Potovanje na Madeiro, cvetoč otok sredi oceana

Posted on april 5th, 2013 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Potovanje na Madeiro, cvetoč otok sredi oceana

Potovanje na Madeiro je potovanje v rajski otok, ki se v vsej svoji cvetoči lepoti bohoti v Atlantskem oceanu. Blaga klima, božanska narava, eksotični rastlinski svet in kulinarične specialitete, vse to je Madeira, prava kraljica Atlantika. To je tudi v resnici kraj večne pomladi saj so zahvaljujoč zalivskemu toku in konstantno toplim vetrovom, ki pihajo topel zrak iz juga temperature vedno prijetno tople, zime pa zelo mile. Prav iz tega razloga spada Madeira med najbolj priljubljene počitniške destinacije skozi vse leto in le v času poletnih počitnic in dopustov. Čeprav ima ta otok, ki spada k Portugalski le borih 742 kvadratnih kilometrov površine ponuja veliko zanimivih stvari kot so zgodovinski spomeniki, slikoviti trgi in ulice v prestolnici. Potovanje na Madeiro pa je za marsikoga zanimivo zaradi slikovitih vasi s prelepimi vrtovi, osupljive pokrajine, nenavadnih vulkanskih kraterjev, prekrasnih naravnih plaž in osupljivega razgleda. Na tem otoku se glavne specialitete ponujajo predvsem iz rib, najbolj priljubljena jed je espada, ki je narejena iz črnih školjk, ki jih najdemo le še v japonskih vodah. Nikakor pa ne morete mimo ekspadatov ter ražnjičev iz lovorovih listov in mesa. Značilna jed tega otoka pa je posebna ribja juha, ki pa nikakor ne tekne brez izjemno dobrega vina. Vino iz tega otoka portovec, je poznano po celotnem svetu, ki pa se ne poslužuje poleg jedi temveč ga pijejo kot desert. Prestolnica otoka Madeira je mesto Funšal in se imenuje po rastlini koromač. Potovanje na Madeiro je mogoče z veljavnim osebnim dokumentom.

Vas vleče na sonce? Pravi odgovor je Malta

Posted on april 27th, 2011 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Vas vleče na sonce? Pravi odgovor je Malta

Malta, otok sredi Sredozemlja. Ravno dovolj blizu Afrike, da je posončena vse poletje, kljub temu pa ostaja evropska po kulturi in ljudeh, ki jih boste srečali med počitnicami na Malti. Sonce na Malto sije povprečno 3000 ur na leto, kar postavi Malto med najbolj s soncem obsijane evropske destinacije.

Najbolj poznane znamenitosti Malte so glavno mesto Valleta, s svojim čudovitim obzidjem, Blue Cave in starodavnimi templji. Templji, ki jih uradno imenujejo Megalithic Temples of Malta, spadajo tudi na UNESCOv seznam svetovne dediščine in so bili zgrajeni med 3600-3000 pred Kristusom. Predstavljajo najstarejše samostoječe zgradbe na svetu, sama Malta pa je bila naseljena že v času 5000 let pred Kristusom. Read the rest of this entry »

Tunizija, dežela morja in puščave

Posted on februar 19th, 2011 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Tunizija, dežela morja in puščave

Tunizija, država ob Sredozemskem morju, ki meji na Alžirijo in Libijo je zanimiva zaradi geografskih raznolikosti, ki se širijo od čudovitega morja, do morja peska – puščave Sahara. Na Severu države se začenja gorovje Atlas, kjer lahko najdemo tudi sneg, centralna Tunizija je precej rodovitna z nizkimi hribovji in ravninami, za proizvodnjo oliv pa je izredno pomembna ravnina Sahel, na vzhodni sredozemski obali.

Obala Tunizije je dolga kar 1148 kilometrov, s čimer zagotavlja milo podnebje severnega dela države, torej mile zime in vroča ter suha poletja. Bolj kot se spuščamo proti jugu države, bolj je dežela ravna in bolj postaja puščavna, dokler se na jugu ne prelevi v čisto puščavo. Na tem delu najdemo tudi večje število slanih jezer, torej posušenih jezer, od katerih je ostala le sol.

Vse to zagotavlja, da turistu ni nikoli dolgčas v Tuniziji. Zabava, ki jo ponuja Sredozemsko morje je močno prilagojena evropskemu turistu, tako da lahko uživate kot kjerkoli drugje. Posebnost države boste spoznali, ko se boste peljali na jug, najprej vas bodo objeli različni nasadi, naj bodo to oljke ali pa pomaranče in drugi agrumi. Če boste nadaljevali pot še bolj proti jugu si vsekakor oglejte slana jezera, ki niso več jezera, po njih se lahko popeljete tudi z avtom, vsaj po nekaterih.

Zadnja stvar, ki jo boste naredili na vašem last minute Tunizija potovanju, je ogled Sahare. Neskončna širjava peska vam bo zagotovo vzela sapo, kljub temu pa poiščite kamele in se zavihtite na eno izmed njih (no, najprej bo seveda sedla, saj drugače ne bo šlo) in se sprehodite na njenem hrbtu po puščavi. Vsekakor boste veseli, da ste si vzeli čas in si ogledali Tunizijo.

Potovanje v Egipt

Posted on februar 6th, 2011 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Potovanje v Egipt

Egipt je gromozanska država, vendar večina izmed ocenjenih 80 milijonov prebivalcev živi v bližini reke Nil, saj le ta zagotavlja, da je zemlja v okolici rodovitna. Drugi del države predstavlja puščava Sahara, kjer je življenje izredno težko, zato se je več kot polovica vseh prebivalcev Egipta preselilo v urbana naseelja.

Vsekakor je Egipt najbolj poznan po pradavni civilizaciji Faraonov, ki je živela na območju današnjega Egipta in nam je zapustila prav neverjetne “stavbe” piramide v Gizi, ruševine v Tebah in seveda Dolina kraljev v bližini Luksorja, dokazujejo, da naša civilizacija ni edina, ki je zmožna res velikih stvari. Te znamenitosti vabijo veliko število turistov, seveda pa se večina izmed njih odloči, da si bo privoščila tudi nekaj časa na obalah Rdečega morja, zato turizem na teh obalah tudi zaposluje približno 12% egipčanov. Read the rest of this entry »

Turčija, geografija velike države

Posted on februar 4th, 2011 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Turčija, geografija velike države

Turčija, država ki se vedno bolj vključuje v Evropo, na drugi strani pa postaja, oziroma je že postala pomemben turistični cilj evropejcev, je geografsko izredno raznolika država, zato si poglejmo nekaj informacij o tej državi.

Znano je, da gre za državo, ki leži na dveh kontinentih, Evropi in Aziji. Azijski del Turčije predstalja kar 97% celotne države, od evropskega dela pa ga loči ožini Bospor in Dardanele, ki skupaj z Marmarskim morjem predstavljajo povezavo med Črnim in Sredozemskim morjem.

Celinska Turčija je velika približno 783,500 kvadratnih kilometrov, od tega je 755,000 kvadratnih kilometrov na Azijskem kontinentu. Read the rest of this entry »

Last minute potovanja na Djerbo

Posted on februar 3rd, 2011 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Last minute potovanja na Djerbo

Djerba, otok pred obalo Tunizije, predstavlja zanimivo turistično destinacijo. Glede na to, da je del Tunizije, v povezavi z izleti na celino omogoča, da doživite čudovito morje in pravo Afriko. Izkoristite last minute Djerba ponudbe, ki jih ponujajo turistične agencije.

Otok je obkrožen s čudovitimi peščenimi plažami, kjer se lahko kopate praktično vse leto, peščene plaže pa ponujajo še dodaten užitek, igre na pesku, gradnja gradov in tek po pesku…  Vi, vaš partner ali vaša družina, boste uživali kot še nikoli. Read the rest of this entry »