Digitalni predvajalniki so poleg nekaterih drugih tehničnih naprav postali nujno potrebni in brez njih si marsikdo ne predstavlja več sodobnega sveta. Digitalni predvajalniki so odlična rešitev za hišni kino, ki omogoča predvajanje slik, videov …

Boljši digitalni predvajalniki bodo uporabniku omogočali, da predvaja tudi 3D vsebine. Takšni multimedijski predvajalniki oz. medijski predvajalniki so navadno pregrešno dragi, zato je večkrat bolje poseči po bistveno cenejših modelih, ki prav tako podpirajo skoraj vse ostale formate slik, glasbe in video posnetkov.

Obstajajo tudi takšni multimedijski predvajalniki oz. medijski predvajalniki, ki jih priključimo na mrežo. Takšni digitalni predvajalniki se imenujejo tudi mrežni predvajalniki. Kot vam že ime mrežni predvajalniki pove, gre za predvajalnike, ki se priključijo v lokalno omrežje in lahko do njih dostopamo preko različnih naprav. Tudi mrežni predvajalniki so lahko bistveno dražji od običajnih, zato je pomembno, da se pri nakupu dobro zavedamo, katere možnosti bomo potrebovali in katerih ne.

Na trgu obstajajo številni multimedijski predvajalniki oz. medijski predvajalniki. Razlikujejo se tako po ceni kot po številnih drugih lastnostih in tako kot pri večini tovrstnih tehničnih naprav, ima veliko vlogo na končno ceno tudi blagovna znamka ter njena prepoznavnost. Digitalni predvajalniki so lahko tudi rabljeni, a nakup takšnih, že uporabljanih naprav, zahteva od kupca še dodatno previdnost.

Danes je tudi na trgu tehničnih naprav vse več goljufov, pred katerimi se včasih ni mogoče zaščititi. Tudi digitalni predvajalniki so, predvsem zaradi njihove priljubljenosti, postali potencialno orodje, s katerim se lahko okoristijo različni goljufi. Da se zaščitimo v največji možni meri je nujno, da ne kupujemo rabljenih predvajalnikov preko pošte ampak se s prodajalcem dogovorimo za osebni obisk. Tako odpade možnost, da bi nam kdo poslal že pokvarjen predvajalnik ali pa nekaj drugega, kar sploh nismo naročili.Ob nakupu rabljenega izdelka bo dobro, če bo le-ta še vedno v garanciji. Tako je možnost za to, da bo izdelek neuporaben, precej manjša.