Archive for the ‘Računalništvo’ Category

Koliko časa traja izdelava spletne trgovine?

Posted on september 18th, 2018 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Koliko časa traja izdelava spletne trgovine?

Če ste našli ta članek, vas verjetno mika, da bi odprli svojo spletno trgovino. V članku lahko najdete koristne informacije o tem koliko truda in časa zahteva postavitev trgovine na spletu. Vabljeni k branju.

Read the rest of this entry »

Intel procesor za najboljše delovanje računalnika

Posted on april 15th, 2017 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Intel procesor za najboljše delovanje računalnika

Procesor pogosto imenujemo tudi kar za silicijeve možgane računalnika, saj je zadolžen za izračunavanje in obdelavo podatkov. Od tega, kako kakovosten je procesor, je odvisno, kako dobro in hitro bo vaš računalnik deloval. Tako kot lahko pri ljudeh z različno stopnjo inteligence pričakujemo različno hitre odzive in reševanje različno zapletenih nalog, velja to tudi za procesorje – najbolj vrhunski opravijo delo v hipu, pri slabih pa se vedno znova zatika in vse poteka počasi. Najbolj znan je gotovo Intel procesor, ki predstavlja dobro uveljavljeno blagovno znamko, znotraj katere pa najdemo različne izdelke. To pomeni, da ni pomembno le, da imamo v računalniku Intel procesor, temveč je dobro tudi vedeti, kateri model oziroma generacijo.

Read the rest of this entry »

Najbolj enostaven program za izdelavo spletne strani

Posted on februar 20th, 2017 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Najbolj enostaven program za izdelavo spletne strani

Ko se odločamo glede tega, kateri program je najbolj primeren za izdelavo spletnih strani, moramo imeti v mislih predvsem njen namen in način urejanja. Kadar nam bodo spletno stran izdelali drugi oziroma podjetje, ki se s tem ukvarja, nam bodo glede na naš namen ter glede na naše poznavanje programov in izkušnje z urejanjem spletnih vsebin, prav gotovo priporočili takšnega, ki bo ponudil največ.

Včasih so se uporabljali programi kot je FrontPage, DreamWeaver, Joomla in drugi, danes pa se velika večina nagiba k uporabi povsem preprostih programov po CMS sistemu (»Content Management System), s katerimi lahko spletne vsebine lastnik spletne strani nato ureja tudi brez kakšnega poglobljenega znanja. Read the rest of this entry »

Poskrbimo za dodatno zaščito naših telefonov

Posted on januar 25th, 2017 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Poskrbimo za dodatno zaščito naših telefonov

Ljudje včasih pretiravamo in si kupujemo zelo drage telefone ter jih potem, ker smo zelo nepazljivi, hitro uničimo ter potem ponovno kupimo novega … Hitro lahko pridemo v začarani krog. Da bi se primerno izognili temu, je potrebno naš telefon vedno dodatno zavarovati z nečim. Ponavadi poleg telefona kupimo tudi etui, ki nam omogoča, da naš telefon še dodatno zavarujemo. Read the rest of this entry »

Različne računalniške miške

Posted on oktober 27th, 2016 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Različne računalniške miške

Klik, klik, klik. Vsem je znan ta tipičen zvok, ki ga proizvaja znana računalniška naprava. Vendar pa se velikokrat sploh ne zavedamo, da bi brez nje težko tako uživali ob uporabi našega računalnika. Računalniška miška je vhodna naprava, kar pomeni, da z njo pošiljamo podatke oziroma ukaze v računalnik. Marsikdo bo težko verjel, da je v uporabi že več kot 50 let! V vsem tem času, se je pojavila v veliko različnih oblikah, barvah in velikostih. Read the rest of this entry »

Izdelava spletne strani in njeno trženje

Posted on september 12th, 2016 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Izdelava spletne strani in njeno trženje

Vas mika, da bi imeli svojo spletno stran in z njo kaj zaslužili? Izdelava spletne strani, ki naj bi vam prinesla zaslužek, je nekoliko drugačna od spletne strani, ki je namenjena predstavitvi podjetja, saj morate na njej predvideti prostore, ki jih boste tržili oziroma kot oglasno mesto odstopili drugim. Read the rest of this entry »

Sodobna izdelava spletnih strani

Posted on avgust 15th, 2016 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Sodobna izdelava spletnih strani

Sodobna izdelava spletnih strani

Še kakšno desetletje nazaj je veljalo, da moramo biti na spletu prisotni zgolj zato, da svojim strankam omogočimo enostavnejši kontakt. Read the rest of this entry »

Izdelava spletnih strani in spletne prodajalne

Posted on maj 9th, 2016 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Izdelava spletnih strani in spletne prodajalne

programerkaŽe skoraj dve desetletji se ukvarjam s podjetništvom, vendar pa je vse moje delo doslej temeljilo na prodaji, pri kateri sem se večinoma ukvarjal z distribucijo veleprodaji oziroma zalaganju posameznih trgovin. Ker pri tem seveda kar veliko izgubim, saj delež zaslužka poberejo posamični prodajalci, sem se sedaj odločil, da bom imel tudi sam prodajo na drobno in tako poleg B2B pokrival tudi B2C prodajo. Seveda pa nimam lastne trgovine oziroma prostora zanjo in je tudi ne nameravam imeti, saj to pomeni velik strošek s prostorom in zaposlenimi – torej bom odprl spletno prodajalno.

Ker sem doslej deloval zgolj kot uvoznik, sem seveda sicer imel enostavnejšo spletno stran ,kjer so bili osnovnik podatki podjetja in zapis o tem, katere blagovne znamke zastopam, to pa je bilo tudi vse. To pomeni, da moram sedaj poskrbeti tako za izdelavo spletnih strani, ki bodo na višjem nivoju, kot tudi za spletno prodajalno. Read the rest of this entry »

Izdelava spletnih strani – nasveti za podjetnike

Posted on marec 26th, 2016 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Izdelava spletnih strani – nasveti za podjetnike

Vsak podjetnik ve, da je za dobro poslovanje nujno potrebna prisotnost na spletu, pa tudi če se ukvarjaš z dejavnostjo, ki s spletom ali spletno prodajo nima nobene povezave. Splet je namreč kraj, kjer ljudje iščejo informacije o izdelkih in storitvah, in če tam nisi prisoten, zate enostavno ne vedo. A kako naj se podjetniki lotijo izdelave spletnih strani za njihovo podjetje? Read the rest of this entry »

Powerbank za pogosto polnjenje telefona

Posted on oktober 19th, 2015 in Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za Powerbank za pogosto polnjenje telefona

Od nekdaj sem bil v službi veliko na terenu, kar je pomenilo, da svoj mobilni telefon polnim predvsem v avtomobilu – in to je bilo tudi potrebno, kajti kot komercialist, zadolžen za prodajo pijač, imam ves čas veliko klicev, kar pomeni, da se mi telefon mimogrede izprazni. Ne zgolj zaradi klicev – ti ne terjajo veliko energije, temveč še bolj zaradi uporabe spleta na telefonu. Ves čas moram namreč spremljati elektronsko pošto od strank ter tudi preverjati našo spletno stran, v kateri so vnesena vsa tekoča naročila. Read the rest of this entry »