Iskalniki so danes glavni vir informacij na spletu. V glavi imamo le nekaj spletnih strani, katerih naslov lahko neposredno vpišemo v naš brskalnik. Za vse ostalo se najprej obrnemo kar na google. Poguglaj to in poguglaj tisto, je postala že stalna fraza, nihče ne reče, naj ponajdijaj (poišči v iskalniku najdi press) kak se reče temu.

Google tako predstavlja tudi najpomembnejši vir obiskovalcev na vašo spletno stran. Večina spletnih strani, ki so pravilno pripravljene, lahko dobiva okoli 75% obiskovalcev iz iskalnika Google.

Pravilno pripravljena? Ja, stran je potrebno optimizirati tako, da jo bo Google prikazal med prvimi 10 rezultati za neko iskanje. Torej, če se ukvarjate s prodajo postelj, je nujno, da se vaša spletna stran v googlu pokaže kot rezultat ko nekdo vpiše v Google “nakup postelje”. Temu pravimo ključna beseda. Izberite nekaj ključnih besed in preverite ali se v iskalniku Google pokažete na prvi strani. Če ne, potem morate razmisliti o tem, da nekdo izvede optimizacijo strani za vašo spletno stran. Optimizacija v večini poteka tako, da izberete ključne besede za katere želite biti visoko v rezultatih Googla, nato pa podjetje, ki za vas izvaja optimizacijo, v določenem času pripravi vašo stran tako, da jo Google prikaže višje.

Ne čakajte na obiskovalce, poskrbite, da vas bodo našli! Optimizacijo spletnih strani izvaja tudi seos.si. Poguglajte nas 😀