Eden izmed največkrat pojavljenih likov v filmih, taksisti ki divjajo za pobeglimi kriminalci, prizori ki smo jih povsem navajeni.

Taksi prevozi so tudi v Slovniji postali zelo pogosti, oziroma pogosti so postali taksisti ki čakajo na stranke za prevoz iz enega kraja v drugega. Toda problem je, ker je taksistov postalo res že veliko, ter počasi postaja trg preveč nasičen.
Sicer je res da če bi vozili samo tisti z licencami, bi trg postav precj manjši, toda na žalost je cestih inšpektorjev veliko premalo, da bi nadzirali trg. Z licenco bi moralo biti pogojeno tudi poznavanje okoliša v katerem taksisti izvajajo svojo dejavnost. Res je da to počasi spoznaš z delom, toda še zmeraj bi tudi na začetku morali vsaj malo poznati mesto.

V tujini, na primer New Yorku, je licenca za taxi postala pravo tržno zlato, saj jih že kar nekaj časa ne izdajajo več, zaradi prenasičenosti trga. Tam zelo poznani rumeni taxi – ji, so res zelo pogosti pojav na cestah.

In kako uspeti v tem poslu? No, moja vizija bi bila nekakšno takšna, da se najprej pridobi precej denarja, za nakup licence ter avta. Toda kot prvo, bi pri avtu zelo gledal na porabo, že v osnovi bi kupil kakšen šparovček, ki ne porabi več kot 4l na kilometer, potem pa bi vgradil še plinski pogon, ali pa bi že v začetku kupil hibridni avto, tako da končna poraba ne bi bila večja kot 3l na kilometer.
Naslednja faza bi bila promocija, nekako te ljudje pač morajo opaziti ter se te zapomniti. To bi bilo najlažje tako da bi na avto napisal porabo, ga precej prelepil, ter za začetek dal nizke cene, toliko da se te zapomnijo, potem pa ceno počasi zvišuješ, pa ne preveč, da stalnih strank ne odvrneš.
Še ena izmed dobrih možnosti je ta, da se mogoče s kakšnim letališčem ali kakšno firmo dogovoriš, da te priporočijo, oziroma kupiš kakšen oglas na njihovem prostoru.
Čez par mesecev pa je dovolj tudi če imaš po 4 vožnje na dan, ter če z eno vožnjo zaslužiš 15€, je čisto dovolj za normalno preživetje.

Mislim, da se še zmeraj da tudi v tem poslu uspeti, samo iznajdljiv moraš biti.