Archive for the ‘Posel’ Category

iPhone 8 je povsem uspešno nasledil svojega predhodnika

Posted on september 6th, 2019 in Moda, Posel, Produkti, Računalništvo | Komentarji so izklopljeni za iPhone 8 je povsem uspešno nasledil svojega predhodnika

Glede na to, da je iPhone 8 prišel praktično ob istem času kot iPhone X, ni pravzaprav nič nenavadnega, da je ostal kar malo v senci bolj zmogljivega telefona, ki bi si ga želel vsak, tukaj smo lahko čisto iskreni. A dejstvo, da je iPhone 8 mnogo bolj prijazen žepu in denarnici, pri marsikomu vseeno tehtnico raje nagne bolj v smeri iPhone 8 kot njegovega zmogljivejšega brata. Če boste kupili iPhone 8 v podjetju A1 https://www.a1.si/telefoni/iphone-8-64gb-siva, potem boste na paketu A1 Go! M za telefon plačevali po 23 € 14 mesecev, kar je mnogo manj kot pri X-u in kar je tudi mnogo manj kot če bi telefon kupili z gotovino in ga odplačali takoj.

iphone 8

iPhone 8 z dvema velikostma notranjega pomnilnika

Če se nagibate v smeri, da bi si kupili iPhone 8, potem morate biti malo pozorni tudi pri izbiri notranjega pomnilnika. Le – tega se namreč ne da razširiti z dodatno micro SD kartico, kamor se lahko shranijo dodatno podatki. Prav zato je proizvajalec omogočil dve različici v velikosti notranjega pomnilnika, in sicer 64 ali pa 256 GB. 64 GB je več kot dovolj za cca 200 – 300 slik (odvisno od kvalitete slike) ter za kar nekaj aplikacij. A če že sedaj veste, da radi snemate video posnetke s telefonom, imate na telefonu ogromno aplikacij, številk …, potem je na dolgi rok zagotovo veliko ceneje, če kupite iPhone 8 z 256 GB notranjega pomnilnika. Opcijo imate sicer, da so vaši podatki v oblaku pri Applu, a ta oblak je treba vsak mesec plačati nekaj evrov, tako da razmislite, kaj je za vas cenejše.

iPhone 8 v dveh velikostih

Zelo dobro pri iPhone 8 je tudi to, da je proizvajalec ponovno poskrbel za več različnih želja glede velikosti telefona. Če imate še vedno raje manjši telefon v žepu, potem bo 4,7 palčna izvedba zagotovo veliko boljša izbira za vas kot pa 5,5 palčni telefon, saj se razlika v žepu res zelo pozna.

Mesečni obračun plač

Posted on januar 1st, 2019 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Mesečni obračun plač

Kdo vsaki mesec skrbi za obračun plač? Pravilen odgovor bi bil računovdja. Pa vendar, veliko je ljudi, ki menijo, da lahko storijo vse sami, čeravno je potrebnega nekaj znanja, sploh za računovodstvo.

Vsak od nas opravlja določeno delo, za to, da nekaj zasluži. Njegov trud je poplačan s financami. Koliko bo teh na koncu, je seveda odvisno od predhodnega dogovora. Ko smo na razgovoru z delodajalcem, smo seveda seznanjeni tudi s plačilom za naše usluge. V kolikor se strinjamo in ustrezamo potrebam delodajalca, bomo za naš trud na koncu tudi poplačani.

Plačilo za opravljeno delo

Vsak od nas pa si seveda želi čim višjega finančnega prihoda, pa žal je ta omejen. Razen, če nismo nekdo, ki mu je bilo veliko podarjenega ali pa smo si ustvarili bogastvo. Odlično. Pa vendar, vsekakor je pomembno, da na koncu meseca dobimo plačilno listo in vidimo, kaj in koliko plačila dobimo za opravljeno delo. Tega seveda ne more delati vsak, res je da, so iz meseca v mesec plačilne liste videti enako, pa vendar ni temu tako, če se osredotočimo na vsako podrobnost posebej.

Kdo je računovodja?

Računovdje vodijo vso papirologijo podjetj in skrbijo, da je vse zakonsko skladno. Hkrati pa tudi skrbijo za plače delavcev oziroma delajo obračune na podlagi dogovorov z delodajalcem. Res je, da lahko kdaj tudi pride do kakšne napake, česar seveda ne zamerimo, ker vsi počnemo napake, pa vendar nanje opozorimo in vse dokler so te odpravljenje, je dobro.

Torej je obračun plač delo računovodje, ki je običajno za eno podjetje zadolžen in tudi za svoje opravljeno delo prejme plačilo. Smiselno, mar ne?

Ko se bliža datum za obračunavanje in vse ostale zaključne račune, imajo največ dela prav računovodje, ki morajo poskrbeti, da je vse v najlepšem redu. Hkrati pa tudi odgovarjajo, da podjetje deluje skladno s predpisi, spremljajo vse zakone o delovanju in skrbijo za urejeno delovanje podjetja ter dokumentacije v celoti.

Inštrukcije matematike za srednjo šolo

Posted on april 1st, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Inštrukcije matematike za srednjo šolo

Ste srednješolec ali pa je kdo bližnji vaš to? Mogoče pa ste starš srednješolca ali nekdo, ki ga ima rad in mu želi pomagati. Kateri predmet mu dela preglavice? Običajno največ težav povzroča prav matematika in so zato potrebne inštrukcije matematike za srednjo šolo.

Ko smo se vpisovali v srednjo šolo, bi se naj odločili, kaj bomo počeli celo življenje. Ali pa smo šli splošno smer prav iz tega razloga, da bi se potem vpisali na fakulteto po izbiri. Kakorkoli, ni nujno, da če smo končali srednjo šolo, pridobili določen poklic, da bomo morali nadaljevati v tej smeri. Odločimo se lahko tudi za drugo smer in sicer tako, da se vpišemo na fakulteto, ki nas je prepričala. Kar pa je zanimivo, je to, da na vseh srednjih šolah od nas zahtevajo določeno znanje matematike. In to mora biti vaj zadovoljivo, da uspešno nadaljujemo v naslednji letnik. Read the rest of this entry »

Ponudba rabljenih in novih cnc strojev

Posted on marec 22nd, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Ponudba rabljenih in novih cnc strojev

Cnc stroji so zagotovo eni izmed najbolj razširjenih strojev na področju strojništva. Verjetno skoraj vsak strojnik pri svojem delu ceni dober cnc stroj, s pomočjo katerega lahko svoje delo opravlja zares kvalitetno in na enostaven način. S prodajo cnc strojev se sicer ukvarja kar nekaj podjetij oziroma strokovnjakov. Nekaj časa nazaj sem se tudi sam lotil kupovanja cnc strojev in kot običajno, sem najprej obiskal splet, da bi na spletu našel primerno podjetje, ki se ukvarja s prodajo cnc strojev. Pri nakupu sem razmišljal o tem, da mogoče niti ne bi kupoval novega cnc stroja, ampak bi si privoščil kar rabljenega. Kmalu sem naletel na spletno stran, preko katere sem bil deležen ponudbe rabljenih in novih cnc strojev. Pestra ponudba rabljenih in novih cnc strojev se skriva na spletni strani cnc-tehnika.si. Read the rest of this entry »

DDV šola poskrbi, da niste nikoli v dvomih

Posted on marec 7th, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za DDV šola poskrbi, da niste nikoli v dvomih

Ste zavezanec za plačilo davka na dodatno vrednost, in si želite, da bi vaše podjetje poslovalo popolnoma v skladu z zakonom, hkrati pa bi bilo poskrbljeno tudi za to, da ne delate napak v lastno škodo in ste tako čim bolj uspešni? Pri Inštitutu za računovodstvo vam je na voljo DDV šola, kjer se boste naučili prav vsega, kar morate kot podjetnik vedeti o davku na dodano vrednost. Read the rest of this entry »

Zakon o delovnih razmerjih ureja delovna razmerja

Posted on februar 16th, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Zakon o delovnih razmerjih ureja delovna razmerja

Da zakon o delovnih razmerjih začne delovati, mora biti sklenjena zaposlitvena pogodba med delodajalcem in iskalcem zaposlitve oziroma zaposlenim. S pogodbo o zaposlitvi iskalec zaposlitve postane zaposlen pri delodajalcu. Predhodno sta na različne načine našla skupni jezik o pravicah in dolžnostih. Read the rest of this entry »

Inštrukcije fizike

Posted on januar 1st, 2017 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Inštrukcije fizike

Fiček je mali avto, je formula, ki vsaj nam takoj pade na pamet, ko slišimo besedo fizika. Komplicirana veda, kajne?

inštrukcije-fizike

 

Read the rest of this entry »

Cenovno ugodna vezava diplomske naloge

Posted on december 23rd, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Cenovno ugodna vezava diplomske naloge

Vezava diplomskih nalog je nekaj, brez česar proces izdelave diplomske naloge ne more priti do konca. Verjetno na začetku, ko ste se lotili pisanja diplomske naloge in raziskovanja, niste pomislili na to, da je tudi sama izdelava diplomske naloge nekaj, za kar morate poskrbeti, vendar pa ste verjetno tekom procesa ugotovili, da je temu tako. Z vezavo diplomske naloge se sicer pri nas ukvarja kar nekaj ponudnikov, vsekakor pa so med njimi določene razlike. Razlika v samih ponudbah vezave diplomske naloge je lahko že samo v ceni, lahko pa je razlika tudi v času izdelave ter nenazadnje tudi v sami kvaliteti vezave. Če torej tudi vi potrebujete vezavo diplomske naloge, vam priporočam, da poiščete različne ponudnike in se pozanimate, kaj vam lahko ponudijo. Read the rest of this entry »

Računovodski servis Ljubljana

Posted on november 20th, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Računovodski servis Ljubljana

Imate podjetje, super zaposlene, vse teče kot je treba, manjka vam pa nekaj. Aja, pa živite v Ljubljani. Tam je verjetno tudi vaše podjetje. Verjetno še potrebujete računovodstvo? Seveda, saj vemo, da nam morajo računi »štimat.«

Ne glede na to, kako nam posel cveti in so naši uslužbenci zelo pridni in si prizadevajo dobičku, pa kako super šef smo, moramo biti pozorni na vse zakonske odredbe in zagotoviti pravilnost poslovanja. Sami bomo zagotovo to težko storili, razen, če imamo čas in smo izučen računovodja. Sicer pa glede na to, da živimo v Ljubljani, pa nam je na voljo računovodski servis Ljubljana. Nismo vsi za vse in zakaj bi se neki morali učiti novega poklica, ko pa imamo na voljo toliko ponudnikov, ki bi naše računovodske zadeve uredili hitro in kakovostno, predvsem pa ugodno. Nikoli nam ne bi bilo potrebno skrbeti ali je vse v redu, saj namesto nas nekdo drug skrbi prav za to, naš računovodja. Read the rest of this entry »

Zavod za zaposlovanje, mesto zaposlitvenih priložnosti

Posted on november 6th, 2016 in Posel | Komentarji so izklopljeni za Zavod za zaposlovanje, mesto zaposlitvenih priložnosti

Zavod za zaposlovanje ponuja zaposlitvene priložnosti vsem, ki so pripravljeni poprijeti za delo ter aktivno sodelovati pri njegovem iskanju.

S tem oseba ne le izpolni svoje dolžnosti, ampak izkoristi priložnosti. Na trgu dela je zavod za zaposlovanje eden glavnih igralcev, ni pa edina pomoč brezposelnim. Pomoč pri soočanju povpraševanja in ponudbe se lahko brezposelni in druge osebe obrnejo še na razne agencije ter druge posrednike. V vsakem primeru je potrebno vedeti, da brezposelna oseba lahko zase naredi največ sama. Read the rest of this entry »