Archive for the ‘Razno’ Category

Elodie Details misli tudi na starše

Posted on maj 22nd, 2019 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Elodie Details misli tudi na starše

Skandinavski slog je znan po preprostosti, minimalizmu in uporabnosti. Teh treh estetskih načel se je držala mlada mama, ki je osnovala znamko Elodie Details, ki jo najdete v trgovini z izdelki za najmlajše zaklade Hajdi. Začilnost znamke švedskega porekla so motivi medvedka in jadrnice, ki krasijo otroške dodatke. Na spletni strani https://www.hajdi.si/elodie-details.html si je mogoče ogledati vrsto izdelkov podjetja Elodie Details, ki so namenjeni otroku in staršem. Cilj uporabnih izdelkov je namreč olajšati in polepšati življenje otroku in staršem, ki skrbijo zanj. Ko je ustanoviteljica podjetja Elodie Details pričakovala svojo hčer, je ostala sama, zato se je na izkušnjah naučila, kako zahtevno je skrbeti za otroka, še posebej za starše samohranilce.

 

 

Elodie Details seznani s švedskim slogom

Na podlagi takšnih izkušenj je zasnovala priponko za dudo, zato da se lahko ta pritrdi in se s tem prepreči izguba, prav tako pa se prepreči otroku, da bi dudico metal po prostoru. Izdelki za otroke znamke Elodie Details, ki jih je mogoče kupiti v spletni trgovini Hajdi, so uporabni, hkrati pa je pri njihovi izdelavi namenjena posebna pozornost še videzu. Švedska znamka upošteva– kot bi lahko pričakovali – smernice skandinavskega sloga. Barve in vzorci so umirjeni, zelo primerni za otroka, zagotovo pa bodo všeč tudi staršem, saj so navsezadnje starši tisti, ki kupijo izdelke za otroke.

 

Elodie Details v boju proti mrazu

Če si je kdo pred ogledom izdelkov znamke Elodie Details mislil, da pripomočki za otroke ne morejo biti uporabni in hkrati privlačni na videz, omenjena znamka vedno znova dokazuje nasprotno. Izdelki so zasnovani tako, da jih je med sabo mogoče kombinirati. Glede na to, da podjetje Elodie Details izvira iz Švedske, je posebna pozornost namenjena izdelkom, ki so povezani z zimo. Zimska vreča in zimski pajac bosta poskrbela, da bo vašemu otroku še v najhladnejših mesecih toplo, udobno in mehko. Brez težav boste otroka peljali na sprehod tudi v hladnem vremenu, saj ga bo kakovostna zimska vreča zaščitila pred vremenskimi vplivi.

Ne trpite več, ker imate krčne žile na nogah

Posted on februar 21st, 2019 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Ne trpite več, ker imate krčne žile na nogah

Krčne žile na nogah pogosto vodijo v bolečine, v najboljšem primeru pa pomenijo neprijetno izkušnjo. Da ne bi preveč trpeli zaradi gibalnih ali družabnih omejitev, smo vam v Tosami pripravili nabor izdelkov, ki vam pomagajo obvladati težavo krčnih žil na nogah in pripomorejo do boljšega počutja. Krčne žile prizadenejo veliko prebivalstva, v svojem bistvu pa so zvite, povečane žile. Žile, ki so najpogosteje prizadete, so tiste v nogah, saj stanje na nogah in hoja pokonci povečujeta pritisk in obremenitve v žilah spodnjega dela telesa. Ta težava velikokrat prizadene ženske, a ni omejena le nanje.

 

krčne žile ali vene

 

Pri težavah je za krčne žile preventiva ustrezen življenjski slog

Če vas pestijo krčne žile, preventiva vključuje dovolj gibanja in zdrav življenjski slog. Nekaterih genskih in dednih nagnjenj ne morete spremeniti, kakor tudi ne zahtev vaše službe. Če ste torej predhodno bolj nagnjeni k temu bolezenskemu stanju, je dobro, da se pozanimate glede možnega zdravljenja in ustreznega obvladovanja. Če se pojavijo krčne žile na nogah, preventiva zajema tudi nabavo ustreznih higienskih izdelkov iz Tosame, ki pomagajo ublažiti tegobe. Sem spadajo kompresijske nogavice, kreme in mazila proti krčnim žilam na nogah. Za mnoge ljudi so krčne žile preprosto kozmetična skrb, drugim pa lahko povzročijo bolečine in nelagodje. Včasih celo vodijo do resnejših težav. Zdravljenje lahko zajema ukrepe ali postopke samopomoči, ki jih opravi zdravnik.

 

 

Bodite negovani s Tosamino kremo za krčne žile

Krema za krčne žile iz Tosame pomaga ublažiti simptome, saj krčne žile ne smejo povzročati bolečin. Znaki, ki nas opozarjajo na težave, so žile, ki so temno vijolične ali modre barve oziroma se zdijo zvite in izbočene, pogosto pa izgledajo kot vrvice na nogah. Boleči znaki in simptomi lahko vključujejo težak ali težak občutek v nogah, utripanje, mišične krče in otekanje spodnjih delov nog ter hujše bolečine po dolgem sedenju.

V Tosamini ponudbi kompresijske nogavice za krčne žile in dokolenke za krčne žile

Če se pojavijo simptomi ali bolečine, priporočamo uporabo kompresijskih nogavic za krčne žile ali dokolenk za krčne žile. Preprečujejo in lajšajo tudi srbenje okoli ene ali več žil na izpostavljenih območjih, spremembe barve kože okrog krčne žile ali druge neprijetne občutke. Na spletni strani Tosame najdete vse dodatne informacije in nasvete glede obvladovanja krčnih žil. Za vse nasvete in pojasnila smo vam na voljo tako preko spleta kot po telefonu, vedno pa vas tudi pričakujejo naši partnerji na prodajnih mestih širom po Sloveniji. Zaupajte slovenski kakovosti Tosame.

Sijalke HPS za boljše cvetenje

Posted on januar 29th, 2019 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Sijalke HPS za boljše cvetenje

Visokotlačne natrijeve sijalke HPS poskrbijo za boljše cvetenje rastlin, ki jih gojite. Imajo namreč zelo močno rumeno svetlobo, ki je podobna sončni svetlobi. Zaradi tega zelo pozitivno vpliva na rastline in jih spodbuja k cvetenju. Cvetenje je seveda predpogoj za to, da bodo rastline imele tudi plodove oziroma da bodo obrodile. Zato je faza cvetenja zelo pomembna in zato so za gojitelje rastlin v growboxih oziorma v notranjosti tako pomembne tudi sijalke HPS.

Read the rest of this entry »

Smučarski čevlji – obvezen del smučarske opreme

Posted on november 3rd, 2018 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Smučarski čevlji – obvezen del smučarske opreme

Smučarski čevlji se delijo na več skupin. Tako poznamo otroške smučarske čevlje, tekmovalne otroške smučarske čevlje, čevlje za rekreativne smučarje ter čevlje za zahtevne smučarje. Na splošno so med najbolj pogostimi proizvajalci Salomon, Atomic in Head, ki jih odlikuje vrhunska tehnologija, izbira pa je seveda odvisna predvsem od predznanja posameznika in načina smučanja. Nekateri čevlji zagotavljajo udobje med hojo po snegu, drugi dobro kontrolo med smučanjem, tretji poskrbijo za odlično termoizolacijo in tako naprej.

Smučarski čevlji so bistven del smučarske opreme in to je seveda potrebno upoštevati tudi pri nakupu. Smučarski čevlji se morajo tako obvezno dobro prilegati nogi. Ne smejo biti niti preveliki niti premajhni, saj lahko takšni popolnoma uničijo vso radost smučanja, da o nevarnosti zlomov sploh ne pišemo. Še posebej bodite pozorni pri nakupu smučarskih čevljev za otroke, saj jim noga hitro raste, tako da bodo kmalu potrebovali večjo velikost čevljev.

Kateri smučarski čevlji so primerni za vas?

Pozorni bodite na 3 lastnosti, s katerimi se lahko pohvalijo smučarski čevlji. To so trdota, velikost in namembnost.

Trdota smučarskega čevlja se izraža s FLEX-om, izražen je s številko in najpogosteje zapisan že v imenu smučarskih čevljev. FLEX vam pove, kolikšno silo potrebujete, da upognete smučarski čevelj naprej.

Smučarski čevlji se med seboj razlikujejo še po velikosti. Velikost je ena izmed njihovih najpomembnejših lastnosti, saj smučarski čevlji predstavljajo stik smučarja s smučmi. Še tako draga blagovna znamka vam ne bo prav nič pomagala, če bo čevelj prevelik in s tem oteženo vodenje smuči.

Potem pa je tu še namembnost smučarskih čevljev, ki nam pove, kakšnemu smučanju so smučarski čevlji namenjeni. Ljudje se med seboj namreč zelo razlikujemo. Nekateri uživamo v agresivnih zavojih, drugi v freeride-u, tretji se na goro podajo s turnimi smučmi, spet četrti pa želijo čevlje, ki bodo omogočali celodnevno udobje. Izberite čevlje, ki bodo primerni za aktivnosti, ki jih najraje počnete. Preverite pestro izbiro smučarskih čevljev na strani Hervis.si.

Domiselni pogrinjki za jedilne mize

Posted on april 15th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Domiselni pogrinjki za jedilne mize

Če imate v svojem domu jedilno mizo, ki sama po sebi ne pritegne pogledov, lahko za to poskrbite z domiselnimi, priložnosti primernimi pogrinjki, ki jo bodo prikazali v povsem drugačni luči. Kako poskrbeti zanje na enostaven način, hkrati pa za to ne porabiti preveč denarja?

Read the rest of this entry »

Vožnja z ali brez vetrobranskih stekel na motorju?

Posted on april 14th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Vožnja z ali brez vetrobranskih stekel na motorju?

Razmišljate o nakupu motorja brez vetrobranskih stekel? Raje se odločite za nasprotno. Vetrobranska stekla vas med vožnjo ščitijo pred zunanjimi elementi. Z njimi med vožnjo lahko uživate z dvignjenim vezirjem na čeladi, brez skrbi, da boste pojedli kakšno žuželko ali smet. Nudijo tudi dodatno varnost med vožnjo, saj z njimi bolje vidite v primeru slabega vremena.

Read the rest of this entry »

Ponudba avtomobilov Ford v avtohiši Ford Ljubljana

Posted on marec 10th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Ponudba avtomobilov Ford v avtohiši Ford Ljubljana

Ford je znamka avtomobilov, za katero bi lahko rekli, da je kar izjemno razširjena. Vsekakor podjetje Ford skrbi za to, da na trg prihajajo vedno novi, še boljši modeli avtomobilov omenjene znamke ter s tem seveda ustvarja še dodatne stranke in obdrži tiste, ki so s svojimi Fordi že zadovoljni. Read the rest of this entry »

Milenijci, kdo smo mi?

Posted on januar 25th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Milenijci, kdo smo mi?

Generacija imenovana z angleškim izrazom »Milleninnial Generation« (po slovensko generacija milenijcev) smo tisti, ki smo rojeni nekje med letoma 1980 in 2000 in za katere se poleg izraza generacija milenica uporablja tudi izraz genaracija Y. Read the rest of this entry »

Filipini, cvetoča dežela

Posted on september 4th, 2016 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Filipini, cvetoča dežela

Filipini so cvetoča dežela .

Na tisočerih otokih bodo uživali vsi, ki se želijo obogatiti s spoznanjem novih kultur in ljudi,  ljubitelji narave , vsi, ki radi poležavajo na tropskih plažah. Filipini ne bodo razočarali tudi ljubitelje aktivnega turizma. Verjetno najbolj zanimivo bo potapljanje v vodah Tihega oceana. Otoki so razgibani, na njih so tako ravnine, kot hribi, gorska jezera, nešteti vulkani, jame in bogatimi gozdovi. Iz zgodovine so Filipini znani kot španska, kasneje pa angleška kolonija. Ime so dobili po španskem kralju, angleščina pa je danes jezik, ki ga obvladajo praktično vsi. Kdor si želi izkusiti deželo posejano s številnimi otoki, ter jih enega za drugim odkrivat, bo tu prišel na svoj račun. Read the rest of this entry »

Kaj vse spada pod kmetijsko opremo

Posted on julij 14th, 2016 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Kaj vse spada pod kmetijsko opremo

Kmetijska oprema je zelo pomembna pri vsaki kmetiji, ne glede na velikost. Tukaj je zelo pomembna strojna oprema, saj si mora vsak upravljalec strojev, priskrbeti osnovno tehnično znanje, ter pri delu upoštevati osnovne varnostne zahteve. Če so popravila in vzdrževanja slabo opravljena, potem lahko pride do zelo tragičnih nesreč. Poleg tega je treba paziti tudi na ekološke standarde pri menjavanju tekočin na traktorjih. Manj, ko je nesreč, manjša je tudi finančna obremenitev na obratu zaradi dragega vzdrževanja. Kmetijska oprema je zelo obsežna, vseeno bomo pa jih bomo našteli nekaj pri vsaki točki:

  1. Stroji, naprave in oprema za osnovno obdelavo zemlje:

Traktorji, goseničarji, kombajni,…

  1. Stroji, naprave in oprema za dopolnilno obdelavo zemlje:

Valji, ravnalniki, stroji za pripravo zemljišča za setev,…

  1. Stroji, naprave in oprema za setev, nego in varstvo posevkov:

Škropilniki, sejalniki, črpalke in sistemi za namakanje,…

  1. Stroji, naprave in oprema za žetev in spravilo:

Žetveni stroji, adapterji, univerzalne naprave za rezanje,…

  1. Stroji, naprave in oprema za čiščenje, sortiranje in pakiranje osnovnih kmetijskih pridelkov:

Sušilniki, silosi, transporterji,…

  1. Stroji, naprave in oprema za živinorejo

Molzni stroji, krmilniki in napajalniki, motorne žage,…

Oprema zahteva, da si vsak uredi prostor za hlajenje orodja, za popravila in vzdrževanja, ter prostor za hrambo manjših priključkov. Prostor za oskrbo in vzdrževanje strojev naj bi bil še posebej urejen, kar pomeni da mora biti prostor zelo svetel, zagotovljena menjava zraka, vhod, sistem zapiranja in talni profil izdelan iz materiala, ki ni prozoren, da prepreči škodljivim substancam, ki bi prišle v stik s talnim profilom, da bi škodile podtalnici. Meni osebno najboljša izbira je kmetijska oprema podjetja Gorenc, gre za družinsko podjetje katerega korenine segajo že precej let nazaj, njihova kvaliteta pa se z leti samo viša. Vsekakor se vam splača preveriti njihovo ponudbo.