Archive for the ‘Razno’ Category

Sijalke HPS za boljše cvetenje

Posted on januar 29th, 2019 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Sijalke HPS za boljše cvetenje

Visokotlačne natrijeve sijalke HPS poskrbijo za boljše cvetenje rastlin, ki jih gojite. Imajo namreč zelo močno rumeno svetlobo, ki je podobna sončni svetlobi. Zaradi tega zelo pozitivno vpliva na rastline in jih spodbuja k cvetenju. Cvetenje je seveda predpogoj za to, da bodo rastline imele tudi plodove oziroma da bodo obrodile. Zato je faza cvetenja zelo pomembna in zato so za gojitelje rastlin v growboxih oziorma v notranjosti tako pomembne tudi sijalke HPS.

Read the rest of this entry »

Domiselni pogrinjki za jedilne mize

Posted on april 15th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Domiselni pogrinjki za jedilne mize

Če imate v svojem domu jedilno mizo, ki sama po sebi ne pritegne pogledov, lahko za to poskrbite z domiselnimi, priložnosti primernimi pogrinjki, ki jo bodo prikazali v povsem drugačni luči. Kako poskrbeti zanje na enostaven način, hkrati pa za to ne porabiti preveč denarja?

Read the rest of this entry »

Vožnja z ali brez vetrobranskih stekel na motorju?

Posted on april 14th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Vožnja z ali brez vetrobranskih stekel na motorju?

Razmišljate o nakupu motorja brez vetrobranskih stekel? Raje se odločite za nasprotno. Vetrobranska stekla vas med vožnjo ščitijo pred zunanjimi elementi. Z njimi med vožnjo lahko uživate z dvignjenim vezirjem na čeladi, brez skrbi, da boste pojedli kakšno žuželko ali smet. Nudijo tudi dodatno varnost med vožnjo, saj z njimi bolje vidite v primeru slabega vremena.

Read the rest of this entry »

Ponudba avtomobilov Ford v avtohiši Ford Ljubljana

Posted on marec 10th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Ponudba avtomobilov Ford v avtohiši Ford Ljubljana

Ford je znamka avtomobilov, za katero bi lahko rekli, da je kar izjemno razširjena. Vsekakor podjetje Ford skrbi za to, da na trg prihajajo vedno novi, še boljši modeli avtomobilov omenjene znamke ter s tem seveda ustvarja še dodatne stranke in obdrži tiste, ki so s svojimi Fordi že zadovoljni. Read the rest of this entry »

Milenijci, kdo smo mi?

Posted on januar 25th, 2017 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Milenijci, kdo smo mi?

Generacija imenovana z angleškim izrazom »Milleninnial Generation« (po slovensko generacija milenijcev) smo tisti, ki smo rojeni nekje med letoma 1980 in 2000 in za katere se poleg izraza generacija milenica uporablja tudi izraz genaracija Y. Read the rest of this entry »

Filipini, cvetoča dežela

Posted on september 4th, 2016 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Filipini, cvetoča dežela

Filipini so cvetoča dežela .

Na tisočerih otokih bodo uživali vsi, ki se želijo obogatiti s spoznanjem novih kultur in ljudi,  ljubitelji narave , vsi, ki radi poležavajo na tropskih plažah. Filipini ne bodo razočarali tudi ljubitelje aktivnega turizma. Verjetno najbolj zanimivo bo potapljanje v vodah Tihega oceana. Otoki so razgibani, na njih so tako ravnine, kot hribi, gorska jezera, nešteti vulkani, jame in bogatimi gozdovi. Iz zgodovine so Filipini znani kot španska, kasneje pa angleška kolonija. Ime so dobili po španskem kralju, angleščina pa je danes jezik, ki ga obvladajo praktično vsi. Kdor si želi izkusiti deželo posejano s številnimi otoki, ter jih enega za drugim odkrivat, bo tu prišel na svoj račun. Read the rest of this entry »

Kaj vse spada pod kmetijsko opremo

Posted on julij 14th, 2016 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Kaj vse spada pod kmetijsko opremo

Kmetijska oprema je zelo pomembna pri vsaki kmetiji, ne glede na velikost. Tukaj je zelo pomembna strojna oprema, saj si mora vsak upravljalec strojev, priskrbeti osnovno tehnično znanje, ter pri delu upoštevati osnovne varnostne zahteve. Če so popravila in vzdrževanja slabo opravljena, potem lahko pride do zelo tragičnih nesreč. Poleg tega je treba paziti tudi na ekološke standarde pri menjavanju tekočin na traktorjih. Manj, ko je nesreč, manjša je tudi finančna obremenitev na obratu zaradi dragega vzdrževanja. Kmetijska oprema je zelo obsežna, vseeno bomo pa jih bomo našteli nekaj pri vsaki točki:

  1. Stroji, naprave in oprema za osnovno obdelavo zemlje:

Traktorji, goseničarji, kombajni,…

  1. Stroji, naprave in oprema za dopolnilno obdelavo zemlje:

Valji, ravnalniki, stroji za pripravo zemljišča za setev,…

  1. Stroji, naprave in oprema za setev, nego in varstvo posevkov:

Škropilniki, sejalniki, črpalke in sistemi za namakanje,…

  1. Stroji, naprave in oprema za žetev in spravilo:

Žetveni stroji, adapterji, univerzalne naprave za rezanje,…

  1. Stroji, naprave in oprema za čiščenje, sortiranje in pakiranje osnovnih kmetijskih pridelkov:

Sušilniki, silosi, transporterji,…

  1. Stroji, naprave in oprema za živinorejo

Molzni stroji, krmilniki in napajalniki, motorne žage,…

Oprema zahteva, da si vsak uredi prostor za hlajenje orodja, za popravila in vzdrževanja, ter prostor za hrambo manjših priključkov. Prostor za oskrbo in vzdrževanje strojev naj bi bil še posebej urejen, kar pomeni da mora biti prostor zelo svetel, zagotovljena menjava zraka, vhod, sistem zapiranja in talni profil izdelan iz materiala, ki ni prozoren, da prepreči škodljivim substancam, ki bi prišle v stik s talnim profilom, da bi škodile podtalnici. Meni osebno najboljša izbira je kmetijska oprema podjetja Gorenc, gre za družinsko podjetje katerega korenine segajo že precej let nazaj, njihova kvaliteta pa se z leti samo viša. Vsekakor se vam splača preveriti njihovo ponudbo.

Kaj so last minute ponudbe in zakaj se vam jih splača spremljati

Posted on junij 9th, 2016 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Kaj so last minute ponudbe in zakaj se vam jih splača spremljati

Brez dvoma ste v poplavi reklamnih sporočil na spletu in drugje že zasledili izraz last minute počitnice ali pa kaj podobnega. No ja, na hitro povedano gre za počitnice, ki jih rezervirate v zadnjem trenutku, zaradi tega pa lahko pri le-teh prihranite precej denarja. Tak tip počitnic se običajno rezervira v zadnjih 14 dneh pred odhodom. Pri zakupu počitnic pa lahko prihranite tudi od 30-50%.

nastro last minute

Vzemite pa nekaj v zakup, ti prihranki bodo po vsej verjetnosti možni samo pri rezervaciji hotela ali pa apartmaja, saj se cena letalskih kart bližje odhodu običajno draži, tu pa so prihranki skoraj nemogoči. Za dodatne prihranke potujte tudi med tednom, saj so počitnice za vikend dražje, kot tiste med tednom.

Take ponudbe je definitivno najtežje poiskati, a nič za to. Obstajajo posebni portali, ki vse last minute ponudbe zbirajo na kupu. Ena izmed takih, zelo uporabnih stvari je Google, na njem sem poiskal že veliko ponudb, ob katerih sem prihranil veliko denarja. Na tej strani si lahko ogledate številne ponudbe v zadnjem momentu in tudi vse ostale. Na voljo so vam vikend paketi, paketi za wellness, počitnice za družine in tiste malce bolj aktivne, za romantike, zimske, poletne in še marsikatere druge, ponudbe zagotovo ne manjka.

Še en nasvet za konec, naj bodo izleti v zadnjem trenutku taki, ob katerih se boste zabavali in »zabili« prosti čas, ne pa tisti, ki bi ga morali planirati že dolgo, saj se velikokrat lahko zgodi, da dobite ponudbo, ki ne bo povsem ustrezala vašim željam in potrebam, da ne boste na koncu razočarani.

Zgodovina vedeževanja na hitro

Posted on maj 30th, 2016 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Zgodovina vedeževanja na hitro

Ko začnemo govoriti o napovedovanju prihodnosti se mnogim kar naježi koža, kajti ko jim omenimo besedo vedeževanje se pri mnogih obudi različna čustva.  Sama po sebi je prihodnost pozitivna, vendar nam slabše občutke povzroči tista negotovost, ki jo prihodnost prinaša, predvsem ker si ne želimo v prihodnosti doživeti česa slabega ali usodnega. Read the rest of this entry »

Kvalitetna vezava diplomske naloge

Posted on maj 16th, 2016 in Razno | Komentarji so izklopljeni za Kvalitetna vezava diplomske naloge

Se že bližate koncu študija in vas trenutno čaka le še pisanje diplomske ali magistrske naloge? Potem gotovo razmišljate o tem, kako si boste organizirali dejavnosti, da bo diplomska naloga čim bolje napisana. Proces pisanja diplomske ali pa magistrske naloge je dolgotrajen in stresen, zato je dobro, da imate v tem času ob sebi ljudi, ki vas podpirajo in predvsem dobrega mentorja. Seveda pa teoretični del in empirični del magistrske oziroma diplomske naloge ni vse, kar vas čaka, ampak k uspešno opravljeni in oddani nalogi pripomorejo tudi nekatere druge dejavnosti. Read the rest of this entry »