Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Koliko časa traja izdelava spletne trgovine?

Posted on september 18th, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Koliko časa traja izdelava spletne trgovine?

Če ste našli ta članek, vas verjetno mika, da bi odprli svojo spletno trgovino. V članku lahko najdete koristne informacije o tem koliko truda in časa zahteva postavitev trgovine na spletu. Vabljeni k branju.

Read the rest of this entry »

Športne stave vplačajte na več stavnicah

Posted on september 16th, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Športne stave vplačajte na več stavnicah

Športne stave so zanimiva tematika. V tem članku lahko preverite ali se vam splača igrati samo na eni stavnici, ali je bolje stave vplačevati na več stavnicah ter zakaj. Vabljeni k branju!
Read the rest of this entry »

Bolečine v rami in kako se jim izogniti?

Posted on september 15th, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Bolečine v rami in kako se jim izogniti?

Med vsakdanjimi opravili je obremenitev ramenskega obroča velika – ravno zato se bolečine v rami pojavljajo tako pogosto.

Ramenski obroč je sestavljen iz več sklepov. Zato so naša ramena zelo gibljiva, a hkrati zapletena. Mišice rame so poleg izvajanja gibov odgovorne tudi za stabilizacijo sklepov, ki ramenski obroč obdržijo v pravilnem položaju. Če želimo, da je gibanje in delovanje rame pravilno, mora biti gibanje usklajeno v vseh ramenskih sklepih.

kaj vpliva na bolečine v rami

Read the rest of this entry »

Hernija naj se zdravi pri zdravniku

Posted on september 12th, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Hernija naj se zdravi pri zdravniku

Velikokrat lahko vidimo, da se nekateri ljudje na vsak način izogibajo zdravnikom, spet drugi pa grejo k zdravniku na pregled čisto takoj, pa četudi to ni oz. še ni potrebno. Seveda je težko ujeti vedno pravi trenutek, vendar ko pomislite, da vas daje hernija, si lahko pomagate s prehranskim dodatkom Neuronal, ki ima na telo zagotovo najmanjše posledice oz. vplive na telo, hkrati pa dokazano zelo dobro delovanje. Lahko pa si pomagate tudi s protivnetnimi zdravili, ki jih dobite bodisi na recept ali pa jih poiščete v lekarni proti plačilu. Načeloma pa velja, da če se bolečina, ki jo povzroča hernija, ne umiri v 5. – 6. tednih, je vsekakor prav, da obiščete zdravnika, da vas pošlje na dodatne preiskave, predpiše ustrezno terapijo in tudi predpiše ustrezne vaje.

Kdaj zaradi hernije k ortopedu?

hernija hrbteničnega diska

Do ortopeda vemo, da pri nas težko pridemo. Potrebnega je namreč kar nekaj časa, da sploh pridemo na vrsto, ampak na prvi pregled z napotnico pod nujno ali hitro boste prišli dovolj hitro. Hernija vas sicer do ortopeda spravi v primeru, da se bolečina širi navzdol po nogi, da je noga mravljinčasta, koža je gluha, mravljinčasti so lahko tudi prsti ali pa celo stopalo. Vsekakor je prav, da ortoped natančno pregleda, kaj se dogaja, da slučajno hernija ne škoduje človeku toliko, da ga lahko že ogroža. V kolikor pa nimate kar na enkrat več nadzora na blatom in urinom, pa morate pod nujno takoj k ortopedu in v tem primeru se hernija z operativnim posegom takoj uredi.

Hernija na začetku ni huda

Na začetku, ko se hernija diska pojavi, bolečine jasno niso izjemno hude. Pojavi se bolečina, ki ne izzveni tudi z masažo, ampak je nadležna in ves čas prisotna. Kaj narediti? Enostavno je še najbolje, da takoj pomislite na Neuronal. Dobite ga tako v vseh lekarnah, kot tudi direktno pri ekskluzivnem prodajalcu in proizvajalcu tukaj: http://www.bolec-hrbet.si/hernija.

Obrezovanje vrtnic za bujno rast

Posted on september 8th, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Obrezovanje vrtnic za bujno rast

Prišla je jesen in vsa vegetacija se počasi pripravlja na zimski počitek, pa vendar bo pomlad tukaj, kot bi mignil in spet bo na vrsti priprava rastlin na nov življenjski cikel. Ena od najlepših rastlin, kar jih raste pri nas, je gotovo vrtnica. Obrezovanje vrtnic je tako ena prvih stvari, ki nas čaka spomladi. Pa veste, kdaj obrezati vrtnice, da bo njihova rast in cvetenje najbolj bujno?

pravilno obrezovanje vrtnic

Obrezovanje vrtnic med letom

Pravi čas za obrezovanje vrtnic je seveda spomladi, ko se rastline začnejo prebujati in ko začnejo po njih krožiti sokovi. Vrtnice so sicer lepe rože tudi brez obrezovanja, vendar, če niso lepo negovane in obrezane, izgledajo precej zanemarjene, pa tudi njihovo cvetenje ni tako bujno, kot bi si seveda želeli. Obrezovanje vrtnic je sicer preprosto opravilo, toda kot velja za skoraj vsa preprosta opravila, preprosto je le, če vemo, kako ga opraviti. Obrezovanja se je torej potrebno lotiti spomladi, še preden začne rastlina rasti s polno močjo. Takrat je vrtnica za obrezovanje najmanj občutljiva in obrezani deli se bodo tako najhitreje zacelili.

Poleg tega je seveda pomembno tudi to, kako vrtnice obrežemo. Eden najpomembnejših dejavnikov obrezovanja je smer rasti. Če poganjek raste v notranjost rožnega grma, ga je potrebno odrezati, saj nam tovrstni poganjek ne bo prinesel lepega cvetenja. Obrezovanje vrtnic se torej najprej začne z oblikovanjem celotnega grma, poskrbeti moramo, da je le ta lepo oblikovan, hkrati pa se ni najbolj koristno posluževati metode rezanja na okroglo, kar v zadnjem času videvamo vse bolj pogosto. Vrtnica je pač naravna rastlina, ki raste že tisočletja in zato za svojo rast potrebuje tudi naravno obliko, z oblikovanjem v kroge in podobne oblike ji bomo odvzeli vso naravnost, pa tudi cvetela ne bo tako, kot si želimo. Obrezovanje vrtnic naj bo torej naraven proces, ki upošteva naravne lastnosti vrtnice in ji pomaga pri rasti in cvetenju.

Ultrazvok srca

Posted on avgust 31st, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Ultrazvok srca

Srce je organ brez katerega človek ne more živeti. Kljub današnjemu napredku medicine in vsem mogočnim napravam, gre za enega najpomembnejših organov, ki so del človeškega telesa. Njegova funkcija je ena od najpomembnejših funkcij in moteno delovanje te, lahko povzroči celo smrtno stanje. Read the rest of this entry »

Zunanja igrala imejte tudi doma

Posted on avgust 7th, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Zunanja igrala imejte tudi doma

Če imate doma kar vrta in imate majhnega otroka, potem razmišljajte v smeri, da bi mu doma postavili zunanja igrala. Ne nazadnje imate doma tudi najbolj varno območje za otroka in tudi največ časa, da boste lahko dneve preživeli z otrokom zunaj na zraku, ne pa da se boste morali zaradi tega kam peljati. Read the rest of this entry »

Drugačne ideje za darilo za rojstni dan

Posted on avgust 3rd, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Drugačne ideje za darilo za rojstni dan

Želite svojemu partnerju ali partnerki za njegov oz. njen rojstni dan podariti nekaj posebnega? Vzemite si čas in prebrskajte internet, zagotovo boste našli nekaj posebnega oz. drugačnega. Drugačne ideje za darilo za rojstni dan boste sigurno našli, le če si boste vzeli dovolj časa. Ideje za darilo za rojstni dan so lahko raznovrstne, pa naj si bodi to nekaj adrenalinskega, avanturističnega, gurmanskega ali pa romantičnega, odvisno od tega kakšna duša ste vi in kakšna obdarjenec oz. obdarjenka. Dejstvo je, da če ideje za darilo za rojstni dan še nimate, da jo boste na svetovnem spletu zagotovo našli.

Read the rest of this entry »

Uspešno soočanje z depresijo

Posted on julij 23rd, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Uspešno soočanje z depresijo

Ko zaslišimo besedo depresija, imamo ob asociaciji še vedno negativne občutke, saj je tema še vedno tabuizirana. Prav zato mnogi bolniki, ki se soočajo s to težko boleznijo, še vedno depresijo in težave prikrivajo pred bližnjo okolico in zunanjim svetom. A strokovnjaki pravijo, da je pomemben del zdravljenja, da priznamo sebi in drugim, s čim se spopadamo. Ko se sprijaznimo z diagnozo, se lažje soočimo s spoprijemanjem s to boleznijo. Predvsem pa je pomembno, da se o depresiji veliko govori in piše, saj le tako lahko iz besede depresija odstranimo tančico misterioznosti in tabujev.

Read the rest of this entry »

Vsestransko uporabna okrogla brisača

Posted on junij 30th, 2018 in Uncategorized | Komentarji so izklopljeni za Vsestransko uporabna okrogla brisača

Si predstavljate, da imate brisačo, ki jo lahko uporabljate za sedenje in se hkrati z njo odenete namesto oblačila. Na trg je prišla posebna okrogla brisača, ki je od drugih že na prvi pogled povsem drugačna. Njena oblika in videz spominjata na manjšo simpatično preprogo. V resnici je ne moremo uporabiti za preprogo, lahko pa jo uporabimo za marsikaj drugega. Najbolj primerna je za poletni čas, ko jo na primer vzamemo s seboj na morje. Na plaži boste z njo zagotovo v samem središču pozornosti, sploh pa, če si boste izbrali tako, ki je posebna tudi zaradi barve.

Okrogla brisača v obliki poletnega krila

Okrogla brisača, ki je med uporabniki postala pravi hit, lahko igra več vlog hkrati. V popoldanskem času jo na plažo položimo kot brisačo, ki je namenjena poležavanju, v večernih urah pa jo lahko ovijemo okrog bokov in nadomesti vlogo krila. Večkratno vlogo ji omogoča predvsem njena okrogla oblika ter posebne barve, v katere je lahko vdeta.

Brisača za najbolj drzne

Okrogla brisača bo zagotovo tudi letošnji poletni trend. Tisti, ki sledijo modi, so si jo zagotovo že naročili. Verjetno ne samo eno, ampak kar več hkrati. Na trgu jo lahko dobimo v različnih barvnih odtenkih. Tistim najbolj drznim ni pomembna samo oblika, ki je tudi nekoliko nenavadna, ampak so pomembne predvsem barve. Na razpolago imajo tudi najbolj drzne in udarne barve, ki se lepo skladajo s poletjem.

Okrogla brisača je torej res vsestranska. Izstopali pa boste ne glede na to, zakaj in kje jo boste uporabljali.