Archive for the ‘Posel’ Category

Inštrukcije matematike za srednjo šolo

Posted on april 1st, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Inštrukcije matematike za srednjo šolo

Ste srednješolec ali pa je kdo bližnji vaš to? Mogoče pa ste starš srednješolca ali nekdo, ki ga ima rad in mu želi pomagati. Kateri predmet mu dela preglavice? Običajno največ težav povzroča prav matematika in so zato potrebne inštrukcije matematike za srednjo šolo.

Ko smo se vpisovali v srednjo šolo, bi se naj odločili, kaj bomo počeli celo življenje. Ali pa smo šli splošno smer prav iz tega razloga, da bi se potem vpisali na fakulteto po izbiri. Kakorkoli, ni nujno, da če smo končali srednjo šolo, pridobili določen poklic, da bomo morali nadaljevati v tej smeri. Odločimo se lahko tudi za drugo smer in sicer tako, da se vpišemo na fakulteto, ki nas je prepričala. Kar pa je zanimivo, je to, da na vseh srednjih šolah od nas zahtevajo določeno znanje matematike. In to mora biti vaj zadovoljivo, da uspešno nadaljujemo v naslednji letnik. Read the rest of this entry »

Ponudba rabljenih in novih cnc strojev

Posted on marec 22nd, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Ponudba rabljenih in novih cnc strojev

Cnc stroji so zagotovo eni izmed najbolj razširjenih strojev na področju strojništva. Verjetno skoraj vsak strojnik pri svojem delu ceni dober cnc stroj, s pomočjo katerega lahko svoje delo opravlja zares kvalitetno in na enostaven način. S prodajo cnc strojev se sicer ukvarja kar nekaj podjetij oziroma strokovnjakov. Nekaj časa nazaj sem se tudi sam lotil kupovanja cnc strojev in kot običajno, sem najprej obiskal splet, da bi na spletu našel primerno podjetje, ki se ukvarja s prodajo cnc strojev. Pri nakupu sem razmišljal o tem, da mogoče niti ne bi kupoval novega cnc stroja, ampak bi si privoščil kar rabljenega. Kmalu sem naletel na spletno stran, preko katere sem bil deležen ponudbe rabljenih in novih cnc strojev. Pestra ponudba rabljenih in novih cnc strojev se skriva na spletni strani cnc-tehnika.si. Read the rest of this entry »

DDV šola poskrbi, da niste nikoli v dvomih

Posted on marec 7th, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za DDV šola poskrbi, da niste nikoli v dvomih

Ste zavezanec za plačilo davka na dodatno vrednost, in si želite, da bi vaše podjetje poslovalo popolnoma v skladu z zakonom, hkrati pa bi bilo poskrbljeno tudi za to, da ne delate napak v lastno škodo in ste tako čim bolj uspešni? Pri Inštitutu za računovodstvo vam je na voljo DDV šola, kjer se boste naučili prav vsega, kar morate kot podjetnik vedeti o davku na dodano vrednost. Read the rest of this entry »

Zakon o delovnih razmerjih ureja delovna razmerja

Posted on februar 16th, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Zakon o delovnih razmerjih ureja delovna razmerja

Da zakon o delovnih razmerjih začne delovati, mora biti sklenjena zaposlitvena pogodba med delodajalcem in iskalcem zaposlitve oziroma zaposlenim. S pogodbo o zaposlitvi iskalec zaposlitve postane zaposlen pri delodajalcu. Predhodno sta na različne načine našla skupni jezik o pravicah in dolžnostih. Read the rest of this entry »

Inštrukcije fizike

Posted on januar 1st, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Inštrukcije fizike

Fiček je mali avto, je formula, ki vsaj nam takoj pade na pamet, ko slišimo besedo fizika. Komplicirana veda, kajne?

inštrukcije-fizike

 

Read the rest of this entry »

Cenovno ugodna vezava diplomske naloge

Posted on december 23rd, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Cenovno ugodna vezava diplomske naloge

Vezava diplomskih nalog je nekaj, brez česar proces izdelave diplomske naloge ne more priti do konca. Verjetno na začetku, ko ste se lotili pisanja diplomske naloge in raziskovanja, niste pomislili na to, da je tudi sama izdelava diplomske naloge nekaj, za kar morate poskrbeti, vendar pa ste verjetno tekom procesa ugotovili, da je temu tako. Z vezavo diplomske naloge se sicer pri nas ukvarja kar nekaj ponudnikov, vsekakor pa so med njimi določene razlike. Razlika v samih ponudbah vezave diplomske naloge je lahko že samo v ceni, lahko pa je razlika tudi v času izdelave ter nenazadnje tudi v sami kvaliteti vezave. Če torej tudi vi potrebujete vezavo diplomske naloge, vam priporočam, da poiščete različne ponudnike in se pozanimate, kaj vam lahko ponudijo. Read the rest of this entry »

Računovodski servis Ljubljana

Posted on november 20th, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Računovodski servis Ljubljana

Imate podjetje, super zaposlene, vse teče kot je treba, manjka vam pa nekaj. Aja, pa živite v Ljubljani. Tam je verjetno tudi vaše podjetje. Verjetno še potrebujete računovodstvo? Seveda, saj vemo, da nam morajo računi »štimat.«

Ne glede na to, kako nam posel cveti in so naši uslužbenci zelo pridni in si prizadevajo dobičku, pa kako super šef smo, moramo biti pozorni na vse zakonske odredbe in zagotoviti pravilnost poslovanja. Sami bomo zagotovo to težko storili, razen, če imamo čas in smo izučen računovodja. Sicer pa glede na to, da živimo v Ljubljani, pa nam je na voljo računovodski servis Ljubljana. Nismo vsi za vse in zakaj bi se neki morali učiti novega poklica, ko pa imamo na voljo toliko ponudnikov, ki bi naše računovodske zadeve uredili hitro in kakovostno, predvsem pa ugodno. Nikoli nam ne bi bilo potrebno skrbeti ali je vse v redu, saj namesto nas nekdo drug skrbi prav za to, naš računovodja. Read the rest of this entry »

Zavod za zaposlovanje, mesto zaposlitvenih priložnosti

Posted on november 6th, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Zavod za zaposlovanje, mesto zaposlitvenih priložnosti

Zavod za zaposlovanje ponuja zaposlitvene priložnosti vsem, ki so pripravljeni poprijeti za delo ter aktivno sodelovati pri njegovem iskanju.

S tem oseba ne le izpolni svoje dolžnosti, ampak izkoristi priložnosti. Na trgu dela je zavod za zaposlovanje eden glavnih igralcev, ni pa edina pomoč brezposelnim. Pomoč pri soočanju povpraševanja in ponudbe se lahko brezposelni in druge osebe obrnejo še na razne agencije ter druge posrednike. V vsakem primeru je potrebno vedeti, da brezposelna oseba lahko zase naredi največ sama. Read the rest of this entry »

Vizitka – ogledalo vsakega podjetja

Posted on oktober 20th, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Vizitka – ogledalo vsakega podjetja

Vizitka velja za zelo specifično gradivo. Od ostalega gradiva se namreč razlikuje po obliki, zvrsti, vsebini, načinu nastanka, ciljnih uporabnikih in seveda tudi po uporabnosti.

Vizitka pravzaprav sodi med drobni tisk, ki označuje publikacijo, ki obsega največ štiri strani. V isti sklop kot vizitke sodijo še razglednice, lepaki, plakati, prospekti, zgibanke, koledarji, katalogi, obrazci, znamke, vstopnice, imeniki … Read the rest of this entry »

Zakaj mi poslovne knjige vodi računovodski servis?

Posted on avgust 31st, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Zakaj mi poslovne knjige vodi računovodski servis?

Ob odprtju podjetja o samem poslovanju nisem vedel prav veliko. Moja odločitev je bila, da poiščem računovodski servis in mu prepustim vodenje knjig. Moram reči, da je bilo pravo olajšanje, še danes se spominjam, kako malo sem na začetku vedel o vodenju podjetja.

Imel sem polno vprašanj in računovodja mi je pojasnil vse nejasnosti. Računovodja, ki sem ga izbral, mi je razložil vse. Sam si ne predstavljam, da bi se poleg dejavnosti podjetja ukvarjal še z bilanco in ostalimi računovodskimi zadevami. Read the rest of this entry »