Apartmaji na otoku Korčula

Posted on februar 22nd, 2011 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Apartmaji na otoku Korčula

Otok Korčula ni med največjimi otoki na Hrvaški obali, spada pa med tiste, ki so naseljeni že izredno dolgo.

Prva oseba, ki bi se naj na otoku naselila že v 12. stoletju pred kristusom, je Trojanski heroj Antenor. Isti heroj, ki je torej nekako ustanovil otok Korčula, je opevan tudi kot ustanovitelj mesta Padova v Italiji.

Korčula med zgodovinskimi turističnimi znamenitostmi rada pokaže predvsem rojstno hišo Marka Pola, velikega raziskovalca sveta. To je zagotovo hiša, ki si jo morate ogledati.

Če vas zanimajo apartmaji, Korčula lahko ponudi zelo veliko. Takšni za družine ali takšni za večje družbe ali pare. Z večimi drugimi apartmaji v bližini in odlično zabavo, ali pa takšnimi, kjer boste uživali v zasebnosti svojega bazena ob vašem apartmaju.

Največje mesto na otoku je mesto Korčula, ki mu pravijo tudi mali Dubrovnik, ki si ga morate zagovoto ogledati, saj vas bo presenetil s čarobnostjo, ki jo lahko odkrivate v majhnih ulicah tega mesta.

Otok Hvar

Posted on februar 11th, 2011 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Otok Hvar

Otok Hvar je dolg približno 68 kilometrov in prav poseben, saj ima rodovitno zemljo ter svoj izvir vode. Hribi na otoku so prekriti z gozdovi, vinogradi, nasadi oljk ter sivke. Prav po sivki je ta otok znan daleč okrog, saj so njive sivke izredno velike, tako da se po otoku pogosto širijo vonjave sivke. Na otoku živi okoli 11 tisoč prebivalcev, s čimer je to četrti najbolj poseljen otok na Hrvaškem. Read the rest of this entry »