Pvc okna med stroški in koristmi

Posted on januar 14th, 2013 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Pvc okna med stroški in koristmi

Kadar kupujemo pvc okna, je pomembno, da naredimo nekaj raziskav, ki bodo odgovorila na pomembna vprašanja o okolju, v katerim bodo nameščena in uporabljena. Takšne analize, ki nam jih pomagajo narediti običajno zaposleni v podjetju, kjer pvc okna naročamo, bodo prikazale analizo stroškov in koristi, ki jih bomo imeli od tega naročila. Najprej začnemo z analizo vremenskih razmer. V primeru, da se naše stanovanje nahaja v tistih legah, ki imajo hude zime, potem je izolacija, ki jo morajo pvc okna zagotoviti, izjemnega pomena. Tisto, na kar moramo paziti je potemtakem toplotni most. Sam material niti ni tako pomemben, kar se tega tiče, večjo vlogo igrajo tesnila in njihova pogostost v konstrukciji. Več kot je tesnil in bolj kot so kvalitetna,  večja je izolacija, ki jo pvc okna zagotavljajo.

 

Življenje v ekstremnih pogojih vedno prinaša nekoliko višje stroške. Tudi če je lega stanovanja takšna, da je poleti izjemno vroče, moramo imeti v mislih kakovost izolacije. Če je torej pozimi potrebno ohraniti v stanovanju toploto, pa je poleti ravno obratno, izolacija mora poskrbeti, da se v notranjosti ohrani hlad.

 

Tako oba vidika zagotavljata minimizacijo porabe energentov. Res, da kakovostna pvc okna, ki zagotavljajo visoko izolativnost, stanejo nekolik več, vendar takšne analize stroškov, privedejo v prikaz prednosti, ki jih pridobimo. Energenti, ki jih porabljamo za segrevanje pozimi in ohlajanje poleti, so iz leta v leto dražji, s tem pa na dolgi rok, ko si zagotavljamo visoko energetsko učinkovitost, privarčujemo. Pvc okna so odličen kompromis med ceno in kakovostjo, saj zasledujejo prav tisto zlato sredino, ki si jo želi vsak kupec.

 

 

Prenovite vaša okna

Posted on november 7th, 2011 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Prenovite vaša okna

Prenova oken je velikokrat zelo potrebna, če živimo v stanovanju, ki ni več toplotno ozolirano tudi na račun naših oken, katera ne tesnijo več. Vendar ni funkcija oken le dobra tesnitev. Okna nas morajo obvarovati tudi pred zunanjim hrupom. Okna nas sčitijo tudi pred vremenskimi vplivi. Pomembno je ali naše stanovanje, oziroma ali so naša okna obrnjena na severno stran. Ali živimo na področju , kjer je zelo vetrovno. Zaradi vremenskih vplivov in, če imamo slabo izolirana okna, so lahko tudi izjemno visoki stroški ogrevanja. Velikokrat se strošek, ki ga namenimo za popravilo ali za zamenjavo oken, kaj hitro povrne. Ni samo zima tista, ki nam povzroči velike stroške. Če so naša okna zelo slabo izolirana imamo velikokrat stroške tudi poleti, ko moramo naše stanovanje zaradi prevelikih temperatur tudi hladiti.
Zato je prenova oken izjemno pomembna in potrebna, če nam naša okna ne nudijo vsega kar bi nam okna morala. To je zelo pametna investiscija in ni potrebno veliko let, da se nam ta investicija kaj hitro vrne.

Prenova oken je pametna investicija za prihranke in tudi za udobje, ki nam kvalitetna pvc okna nudijo. Okna nam omogočijo zelo prijetno bivanje. Obvarujejo nas pred zunanjimi vplivi, pred velikimi stroški in še estetsko so zelo pomemben element našega stanovanja.
Ko smo se že odločili za prenovo oken, je pomembno priti do pravega proizvajalca, do pravih mojstrov, če želimo okna prenoviti. Potrebni so izjemno kvalitettni izvajalci oziroma mojstri za prenovo oken. Prenova oken je veliko bolj zahtevno delo kot izdelava in montaža novih oken v novih stanovanjih.

Če želimo priti do najboljšimh mojstrov, ki nam bodo prenovili naša okna, ker ne opravljajo več prave funkcije, se moramo obrniti na ta prave mojstre. Ni jih težko dobiti ker imamo veliko ponudbe. Velika izbira ta pravih mojstrov je tudi na različnih internetnih straneh. Dobiti moramo le ta prave reference.