Tunizija, dežela morja in puščave

Posted on februar 19th, 2011 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Tunizija, dežela morja in puščave

Tunizija, država ob Sredozemskem morju, ki meji na Alžirijo in Libijo je zanimiva zaradi geografskih raznolikosti, ki se širijo od čudovitega morja, do morja peska – puščave Sahara. Na Severu države se začenja gorovje Atlas, kjer lahko najdemo tudi sneg, centralna Tunizija je precej rodovitna z nizkimi hribovji in ravninami, za proizvodnjo oliv pa je izredno pomembna ravnina Sahel, na vzhodni sredozemski obali.

Obala Tunizije je dolga kar 1148 kilometrov, s čimer zagotavlja milo podnebje severnega dela države, torej mile zime in vroča ter suha poletja. Bolj kot se spuščamo proti jugu države, bolj je dežela ravna in bolj postaja puščavna, dokler se na jugu ne prelevi v čisto puščavo. Na tem delu najdemo tudi večje število slanih jezer, torej posušenih jezer, od katerih je ostala le sol.

Vse to zagotavlja, da turistu ni nikoli dolgčas v Tuniziji. Zabava, ki jo ponuja Sredozemsko morje je močno prilagojena evropskemu turistu, tako da lahko uživate kot kjerkoli drugje. Posebnost države boste spoznali, ko se boste peljali na jug, najprej vas bodo objeli različni nasadi, naj bodo to oljke ali pa pomaranče in drugi agrumi. Če boste nadaljevali pot še bolj proti jugu si vsekakor oglejte slana jezera, ki niso več jezera, po njih se lahko popeljete tudi z avtom, vsaj po nekaterih.

Zadnja stvar, ki jo boste naredili na vašem last minute Tunizija potovanju, je ogled Sahare. Neskončna širjava peska vam bo zagotovo vzela sapo, kljub temu pa poiščite kamele in se zavihtite na eno izmed njih (no, najprej bo seveda sedla, saj drugače ne bo šlo) in se sprehodite na njenem hrbtu po puščavi. Vsekakor boste veseli, da ste si vzeli čas in si ogledali Tunizijo.

Last minute potovanja na Djerbo

Posted on februar 3rd, 2011 in Storitve | Komentarji so izklopljeni za Last minute potovanja na Djerbo

Djerba, otok pred obalo Tunizije, predstavlja zanimivo turistično destinacijo. Glede na to, da je del Tunizije, v povezavi z izleti na celino omogoča, da doživite čudovito morje in pravo Afriko. Izkoristite last minute Djerba ponudbe, ki jih ponujajo turistične agencije.

Otok je obkrožen s čudovitimi peščenimi plažami, kjer se lahko kopate praktično vse leto, peščene plaže pa ponujajo še dodaten užitek, igre na pesku, gradnja gradov in tek po pesku…  Vi, vaš partner ali vaša družina, boste uživali kot še nikoli. Read the rest of this entry »