena le barvnemu tisku in tisku za oblikovalce, ki so zelo pikolovski, ko pride do tiska. Poglejmo si torej, med kakšnimi napravami lahko izbiramo, da bo le najbolje ustrezala našim potrebam.

Katera multifunkcijska naprava bi najbolj ustrezala vašemu podjetju?

Kar se moramo na samem začetku vprašati, je, za kakšne namene želimo nekaj takega, kot je multifunkcijska naprava sploh uporabljati. Namreč, hitro lahko kupimo eno tako napravo, ki nam bo po vsej verjetnosti tudi služila, ampak bomo kasneje videli, da v bistvu pa ne potrebujemo kakšne funkcije. No, na našo srečo obstaja tako barvna multifunkcijska naprava, kot tudi samo črno bela. Slednja, kot si lahko mislite, bo bistveno ugodnejša, saj uporablja le eno barvo, in je tako tudi treba menjati le eno kartušo za tiskanje.

Barvno printanje

Čeprav je res, da multifunkcijska naprava, ki tiska tudi barvno, lahko opravlja vsa dela, ki jih tudi črno bela lahko, to jasno ne velja obratno. Je pa na tem mestu treba poudariti, da je to le dobro za nas. Namreč, kot smo že rekli, bo naprava, ki ima možnost tiskanja le črno belih dokumentov veliko bolj ugodna in povrh vsega še lahka za uporabo v kateremkoli podjetju, kjer se še vedno veliko uporabljajo papirnati dokumenti. In popolnoma nobenega smisla ni, da bi si omislili barvno, ki je bistveno dražja, če pa barv nikoli ne bomo uporabljali.