Archive for the ‘Vzdrževanje doma’ Category

Na kaj bodimo pozorni, ko kupujemo alu vhodna vrata po meri?

Posted on april 20th, 2019 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Na kaj bodimo pozorni, ko kupujemo alu vhodna vrata po meri?

Pogosto je nakup vhodnih vrat eden izmed zadnjih nakupov, ki ga opravimo pri novogradnji ali obnovi doma. Nekateri lastniki domov se pri nakupu vhodnih vrat odločajo za kompozitne materiale, ki so izdelani iz dveh ali več komponent. Drugi pa se odločajo za nakup vhodnih vrat, ki so narejena iz enega samega kompaktnega materiala, kot so aluminijasta vhodna vrata. Alu vhodna vrata po meri nudijo vse dobre značilnosti, ki jih imajo kompozitni  materiali, a pri tem ponujajo še več odličnih funkcij in prednosti. Vsekakor morajo biti alu vhodna vrata tudi privlačna na pogled, varna in zanesljiva. V nadaljevanju pa ponujamo nekaj nasvetov pri nakupovanju in izbiri alu vhodnih vrat.

 

 

Alu vhodna vrata po meri v različnih konstrukcijah in zasnovah

Če želimo izbrati najprimernejša alu vhodna vrata za naš dom, je vredno preučiti tudi njihovo konstrukcijo in zasnovo. Da bo prodaja vhodnih vrat lažje stekla, povprašajmo prodajalce, če nam lahko razložijo določene značilnosti različnih konstrukcij. Obstajajo namreč tri skupne vrste alu konstrukcij za vhodna vrata. Mednje štejemo alu vhodna vrata z vstavljeno dekorativno ploščo, alu vhodna vrata, kjer je plošča sestavni del konstrukcije ter konstrukcijsko vezana aluminijasta vhodna vrata. Vse te vrste konstrukcij na alu vhodnih vratih pa zagotavljajo varnost in zanesljivost. Največkrat se med seboj razlikujejo le po videzu in ceni. Tako so alu vhodna vrata z vstavljeno dekorativno ploščo običajno veliko cenejša od drugih vrst konstrukcij.

 

Alu vhodna vrata so opremljena z različnimi specifikacijami

Ne glede na to, katero od vrst konstrukcij za alu vhodna vrata izberemo, si moramo pri tem ogledati tudi nekatere druge specifikacije, ki jih vhodna vrata po meri ponujajo. Najprej si oglejmo široko paleto barv, s katerimi so zaključki na vratih praškasto lakirani oziroma barvani. Nato si ogledamo obsežno ponudbo ročajev, ključavnic in drugih zaključnih elementov. Napredna tehnologija nam ponuja možnost, da se odločimo za varni večtočkovni ali ročni sistem za zaklepanje, pri tem pa so na voljo tudi različni elektronski sistemi za zaklepanje alu vhodnih vrat. Pred samim nakupom vhodnih vrat po meri je dobro razmisliti tudi o tem, ali potrebujemo enokrilna ali dvokrilna vhodna vrata. Pri proizvajalcu ali prodajalcu alu vhodnih vrat pa se je dobro pozanimati tudi o tem, kolikšno toplotno učinkovitost oziroma stopnjo toplotne izolacije ponujajo posamezna alu vhodna vrata. Če omahujete v svoji izbiri, katera alu vhodna vrata bi bila za vaš dom najprimernejša, lahko obiščete naš prodajni salon, kjer vam bodo zaposleni, ki so specializirani za prodajo vhodnih vrat, pomagali pri vaši

Skeletne hiše so trdne

Posted on november 20th, 2018 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Skeletne hiše so trdne

Zagotovo lahko trdimo, da so skeletne hiše postale hiše sodobnega časa. Zanje se odloča vse več ljudi, predvsem pa na podlagi številnih lastnosti, ki nam jih take hiše ponujajo. Skeletne hiše nam v prvi vrsti ponujajo trdnost. Read the rest of this entry »

Vzdrževanje pohištva

Posted on februar 2nd, 2017 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Vzdrževanje pohištva

Pohištvo je v večini primerov izdelano iz lesa, ki je občutljiv material na okolje. Brez nege in čiščenja lahko pride do sprememb, če poskrbimo za oboje lahko marsikateremu izdelku podaljšamo življenjsko dobo.

Les je eden izmed prvih in najpomembnejših materialov pri izdelavi pohištva in drugih izdelkov. Za izdelavo pohištva se uporablja smreka,jesen in les javorja. Masovne izdelke višjega kakovostnega razreda je namenjen borov, bukov in hrastov les. V gradbeništvu največkrat srečamo smrekov les, ki ga uporabljajo za izdelavo podpornikov streh hiš. Kostanjev les je znan po močni vzdržljivosti na zunanje vplive. Različen les ima različne funkcije in strukturo.

Vzdrževanje dragega pohištva

Pohištvo moramo zaščiti pred hudimi razlikami v temperaturi. Odsvetujemo postavitev pohištva ob grelne ali hladilne naprave, saj zaradi temperature lahko les popoka. Pri premikanju moramo zaščititi površine, da ne poškodujemo nobenega izmed njiju. Ob uporabi vrvi namestite krpico med vrvjo in objektom.

Čiščenje se lotimo z suho krpo in neagresivni čistilom. Lahko uporabimo gospodinjska čistila, ki so razredčena v vodi. Izogibajte se čistil, ki vsebujejo alkohol. Sprva ga obrišemo s suho krpo po smeri lesnih vlaken. Nadaljujemo s čistilom in nežno obrišemo površine v smeri vlaken. Po čiščenju lahko objekt naoljimo , priporočeno je uporabljati olje enega proizvajalca. Čiščenje ponovite vsak vikend. Lesne praske ali vdrtine lahko popravimo z lesnim kitom.

Pod uporabna čistila lahko štejemo čebelji vosek. Je odličen za pohištvo, ki je bilo premazano z različnimi laki ali barvami. Neguje barvo proti bledenju, praskam in je odlična zaščita proti umazaniji.

Neprecenljivi nasveti arhitekta pri opremljanju otroških sob

Posted on november 26th, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Neprecenljivi nasveti arhitekta pri opremljanju otroških sob

Arhitekt je pogosto v očeh splošne javnosti oseba, ki predvsem, sicer v zgrešenem gledanju večine, pomeni strošek, ki ga najlažje »prenesemo« na lastno kreativnost in iznajdljivost. Ter tudi lasten okus. Read the rest of this entry »

Kitanje in beljenje sten vašega stanovanja

Posted on september 28th, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Kitanje in beljenje sten vašega stanovanja

Sveže prebeljeno, lepo urejeno stanovanje je zagotovo nekakšen vir sproščanja, navdiha in prijetno preživetega časa. Ravno zaradi tega je pomembno, da se pri načrtovanju pleskanja oziroma beljenja stanovanja vprašate o tem, katere barve so vam še posebej pri srcu oziroma katere barve bodo pripomogle k temu, da bo vaše bivanje še bolj udobno in navdihujoče. Morda vam bodo za beljenje sten ustrezale bolj belo prepleskane stene, morda pa tudi kakšna bolj živahna barva. Read the rest of this entry »

Oblazinjeno pohištvo in sedežne garniture po meri

Posted on julij 12th, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Oblazinjeno pohištvo in sedežne garniture po meri

Imate v glavi točno idejo o tem, kakšno sedežno garnituro si želite v vašem domu? Ste si že zamislili določen kos oblazinjenega pohištva, ki bi bil za vas praktičen in hkrati vizualno ustrezen glede na vaš prostor in vaš okus? Potem se gotovo zanimate za to,da bi tak kos artikla tudi lahko vnesli v svoj dom. Pa vendar, če se odločite, da greste v trgovino poiskati želen artikel, ki je v vaši glavi že popolnoma naslikan, se lahko pripravite na to, da takšnega izdelka preprosto ne boste našli. Mogoče boste našli kaj podobnega, vendar skoraj zagotovo artikel ne bo točno takšen, kot bi si želeli. Read the rest of this entry »

Top shit okna

Posted on junij 12th, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Top shit okna

Okna lahko kupite pri različnih ponudnikih. Vse je odvisno od tega kakšna okna si želite imeti. Nekateri imajo raje lesena, spet drugi PVC. Izbira je povsem na strani kupca. Največkrat so okna narejena po meri tako, da jih najlažje dobite pri nekomu, ki s ukvarja s prodajo različnih oken in vam jih potem lahko tako tudi naredi. Read the rest of this entry »

Sedežna garnitura in čiščenje le te

Posted on april 29th, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Sedežna garnitura in čiščenje le te

umazan kavčSedežna garnitura je nakup, ki ga uporabljamo veliko let. Sčasoma pa se kljub manjšemu čiščenju pojavi umazanija, katere sami ne moremo odstraniti. Kavč je drag nakup, zato je veliko bolj smiselno čiščenje starega, kot nakup novega.

Postopke čiščenja je potrebno prilagoditi vsakemu materialu posebej. Obstajajo različni postopki čiščenje za garniture iz usnja, umetnih vlaken, blaga, itd. Vsekakor je potrebno preventivno vzdrževanje, na vsake toliko časa pa tudi temeljita nega. Običajno sta najbolj pogosta materiala uporabljena pri kavčih usnje ali umetno usnje, ter mikrotkanina.

Najbolj osnovni ukrepi za vzdrževanje sedežnih garnitur je redno čiščenje z vlažno ali suho krpo, priporočljiva je tudi uporaba sesalca. Sesalec mora biti nastavljen na nizko moč sesanja, s tem se izognemo poškodbam materiala. Na trgu obstaja mnogo izdelkov za nego usnjenih izdelkov, od raznih polirnih sredstev, krem ter čistilcev in vlažilcev, ki ohranjajo usnje fleksibilno ter nenagubano. Če imamo kavč postavljen tako, da nanj sveti močna dnevna svetloba, ga to lahko krepko poškoduje. Zelo priporočljivo je izogibanje neposredni izpostavljenosti soncu, toploti iz radiatorja, kaminov in podobnega, navsezadnje je potrebno za usnje skrbeti podobno kot za našo kožo. Read the rest of this entry »

Montažna ali zidana hiša, kaj je boljše?

Posted on april 21st, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Montažna ali zidana hiša, kaj je boljše?

Glede na to, da ljudje danes že poznajo različne načine gradnje hiš, se na srečo ne odločajo samo za klasično izgradnjo, temveč se vsaj nekateri odločajo ali vsaj ozirajo še za kakšno drugačno. Je pa tudi res, da večinoma čisto vsak ve, kaj približno klasična izgradnja prinese, za druge pa se povsem razumljivo postavlja ljudem še vedno vprašanje, ali je boljša montažna ali zidana hiša. Na srečo je tudi razvoj montažnih hiš izredno napredoval, zato je razumljivo, da ljudje točno ne poznajo vseh prednosti, ki jih montažne hiše nudijo. Read the rest of this entry »

Sodobni kuhinjski pripomočki

Posted on marec 16th, 2016 in Vzdrževanje doma | Komentarji so izklopljeni za Sodobni kuhinjski pripomočki

Medtem ko se tehnologija na vseh področjih življenja hitro razvija in je na novo kupljen televizor ali računalnik že po parih mesecih zastarel, se v kuhinji napredek žal ne odvija tako hitro. Dizajn kuhinjskih pripomočkov sicer sledi modnim trendom, uvajanje novih materialov pa je velik bolj počasno in konzervativno. Read the rest of this entry »